Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

OBO: Systémy do dutých stěn


Document Actions
OBO: Systémy do dutých stěn
Řešení do dutých stěn, které spolehlivě odstraňuje hlavní problém podobných instalací ... Pokud vás zajímají montážní pokyny k instalaci krabic do dutých stěn, pak se seznamte s tímto článkem!
Jiří Burant, ze dne: 26.07.2005

Řešení do dutých stěn, které spolehlivě odstraňuje hlavní problém podobných instalací: systém do dutých stěn je absolutně vzduchotěsný. Perforované kabelové průchody působí u výrobků jiných dodavatelů často energetická slabina (nehledě vůbec na nepříjemný průvan, který může vycházet z krabic). OBO nabízí systém s nejlépe vzájemně sladěnými výrobky, které můžete vzduchotěsně instalovat do jakéhokoliv objektu (od rodinného domu po velké projekty). Systém je vhodný pro stěny o tloušťce od 7mm až do 35mm.

Montážní pokyn A

Vyznačte střed otvoru, v případě vícenásobné montáže dodržte normovanou vzdálenost 71mm a vyfrézujte otvor (otvory) o průměru 68mm.

Montážní pokyn B

Nejprve zasuňte do krabice ohebné plastové trubky nebo kabely, automaticky se zafixují. Pak vložte přístrojové krabice do otvoru.

Montážní pokyn C

Šroubovákem utahujte upevňovací šrouby, zafixujete tak přístrojové krabice v otvoru. Potřebné upevnění zajišťují na zadní straně stěny přídržné destičky a na přední straně stěny integrovaný přídržný okraj krabice.

Montážní pokyn D

Při použití dvojité přístrojové krabice je třeba nejprve připravit dva otvory o průměru 68mm s roztečí 71mm. Pomocí nože nebo malé pilky vyřízněte prostor mezi otvory.

Montážní pokyn E

Zasuňte ohebné plastové trubky nejdřív do přístrojové krabice a potom celek společně do připraveného otvoru. K připevnění stačí utáhnout čtyři upevňovací šrouby - a již je dvojitá přístrojová krabice optimálně namontovaná. Vzduchotěsnost Absolutně těsné: vyražený kabelový otvor je vzduchotěsný, spoří energii.

Nejrůznější výhody systému ...

Vzduchotěsnost

Absolutně těsné: vyražený kabelový otvor je vzduchotěsný, spoří energii.

Přídržný okraj

Silný a pevný: čistě vytvořený integrovaný přídržný okraj fixuje krabici přesně v otvoru a poskytuje jí potřebnou oporu.

Přídržná předfixovaná destička

Bez použití prstů: Předmontážní poloha přídržné destičky upevňovacího šroubu přístrojových krabic umožňuje rychlou a bezproblémovou práci.

Propojovací krabice s víkem

Objemný prostor: do velké propojovací krabice se vejde vše, co je třeba. Krabice má průměr 74mm a 14 otvorů.

Otvory pro kabely

Úplně bezpečné: tvar otvorů v krabici automaticky zabezpečí odlehčení tahu. Krabice jsou založené na metrické normě a dosahují stupně krytí IP30.

Šroubovací řešení

Poznámka: instalační přístroje se do krabic pro duté prostory upevňují šrouby (pozor, neupínat rozpěrnými úchyty).

Propojovací prvek

Tvarovaní podle normy: s propojovacími prvky dosáhnete i zde normované vzdálenosti 71mm při vícenásobné montáži - a můžete řadit krabice libovolně vedle sebe.

Propojovací hranatá krabice

Objemná: velkolepé řešení pro propojování vodičů - s 20 otvory pro kabely.

Trubkový otvor

Samosvorný: trubka je v něm bezpečně upevněna.

Upevňovací šroub

Všeobecně univerzální: dá se používat pro stěny o tloušťce od 7mm do 35mm.

Pokud vás tento sortiment oslovil, máte možnost si zažádat o zaslání informačního přehledu OBO kompakt.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933