Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

Mít přehled je opravdu snadné!


Document Actions
Mít přehled je opravdu snadné!
Monitoring českého tisku. Zajímá vás vývoj politické situace, ale nebaví vás prokousávat se denně několikerými novinami? Chcete mít přehled o dění ve vašem oboru? Unikají vám informace v časopisech, které nekupujete? Unavuje vás hledat to podstatné mezi nedůležitým balastem? Nechce se vám být stále ve střehu? Odmítáte skupovat veškerá vycházející periodika kvůli několika zajímavým článkům?
Petr Lukáš, ze dne: 10.11.2004
reklama

Zeptali jsme se Hanky Dleskové, majitelky úspěšné firmy, která na našem trhu s informacemi funguje již čtrnáct let ...

Co to je monitoring tisku? V čem nabídka firmy spočívá, co zahrnuje?
Nabízíme sledování zadaného tématu, hesla nebo oblasti zájmu ve všech periodikách, které u nás vycházejí. Záleží jen na konkrétním zadání. Kdokoli může zadat jakékoli heslo ke sledování. My pak v určených denících, týdenících či měsíčnících vyhledáváme všechny texty zabývající se, i okrajově, zadanou tematikou.

Nakolik je vaše služba flexibilní?
Jde doslova o službu na míru. Zákazník rozhoduje o výběru tiskovin, které máme monitorovat, o způsobu zpracování a dodání, i o frekvenci a rozsahu služby.

Znamená to, že se můžete zaměřit i na odborný tisk nebo naopak na všechny deníky?
Ano. Standardně sledujeme celostátní deníky MfDnes, Právo, Lidové Noviny, Hospodářské noviny, doplňkově Haló noviny, Večerník, Blesk a pražské Metro, dále celorepublikově vycházející týdeníky Euro, Ekonon, Reflex, Respekt, Profit a další. Všechny tyto periodika zpracováváme každé ráno, takže je můžete mít v osm hodin na stole. Zpracování dalších časopisů a tiskovin záleží především na datu vydání a samozřejmě na potřebách klienta.

Mluvila jste o volitelné periodicitě, znamená to, že zákazník může kromě dlouhodobé objednávky požadovat nárazovou službu?
Ano. Někoho může zajímat například konkrétní festival nebo veletrh. Sledujeme, co se o akci píše před jejím zahájením, během jejího trvání i ohlasy po jejím skončení. U dlouhodobější objednávky jde většinou o obecnější témata jako je například zdravotnictví či automobilový průmysl. Často na přání monitorujeme výskyt jména zadavatelské firmy. Výsledky bývají zahrnovány do firemních prezentací a výročních správ. Výjimkou nejsou ani telefonáty babiček a puberťáků sledujících osudy své oblíbené celebrity. Vlastně jsme schopni sledovat jakékoli téma.

V jaké formě vyhledané články dodáváte?
Opět záleží na přání zákazníka. Umíme je dodat v originální podobě, v tom případě vám vystřižené a nalepené originály přiveze kurýr, nebo v digitální podobě, nascanované a poslané emailem či vypálené na CD. Digitální podobu bych doporučila pro jednodušší a přehlednější archivaci, ale samozřejmě je možné tyto způsoby dle přání kombinovat.

V čem vidíte hlavní priority služby monitoring?
Především v aktuálnosti a flexibilitě. Přečteme za vás všechny noviny hned jak vyjdou a vybereme pouze ty texty, které vás zajímají. Jsme schopni dodat požadované informace v osm ráno přímo na váš pracovní stůl. A především naše ceny jsou velmi příznivé.

Zdůrazňujete osobní přístup k zákazníkovi a jeho potřebám, znamená to, že i přístup k cenám je individuální? Neexistuje nějaký tabulkový ceník?
Při sledování slovního spojení nebo jednoduchého hesla, například jména méně známé firmy, je cena 1500,- kč měsíčně plus 10,. kč za každou nalezenou zprávu. Při zadání obecnějšího a četněji se vyskytujícího tématu, jako např. telekomunikace nebo už zmiňované zdravotnictví je cena 4900,- kč bez ohledu na množství vyhledaných článků. To znamená, že tato cena se nemění, ani když vyjde dvacet článků denně, což se stává zejména v době různých mediálně sledovaných kauz.

V době internetu a různých vyhledávačů stále preferujete lidský faktor. Proč?
Zamezujeme tím případnému přehlédnutí textu, který se vašeho tématu týká, přestože neobsahuje klíčová slova nebo je nějakým způsobem modifikuje. A naopak odfiltrujeme články nesouvisející. Pracují u nás lidé školení na vyhledávání a orientaci v textu a opravdu pročítají celé noviny. Kromě toho nabízíme ještě další službu, rešerše. Článek za vás nejen vyhledáme, ale také ho přečteme a zpracujeme. Nemusíte se prokousávat několikastránkovými texty či rozhovory, v několika větách se dozvíte podstatu. Dodáme vám krátký výcuc s odkazem na stránku a noviny, kde zdroj vyšel. Rešerše využívají především zákazníci zajímající se o obsáhlejší témata, především politické sféry. Na rozdíl od ČTK děláme i analýzu důležitosti textu, srovnáme umístění informace v různých periodikách. Konkrétní příklad: zpráva, která vyšla v MFDnes na první stránce, se v Lidových novinách ocitla na stránce třetí a Právo ji vůbec neotisklo, což do jisté míry podává informaci o významu této zprávy.

Bylo by neetické, kdybyste nám prozradila některé významné klienty?
Mezi naše hlavní odběratele a to po celých čtrnáct let naší existence patří Parlament ČR, spolupráci jsme navázali i s většinou ministerstev a prezidentskou kanceláří Václava Havla. Našimi stálými zákazníky je také mnoho farmaceutických firem.

Jak vaši firmu můžeme kontaktovat, kde se dozvědět další informace?
Sídlíme v centru Prahy, oslovit nás můžete na internetové adrese, kde také objevíte ukázku naší práce. Můžete nás kontaktovat telefonicky nebo si nás rovnou nezávazně vyzkoušet. Nabízíme týdenní monitoring vybraného tématu zdarma.
Monitoring českého tisku je tu pro vaše pohodlí a informovanost

Pro vás je tady firma Český tisk - Monitoring
www.ceskytisk.cz

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaká je správná vzdálenost elektrických zařízení od hromosvodu? Jak ji vypočítáme? Seznamte se s krátkým návodem jak správně navrhnout a aplikovat ochranu před bleskem ....
Trvalý růst požadavků na spolehlivost elektrických a elektronických zařízení zvyšuje neustále význam celkové ochrany budov před účinky bleskových proudů a ostatních přepětí transientního charakteru ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933