Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Komentáře

Bečov nabízí dočasné snížení cen!

  • 24.08.2002
Bečov nabízí dočasné snížení cen!
Výrobní družstvo Elektro Bečov nabízí přechodné snížení cen jimi vyráběných elektromateriálů....

Vylovte si materiál!

  • 12.08.2002
Vylovte si materiál!
Na výstavách, můžete často vidět utopený materiál v akváriích. Navíc ještě vodou probublává kyslík aby uspíšil korozi....

Sjednocování elektrikářů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku?

  • 9.08.2002
Sjednocování elektrikářů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku?
Co si pod pojmem "sjednocování" představit. Na tomto serveru jsem se to nedověděl. Někdo by se možná rád sjednotil, většina však mlčí. Proč se většina nechce sjednotit?

Jaké je to označení pancéřových trubek?

  • 8.08.2002
Jaké je to označení pancéřových trubek?
Už jste se někdy zamysleli, proč jsou zdánlivě nesmyslně označeny ocelové závitové trubky? Kdo to ví, nechť dál nečte. Článek je určen mladším kolegům, aby věděli, jak šel život.

Elektrotechnický parlament nabývá tvaru

  • 5.08.2002
Elektrotechnický parlament nabývá tvaru
Chcete vědět, kdo je ve hře? Chcete vědět, kdo bude v krajích prosazovat zájmy elektrotechniků? Seznam zástupců do odborné sekce HK ČR k 31.7.2002

Odhalený Kopos!

  • 30.07.2002
Odhalený Kopos!
Pohled pod pokličku Kopos Kolín. Mezitím, co spousta výrobců chrání svá výrobní tajemství, náš český výrobce plastových elektroinstalačních materiálů odkryl karty! Podívejte se jak se vyrábí v Kolíně!

Kolík nebo Schuko? Na vysvětlenou....

  • 29.07.2002
Kolík nebo Schuko? Na vysvětlenou....
Jak to vlastně bylo a je s chráněnými domovními zásuvkami? Vraťme se do historie, do doby, kdy se populace ještě nechránila před nebezpečným dotykem.

Opravdu pomůže spánek po obědě k vyššímu výkonu?

  • 24.07.2002
Opravdu pomůže spánek po obědě k vyššímu výkonu?
Když si půjdete po obědě na chvíli složit hlavu pomůže vám to? Samozřejmě je otázkou kde si onu hlavu skládat, ovšem něco na tom bude!

Chce Vergokan sám na český trh?

  • 23.07.2002
Chce Vergokan sám na český trh?
Opravdu chce vstoupit na český trh další producent kabelových lávek? Nebo se jedná pouze o průzkum trhu konkurencí?

Elektro....man?

  • 15.07.2002
Elektro....man?
... nová doba si žádá univerzální hráče. Tento je bojovník zvládá součastně několik šachových partií nad sebou....

SCHRACK: Druhý atomový turnaj 2002

  • 15.07.2002
SCHRACK: Druhý atomový turnaj 2002
Třetí ročník "atomového turnaje", kterou nedaleko jaderné elektrárny pořádá Schrack Energietechnik, dopadl lépe než loni... Kdo opět vyhrál?

Redakční svatba

  • 12.07.2002
Redakční svatba
Pár drobných pohledů na zákulisí Elektriky.cz. Kdo si koho vzal? Komu vlastně patří portál Elektrika.cz?

Nečekaná kontrola Fröschlu.

  • 11.07.2002
Nečekaná kontrola Fröschlu.
Navštívili jsme samotný mateřský úl německého velkoobchodu. Nezváni, nečekáni, ovšem velmi mile překvapeni místní ochotou k cizincům z Česka!

Nová pobočka Schracku v brněnské Slatině.

  • 9.07.2002
Nová pobočka Schracku v brněnské Slatině.
Víte kam se přesouvá k 22.7.2002 brněnský Schrack se svým skladem? Víte co zajímavého je jen pár metrů od nové provozovny?

Stavba nového Schracku v Brně

  • 8.07.2002
Stavba nového Schracku v Brně
Jak se staví zastoupení? Pár drobných záběrů z výstavby nové brněnské pobočky Schrack Energietechnik.
FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Vnější atmosférické vlivy působí na ocel a vytvářejí různě velké riziko koroze. Vhodně zvolená povrchová úprava kabelového systému je účinnou ochranou proti korozní agresivitě. Podle průměrného korozního úbytku tloušťky zinku v daném korozním prostředí je možné vybrat vhodnou povrchovou úpravu. Kopos Kolín nabízí ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933