Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Nečekaná kontrola Fröschlu.


Document Actions
Článek
Navštívili jsme samotný mateřský úl německého velkoobchodu. Nezváni, nečekáni, ovšem velmi mile překvapeni místní ochotou k cizincům z Česka!
Miroslav Minařík, ze dne: 11.07.2002
reklama

Když jsme byli s kolegou na červnovém veletrhu ELTEC 2002 v Mnichově, tak kromě návštěvy historického centra a s tím nezbytných kulturních povinností, jsme vypátrali centrálu jednoho z nejznámějších německých velkoobchodů. Dva dny jsme pídili po Eltecu po nových informacích, katalozích, netušili jsme však, že vše nalezneme hezky srovnané a přichystané k expedici a to včetně podrobného výkladu odborníka v místním velkoobchodě.

Ráj světel uprostřed Mnichova!

Z nového mnichovského výstaviště jsme vyrazili do centra Mnichova s podrobnou informací, kde nalezneme Fröschl. Ono zjistit kde jej nalézt, není zase takový problém, tedy alespoň jeho maloprodejnu. Také jsme se tam po krátké době objevili. Ovšem maloprodejna určená pro koncové zákazníky není zase tak zajímavá pro nás, kteří "pachtí" spíše po obchodně-technických informacích. Tak jsme si vyžádali popis cesty přímo do úlu. S pověstnou ochotou nám byla vysvětlena do podrobná cesta, včetně kopie mapy a proplacení místního placeného parkoviště.

Asi po dalších patnácti minutách vozem jsme spatřili rozsáhlý objekt velkoobchodu. Vešli jsme dovnitř tím nejhezčím vchodem a pátrali jsme po elektroinstalačním oddělení.

Pohled na příruční sklady.

Po chvíli jsme našli prodejní pult, kde se vyřizovaly osobní nákupy a odběry řemeslníků. Na chvíli jsme se zastavili abychom shlédli proces nakupování.
Zákazník klasicky předčítal svá přání. Do skladu se vůbec nedostal aby si vybral jak v samoobsluze co potřebuje. Po chvíli jsme si všimli, že se zcela běžně nakupují produkty, kolem kterých se u nás chodí po špičkách a asi ještě nějakou dobu chodit bude.

 Zákazní jednoduše věděl co chce!

Představte si, že mezi objednávkami, u kterých jsme stáli, byli např. domovní videokamery Siedle nebo slušné počty domovních vypínačů Impuls od Busch Jaeger. Samozřejmě někdo namítne, že je to v zemi, kde na silnicích jezdí Audi, BMW, Volskwagen....., ale i tak to byl zajímavý pohled, jak se takové zboží kupuje jako rohlíky.

Odebrali jsme se v rychlosti (než zavřou) do dalších prostor. Našli jsme rozsáhlé prezentační kasematy, včetně Lichtstudia, školících prostor. Po chvíli jsme narazili na pracovníka, který měl na skříni nadepsáno EIB technik. Že má velkoobchod různé specialisty (kabely, svítidla, kanály...), to jsme si zvykli už u nás, ovšem specialista na EIB ??? Navíc, který měl plné ruce práce! Tak jsme se hned do něj pustili:

Manfred Nagy specialista EIB

  • Vy zde pracujete pouze na projektech EIB?
    Ano jsem zde pro částečné zpracování požadavků, spíše upřesnění objednávek. Nic jiného nemohu stihnout.
  • Držíte se pouze EIB, nebo zpracováváte i jiné sběrnicové systémy?
    Ne, občas zpracovávám i jiné požadavky, ale vzhledem k rozšířenosti EIB se dovoluji označit za specialistu EIB.
  • Můžeme se na Vás z Česka obrátit s odborným dotazem?
    Pokud nebudete chtít zpracovávat výkresovou dokumentaci, klidně zavolejte, nebo pošlete e-mail.
  • Ukázal byste nám místní sklady?
    Klidně, pojďte! Místní sklad je určen pouze pro každodenní odběry řemeslníků. Zde jsou k hlavně obrátkové položky. Ještě je jeden sklad, ten je určen k expedování zboží na projekty, tam je také uskladněno hodně speciálního (méně obrátkového) zboží.

Proběhli jsme sklad a rychle jsme nasbírali katalogy, které jsme nenašli v Mnichově ani ve Frankfurtu. Udělali jsme několik snímků a vyrazili k českým hranicím.

Pokud vás zajímá obchodní činnost elektromateriálem, pro inspiraci vřele doporučujeme.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
J. Fröschl + Co.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933