Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

BF#2: Jak podle Jiřího Konečného digitalizace ovlivnila schopnost učení?


Document Actions
BF#2: Jak podle Jiřího Konečného digitalizace ovlivnila schopnost učení?
Řekl, že digitalizace významně ovlivnila schopnost učení. Současný přístup k datům umožňuje lidem vzdělávat se v oblastech, o které mají zájem, a to prakticky a pohodlně díky různým online nástrojům, jako jsou aplikace a weby. Například, učení angličtiny je nyní možné prostřednictvím online lektorů, což eliminuje potřebu tradičních hodin. Digitalizace také přinesla změny v pracovních postupech. Pandemie COVID-19 zvýšila využívání videokonferencí, což je trend, který přetrvává, i když se postupně vracíme k osobním setkáním.
Miroslav Minařík, Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.12.2023
reklama


Volný překlad mluveného slova ...

Jiří Konečný www.elkoep.cz
Já osobně si myslím, že současný přístup k datům vzdělává lidi v oblastech, kde by měli nebo mohli mít zájem, pokud by bylo potřeba. Myslím si, že je tam spousta spamu a bulvárních informací. To, co známe z tištěných médií, se přeneslo do elektronického prostředí. Jsou tam více zaměřené na komunitní záležitosti, což vidím na svých dětech, ať už hrají logické nebo komunitní hry. Jsou propojeni a soupeří mezi sebou, a tak se vídají méně často. 


Když se podívám, kdo se z toho vzdělává, řekl bych, že to propojení umožňuje například učit se angličtinu prakticky, než jen teoreticky. Díky různým nástrojům, jako jsou aplikace a weby, je to určitě pohodlnější. Už člověk nemusí chodit na hodiny angličtiny, ale může si vybrat lektora a poslouchat jeho hlas. Ale nemyslím si, že s takovým přístupem bychom využili informace lépe a dokončili školu rychleji než dříve. Pamatuji si, jak jsem se učil ze zastaralých učebnic, a integrované obvody, které byly tehdy dostupné na trhu, neodpovídaly tomu, co bylo v učebnicích. Ačkoli jsem to často reklamoval, říkali mi, že takové jsou osnovy a nic s tím neudělám. 

Co se týče videokonferencí, v době pandemie nám to pomohlo a stále to používáme. V naší firmě, když máme meeting a je to daleko, jedeme přes Teams nebo videokonferenci. Ale musím říct, že se to postupně vrací k osobnímu setkávání, protože lidé to potřebují. 

Pokud se ohlédnu do aktuální historie, vidím například v našem marketingu, že používají nástroje pro generování ilustrací, mají Mid Journey a podobně. Vidím od některých grafiků neochotu to používat, protože si myslí, že to udělají lépe, ale nikdy nebudou mít takovou výkonnost, jako program. Mladší grafici se k tomu postupně uvolňují, možná nemají tolik zkušeností, ale jsou otevřenější k používání těchto aplikací a chtějí si ulehčit práci.
Všechny vydané díly Breaking fuse sledujte v textu zde a videu zde!
Pořad byl vytvořen v souvislosti s vysílání Digitální továrny #2.3 viz ...





 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 10)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELKO EP, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933