Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

BF#1: Co vše změnila digitalizace Marku Mikušovi za poslední dobu (2023)


Document Actions
BF#1: Co vše změnila digitalizace Marku Mikušovi za poslední dobu (2023)
Jak vidí změnu člověk, který se věnuje přes dvacet let telekomunikacím? Díky digitalizaci se způsob, jakým komunikujeme, rychle mění. Dříve byly videokonference složité a neznámé, dnes je to běžná věc. Místo setkání tváří v tvář můžeme zapnout kameru a mluvit s někým kdekoli. Ale pozor, je důležitá kvalita. Díky firmám jako Microsoft a Zoom se videokonference stávají lepšími. Rychlejší komunikace, méně e-mailů a více vyřešených požadavků, i když jen přes obrazovku. Ale takovým způsobem ušetříme mnoho času na setkávání tváří v tvář!
Tým portálu Elektrika, Miroslav Minařík, ze dne: 13.11.2023
reklama




Volný přepis rozhovoru ...

Digitalizace umožnila například v oblasti videokonferencí, že zákazníci začali využívat modernější formy komunikace. Začali využívat videokonference a naučili se je používat. Dříve jsme se snažili zákazníkům prodávat řešení pro videokonference. 

Největší problém byl v tom, že zákazníci nedokázali pochopit princip videokonference. Komunikace přes videokonferenci je jiná než osobní. Firmy často zjistily, že zaměstnanci nemají dostatečně kvalitní video a audio techniku, protože používali pouze notebooky. Měli špatnou kvalitu videa, špatný zvuk a nevěděli, jak se správně umístit před kamerou. Mnoho kamer nemohlo správně zaostřit. Avšak kvalita videokonferencí se v posledních letech výrazně zvýšila, jak zákazníci začali tyto služby více využívat. Firmy, které poskytují řešení pro videokonference, jako Microsoft, Zoom a Google, investovaly do vylepšení svých služeb. Dnes videokonference umožňují efektivnější a rychlejší komunikaci. Osobní setkání bylo částečně nahrazeno videokonferencemi. 

Osobní komunikace je důležitá pro vnímání emocí a reakcí druhé strany. Na videokonferenci je důležité vidět reakce zákazníka, protože často, když je kamera vypnuta, nemáme jistotu, zda nás zákazník vnímá. Digitalizace komunikace se posunula díky videu a firmy se musely přizpůsobit novým způsobům práce v homeoffice. Musely řešit komunikaci, svolávání schůzek a zápisy ze schůzek.

Všechny vydané díly Breaking fuse sledujte v textu zde a videu zde!
Pořad byl vytvořen v souvislosti s vysílání Digitální továrny #2.3 viz ...




 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 6)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933