Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

KOPOS: Kabelové nosné systémy


Document Actions
KOPOS: Kabelové nosné systémy
Řešíte ukládání vedení? Jak ho ochránit před poškozením a přitom mít vše přehledně a bezpečně uloženo? Podívejme se na technický katalog českého výrobce úložných systémů, ve kterém naleznete několik druhů kabelových žlabů, lávek a také informace o podlahových systémech. Informace jednotlivých produktů jsou napsány stručným textem, doplněným o tabulky, grafy, popřípadě technický výkres. Pro osobu, která dané problematice rozumí, je to ideální stav. Neznalý člověk může ...
Karel Herma, ze dne: 19.05.2014


Leží přede mnou modrý, centimetr tlustý sešit, jedná se o katalog KOPOS Kolín Kabelové nosné systémy 2014. KOPOS patří mezi tradiční české výrobce elektroinstalačních materiálů, který již řadu desetiletí působí na českém trhu. Mezi portfolio nepatří pouze kabelové nosné systémy, ale také elektroinstalační krabice a příslušenství, elektroinstalační lišty, kanály a příslušenství, elektroinstalační trubky a příslušenství nebo upevňovací materiál.


Co v katalogu nalezneme?
Pokud se podíváme na katalog s modrým obalem, rozhodně by si ho měli všimnout všichni ti, kteří provádí podlahové instalace nebo montují kabelové žlaby, tedy zejména elektroinstalační firmy a také projektanti. Kabelových žlabů je v katalogu několik druhů a publikace má 7 kategorií, ve kterých nalezneme:
  • Kabelové žlaby Jupiter
  • Kabelové žlaby Mars
  • Kabelové žlaby Nerez
  • Drátěné kabelové žlaby
  • Kabelové lávky
  • Podlahové instalace
  • Technické informace


Pro větší náhled kliknout!

Otočením na první stránku můžeme vidět obsah, který je velmi pěkně zpracován. Jde o již zmiňovaných 7 kapitol, které jsou barevně odlišeny. Každá kategorie má i své malé podobsahy, čímž se hledání a orientace v katalogu výrazně zjednodušuje.

Informace jednotlivých produktů jsou napsány stručným textem, doplněným o tabulky, grafy, popřípadě technický výkres. Pro osobu, která dané problematice rozumí, je to ideální stav.


Pro větší náhled kliknout!

Neznalý člověk může tímto sešitem maximálně podložit stůl, protože díky lakovaným stránkam katalog neposlouží ani jako podpalovací materiál do kamen nebo krbu.

Na co bych rád upozornil jsou podlahové kanály, o kterých se tak často nemluví. Slouží pro propojení jednotlivých podlažních krabic. Jde o dobré řešení pro ty, kteří do budoucna počítají s dalším zatahováním kabelů v podlaze.


Pro větší náhled kliknout!


Můj závěr:
Celkově na mě katalog působí jako povedený a s chutí bych se začetl opakovaně. Na zadní části nechybý rejstřík všech produktů obsažených v publikaci a dokonce je zde i místo mezi kapitolami pro zapsání rychlých poznámek. Pokud se zabýváte kabelovými trasami, rozhodně doporučuji pročíst. 

 

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog úložných systémů KOPOS Kolín
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

KOPOS Kolín a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Malé zastavení nad krabicemi do omítky. V životě jsem nainstaloval více krabic na omítku, než pod omítku, ovšem na tom moc nezáleží. Občas se zamýšlím nad tím, kolik výrobců dodává na trh podobný produkt a jak se pro který my nakonec rozhodujeme. Nebo snad vidíme nějaké krabice, napočítáme potřebný počet kusů a pokračujeme? To asi ne.
Článek nabízí pohled za kulisy výroby plastových produktů KOPOS. Od vstřikování plastů až po extruzi, nahlédneme do tajů výroby. Automatizace hraje klíčovou roli při osazování instalačních krabic šroubky, kamery kontrolují, zda výrobek odpovídá kvalitativním vzorům ve tvaru a velikosti. Zajímavé je sledovat, jak stroje zvládají i složité úkoly, jako je krácení ohebných trubek. Výroba nezahrnuje pouze plastové díly, ale také pancéřové trubky, ocelové kabelové lávky a hliníkové instalační krabice. Každý detail má svůj význam. Více zde ...
Představte si, že míjíte firmu KOPOS každý den a jednoho dne se rozhodnete prozkoumat, co se skrývá za jejími červenými zdmi. Má krátká poznámka je jedné z předních českých výrobních společností elektroinstalačního materiálu. Prohlídku provozů nových technologií a automatizace jsem nemohl odmítnout. Chtěl jsem na vlastní oči vidět, jak oživují produkty známé nejen po celém Česku. Zjistil jsem například, jak malá změna v poměru přísad může radikálně změnit vlastnosti plastů a jak KOPOS využívá každý kousek odpadu k recyklaci.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933