Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KOPOS: Kabelové nosné systémy (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.05.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KOPOS: Kabelové nosné systémy


KOPOS: Kabelové nosné systémy
Řešíte ukládání vedení? Jak ho ochránit před poškozením a přitom mít vše přehledně a bezpečně uloženo? Podívejme se na technický katalog českého výrobce úložných systémů, ve kterém naleznete několik druhů kabelových žlabů, lávek a také informace o podlahových systémech. Informace jednotlivých produktů jsou napsány stručným textem, doplněným o tabulky, grafy, popřípadě technický výkres. Pro osobu, která dané problematice rozumí, je to ideální stav. Neznalý člověk může ...
Karel Herma, ze dne: 19.05.2014



Leží přede mnou modrý, centimetr tlustý sešit, jedná se o katalog KOPOS Kolín Kabelové nosné systémy 2014. KOPOS patří mezi tradiční české výrobce elektroinstalačních materiálů, který již řadu desetiletí působí na českém trhu. Mezi portfolio nepatří pouze kabelové nosné systémy, ale také elektroinstalační krabice a příslušenství, elektroinstalační lišty, kanály a příslušenství, elektroinstalační trubky a příslušenství nebo upevňovací materiál.


Co v katalogu nalezneme?
Pokud se podíváme na katalog s modrým obalem, rozhodně by si ho měli všimnout všichni ti, kteří provádí podlahové instalace nebo montují kabelové žlaby, tedy zejména elektroinstalační firmy a také projektanti. Kabelových žlabů je v katalogu několik druhů a publikace má 7 kategorií, ve kterých nalezneme:


Pro větší náhled kliknout!

Otočením na první stránku můžeme vidět obsah, který je velmi pěkně zpracován. Jde o již zmiňovaných 7 kapitol, které jsou barevně odlišeny. Každá kategorie má i své malé podobsahy, čímž se hledání a orientace v katalogu výrazně zjednodušuje.

Informace jednotlivých produktů jsou napsány stručným textem, doplněným o tabulky, grafy, popřípadě technický výkres. Pro osobu, která dané problematice rozumí, je to ideální stav.


Pro větší náhled kliknout!

Neznalý člověk může tímto sešitem maximálně podložit stůl, protože díky lakovaným stránkam katalog neposlouží ani jako podpalovací materiál do kamen nebo krbu.

Na co bych rád upozornil jsou podlahové kanály, o kterých se tak často nemluví. Slouží pro propojení jednotlivých podlažních krabic. Jde o dobré řešení pro ty, kteří do budoucna počítají s dalším zatahováním kabelů v podlaze.


Pro větší náhled kliknout!


Můj závěr:
Celkově na mě katalog působí jako povedený a s chutí bych se začetl opakovaně. Na zadní části nechybý rejstřík všech produktů obsažených v publikaci a dokonce je zde i místo mezi kapitolami pro zapsání rychlých poznámek. Pokud se zabýváte kabelovými trasami, rozhodně doporučuji pročíst. 

 

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog úložných systémů KOPOS Kolín
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KOPOS Kolín a.s. - Havlíčkova 432, Kolín IV. - 321 730 111 - kopos@kopos.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.