Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

VARIANT PLUS: Katalog EZS Paradox, Magellan ... a další ...


Document Actions
VARIANT PLUS: Katalog EZS Paradox, Magellan ... a další ...
... elektronických zabezpečovacích systémů Paradox, Magellan, domovních dorozumívacích systémů a strukturované kabeláže.
Jaroslav Borovec, ze dne: 29.07.2008
reklama

Společnost Variant plus působí na českém trhu v oboru EZS - elektronické zabezpečovací systémy od roku 1991. Nabídku tvoří zabezpečovací systémy kanadské značky PARADOX, kterého společnost Variant plus od počátku své činnosti na českém trhu zastupuje.

Oproti loňskému katalogu společnost Variant plus ve svém letošním nabízí navíc dvě novinky, jsou to domácí videotelefony WRT a prvky strukturované kabeláže LAN-TEC.  Slaboproudé rozvody v objekech jsou často řešeny komplexně.

Barevný katalog je rozdělen do tří tématických sekcí:

  • EZS - elektronické zabezpečovací systémy
  • Domácí videotelefony
  • Prvky strukturované kabeláže

Nahlédněme na některé stránky do jednotlivých sekcí, jaká řešení v sobě ukrývají:

EZS - elektronické zabezpečovací systémy


Pro větší náhled klikněte!

V této oblasti jsou zastoupeny dvě kanadské značky Paradox a Magellan. Systémy se širokou škálou funkcí od hlídání objektů a signalizace narušení pouze sirénou přes sofistikovaná řešení komunikace přes GSM, nebo internet. Samozřejmostí je možnost komunikace s PCO (pult centrální ochrany).  Výrobky jsou certifikovány pro evropský trh. Nahlédněte na obrázky níže na přehledové stránky katalogu, jaké možnosti řešení tyto systémy nabízejí.

Přehled hlavních komponent EZS:

  • ústředny EZS (Magellan, Esprit, Spectra, Digiplex EVO)
  • detektory (analogové a digitální PIR detektory pohybu, pohybové detektory nereagující na zvířata, audio a speciální detektory)
  • audio a speciální detektory
  • požární detektory a detektory plynů
  • magnetické kontakty
  • Infrazávory VAR-TEC - pro zabezpečení vnějších prostor, jako jsou dvory, zahrady. Pomocí těchto infrazávor je možné vytvořit neviditelný plot kolem chráněného objektu.
  • Infrabariéry VAR-TEC - pro zabezpečení stavebních otvorů, okna, dveře. Okna mohou být otevřena a i přesto je nežádoucí prostup ihned registrován a vyhlášen poplach.
  • Tísňové hlásiče a tlačítka

 

Domácí videotelefony - videotelefony nabízejí jednoduché a účinné řešení pro kontrolovaný vstup osob do objektu a monitorování situace před vchodem do domu, už Vás nepřekvapí žádný nezvaný host před vchodem na váš pozemek, nebo vašeho domu. Použitím několika vnitřních stanic lze kombinovat video/audio jednotky, je zajištěna i vnitřní komunikace mezi osobami v objektu (tzv. interkom). Systém je kdykoliv možné rozšiřovat o další komponenty. Nahlédněte na obrázek níže, jak složité je propojení jednotlivých komponent.

Strukturovaná kabeláž LAN-TEC


Praktická pomůcka pro zapojování UTP kabelů, přehled sortimentu

Kompletní řešení strukturovaného kabelážního systému, které je určeno pro budování pasivních částí počítačových sítí a datových sítí. Jednotlivé prvky jsou určeny do objektů různých velikostí ve stíněném i nestíněním provedení. V nabídce nechybí široká škála konektorů a zásuvek, ale i montážního nářadí. Samozřejmostí jsou i měřící, testovací a certifikační přístroje.

SpringNET - univerzální modul automatizace a dálkové správy objektů - stačí Vám připojení k internetu kdekoliv na zemi a můžete řídit od topení, klimatizace v bytě, až po bezobslužná automatizovaná pracoviště v průmyslu.

Závěr:
Sortiment společnosti Variant plus je spojení technologií, které v současné době nechybí téměř v žádném obytném, kancelářském, nebo průmyslovém objektu. Pro montéra či projektanta to znamená výhodný nákup materiálu a komponent pod jednou střechou, což v dnešní době znamená obrovskou úsporu času.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V dnešní době už není žádnou výjimkou, pokud ovládáte svá zařízení pomocí mobilního telefonu. Společnost ABB s.r.o. v loňském roce uvedla na trh řadu těchto přístrojů a v letošním roce došlo k jejímu rozšíření. Jaké zahrnuje novinky a aplikace, čtěte zde ...
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Víte, co se skrývá pod označením PZS? My už ano. Pokud se zajímáte o oblast bezpečnosti a střežení objektů, nebo si jen chcete zajistit svůj pozemek, máme tu pro vás článek o zajímavém zabezpečovacím systému KeyGUARD společnosti DIAMONDS TECHNOLOGY ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Víte, jaké jsou požadavky a předpisy na požární bezpečnost staveb? O čem hovoří vyhláška č.246/2001Sb.? Seznamte se s protipožárními kabelovými přepážkami, deskovými přepážkami, zděnými přepážkami, polštářovými přepážkami, revizními dvířky a nezbytnými souvislostmi zde, v tomto článku ...
Nové kabelové nosné systémy Jupiter, které jsou vyráběny v Koposu Kolín, se vyznačují mnoha přednostmi ve srovnání s předchozím prodávaným typem žlabů, např. embosováním (prolis kolem perforovaných otvorů ve dně) pro zvýšení tuhosti žlabů ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933