Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

ABB: Rozšířené možnosti přístrojů PhoneLINE


Document Actions
ABB: Rozšířené možnosti přístrojů PhoneLINE
V dnešní době už není žádnou výjimkou, pokud ovládáte svá zařízení pomocí mobilního telefonu. Společnost ABB s.r.o. v loňském roce uvedla na trh řadu těchto přístrojů a v letošním roce došlo k jejímu rozšíření. Jaké zahrnuje novinky a aplikace, čtěte zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 15.07.2009


V minulém roce společnost ABB s.r.o., Elektro-Praga zahájila prodej nové generace přístrojů PhoneLINE pro ovládání zařízení pomocí mobilního telefonu. O těchto přístrojích jsme informovali zde.

V tomto roce došlo k rozšíření této řady, přičemž novinky využívají možností oboustranné komunikace. Prvním z nových přístrojů je modul binárních vstupů pro řadovou montáž. Umožňuje sledovat stav až 4 připojených zařízení a přes spínač GSM neprodleně informovat o tom, co se s těmito zařízeními děje. Ke spínači GSM se připojuje pomocí svorek A,B na přístroji spínače. Tím samozřejmě obsadí pozici pro spínací drátový modul, nicméně zákazník nezůstane ochuzen o tuto možnost, neboť tento přístroj je kromě zmiňovaných binárních vstupů vybaven i výstupním relé s hodnotami 230V/10A, jak je běžné u všech spínacích modulů řady PhoneLINE.


Schéma přístrojů PhoneLINE

Další zajímavou aplikací pro zvýšení bezpečnosti vašeho domova je vestavný modul binárního vstupu, který lze použít jako periferní zařízení pro hlásič kouře Busch-Rauchalarm®, a také pro sadu pro signalizaci úniku vody a tím zajistit velice rychlé předání zprávy o hrozícím nebezpečí. Do jedné instalace lze zapojit až 4 hlásiče kouře na 1 spínač GSM.

Podobnou funkci jednoho binárního vstupu mají i samotné přístroje spínačů a bezdrátových spínacích modulů, pokud mají volné svorky A,B.

Pro každý binární vstup lze nastavit tyto parametry:

  • text odesílané SMS při sepnutí kontaktu (zasíláno vždy)
  • možnost zavolání až na 4 definovaná telefonní čísla (volitelná funkce)
  • popis sepnutého a rozepnutého kontaktu (pojmenování vstupu), který se zobrazuje ve stavové SMS

Stejně tak můžete být informováni o změnách teploty, pokud GSM spínač využíváte pro ovládání topení. K dispozici jsou 3 parametry, které umožňují odeslat SMS v následujících situacích:

  • při dosažení teploty při vzrůstajících hodnotách teploty,
  • při dosažení teploty při klesajících hodnotách teploty,
  • velikost změny teploty, aby došlo k opětovnému odeslání stavové zprávy.


Přehled přístrojů PhoneLINE

Poslední novinkou ve skupině přístrojů PhoneLINE je snímač teploty pro podlahové vytápění, který lze připojit na volné svorky A,B u spínače GSM nebo u bezdrátových spínacích modulů.

Pokud pracujete v oboru, můžete požádat o více informací níže uvedeným formulářem!
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o., Elektro-Praga Jablonec
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
První vzorky ZONI dorazily ... ABB uvedlo řadu ZONI, s vypínači a zásuvkami. Novinka se postupně naskladňuje a první kusy se šíří. Minulý čtvrtek proběhla dokonce první revize elektroinstalace s novou řadou vypínačů a zásuvek ZONI. A co se děje v elektrikářském zákulisí? Vyjadřují se osobní pocity, očekávání a porovnává se nová řada ZONI s konkurencí, což je samozřejmě důležité a vědomostně přínosné. Cenová strategie je klíčová pro konkurenceschopnost a už známe srovnatelnou cenovou hladinu! Co všechno se dá vyčíst z prvních vzorků, které jsme spěšně obdrželi, popisujeme zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933