Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Co se dozví člověk z tiskové konference?


Document Actions
Článek
Něco o Omnisu a Elektře.... Omnis Olomouc je klasickou výstavní společností jehož hlavní činností je pořádání výstav a veletrhu.
Miroslav Minařík, ze dne: 20.05.2002
reklama

Vybíráme z tiskové konference ze středy 15.5.2002

Tradice výstav se traduje od roku 1991, kdy pořádali jednodenní setkání slévačů. Tím, že doposud realizovali pres 200 výstav, vznikl zkušený realizační tým. Společnost je specifická tím, že nemá vlastní výstaviště. Určitým způsobem je to výhoda, Omnis není odkázán na jedno město a na jedno místo. Nyní působí v deseti městech republiky, a pořádá dvacet až dvacet pět akcí ročně. Pro zajímavost nejvýchodnějším městem je pro výstavy Hodonín a nejzápadnějším Plzeň. Společnost Omnis se nemůže prezentovat prodanou výstavní plochou pro charakter regionální či krajské výstavy. Ovšem co už muže být ukazatel srovnání je počet vystavovatelů. Ten obsahuje ročně kolem 1500 až 1600 klientu, kteří využívají našich akcí ke své propagaci.

Ředitel Omnis a.s. Ing.Vaverka

Projekt ELEKTRA je druhým nejrozsáhlejším projektem firmy Omnis. Z hlediska elektro je to ojedinělý a logicky i dominantní projektem v republice. Skládá se z pěti akcí, Olomouc, Hradec Králové, Brno, Olomouc a Plzeň. Vystavovatelé jsou z celé republiky, část přímo i ze zahraničí, ovšem netuzemské společnosti většinou na našem trhu zastupují jejich dceřinná společnost. Návštěvníci těchto akcí jsou vždy převážně z daného regionu.
Brněnská Elektra se clení do následujících oboru sekce průmyslová, spotřební, informační a energetickou. Jako vždy je dominantní sekcí průmyslová část, podrobně instalace, materiály, osvětlení, nářadí a pomůcky, měřící technika. V menším měřítku jsou zastoupeny obory.
Největšími expozicemi budou v Brně sdružené stánky velkoobchodu ELVO a KOVO ELEKTRO.

Vedoucí projektu Elektra Mgr.Nasadil

Odbornými garanty výstavy jsou Fakulta Elektrotechnická a SejM OHK Brno (Sekce elektrotechniků jižní Moravy). Nedílnou součástí výstav Elektra jsou tradičně odborné přednášky, kterými se snažíme zvýšit odbornost a návštěvnost veletrhu. Tento projekt je určen především pro odbornou elektrotechnickou veřejnost jako jsou projektanti, revizní technici,energetici, pracovníky údržby i montáží, obchodníky, zásobovače a v neposlední řadě odborníku a studentu středních a vysokých škol.
Pro laickou veřejnost je zde prostor pro seznámení s designem domovních vypínačů a zásuvek, oblast úspor energie, regulační technologie a osvětlení..

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Omnis Olomouc, a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933