Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

TA#7.2 Out of camera Petra Jahody


Document Actions
TA#7.2 Out of camera Petra Jahody
Je tady všechno, co se do hlavního dílu nevešlo. Jak Petr Jahoda vnímá právo? Čeho se snaží vyvarovat při cestování? Jak je připraven na cestování s vnučkami? Otázka vedla také na poruchy a na to, zda bylo potřeba řešit nějaký defekt na cestách. A také se ze země a ježdění autem přesuneme do vzduchu a létání. Sledujte Talk About Petra Jahody.
Karel Herma, ze dne: 22.03.2018
reklama



Je tady další vydání pořadu TALK ABOUT a tentokrát je tu OUT OF CAMERA Petra Jahody!



Jaký pohled má Petr Jahoda na právo?
Oproti činnosti, kterou jsem vykonával doposud, program oceloplechových skříní atd. ten je daný tím, že jsou nastaveny mantinely a je to materiál, se kterým pracujeme ve firmě. Právo je živá disciplína, protože právní předpisy se nám mění každou chvíli a na stejnou věc je jiný pohled v současnosti, byl jiný pohled třeba před 5 lety, jinak se na to budeme dívat za půl roku, za rok, jakmile se nám právní předpisy znovelizují, takže je to taková živá disciplína.

V minulém díle jsme se také dotkli cestování, čeho se snaží Petr Jahoda při cestování a návštěvách různých míst vyvarovat?

Petr Jahoda
Stal se ze mě odpůrce cest a dovolených po místech, které jsou striktně určeny. Např. spousta lidí si koupí zájezd do Chorvatska do penzionu, apartmánu, nebo mobilhomu. Přijedou tam a třeba to neodpovídá jejich představám a teď co s tím? Máš zaplaceno, budeš si hledat něco jiného? My to máme jednodušší, dojedeme do nějakého místa, je tady hezky, hezký kempík, zůstáváme, za 2 dny přejedeme někam jinam. Pročundrujeme danou oblast. Má to svoje výhody a moc se mi to líbí, dokonce i žena si na to zvykla, původně se toho velice bála.

Stalo se někdy Petru Jahodovi, že by musel řešit nějaký velký defekt na cestách?
Petr Jahoda
Defekt ne, 2x jsem vybil baterky. Takže jsem nenastartoval. Ale všude ve světě je spousta hodných lidí, kteří, když mám startovací kabely, ochotně pomůžou. Nikdy se mi nestalo, že bych měl problém s autem nebo problém s domorodci, obyvatelstvem, ne. Taková věc se mi zatím vyhybá.

Takže nemusel jsi nakonec tlačit?

Petr Jahoda
Nene. Dokonce jednou to s námi vypadalo dost bledě, když jsme se v Srbsku dostali do vojenského výcvikového prostoru, kde jsme začali brodění. Dostali jsme se do prostoru, kde byly závlahy, pořád se tam něco zalívá, dostali jsme se na tankodrom, tam už teda se kola auta pomalu ztrácela, ale auto se nezastavilo. Projeli jsme, nemusel jsem shánět traktor, nebo tank, kdo by nás vytáhl. Vždycky vše dobře dopadlo.

Z minulého dílu víme, že Petr Jahoda se už stal dědečkem a to dokonce dvojnásobným. Jak je tedy připraven na cestování s vnučkami?

Petr Jahoda
Na to se právě velice těším, proto jsme si pořídili Transita č. 2, který je 9 místný, abychom mohli případně naložit i holky a někam vyrazit. Zatím nám dcerka ani tu starší nepůjčila, na nějakých 14 dní až 3 týdny, i když se na to opravdu moc těším, ale musíme nejdřív vyzkoušet víkendovou záležitost tady v Česku, protože se jí to nemusí líbit, způsob života, na prostoru…

Musíš tzv. projít auditem.
Petr Jahoda
Ano ano, vše prochází auditem, protože i naše děti mají jiný názor na výchovu než jsme měli my, my jsme vychovávali děti s nějakými odlišnostmi a proto říkám, vše se musí domluvit, zvážit, musí to projít auditem, musí to být předschváleno a pak se to dá realizovat.

Nakonec se ze země přesuneme do vzduchu. Co pro letošek chystá Petr Jahoda?

Petr Jahoda
Dostal jsem pozvání do AERO klubu a mohl bych se proletět ve větroni.



To je pro tentokrát z OUT OF CAMERA vše, vy nezapomeňte sledovat další díly a další seriály na Elektrika.tv
a já se těším zase příště!



Další videa s Petrem Jahodou můžete sledovat ZDE!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933