Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • ... omílaný dotaz, zda lze k pevnému zásuvkovému obvodu připojit pevný světelný obvod. Okolnosti, které vedou k zamýšlenému připojení jsou také stejné. Nemožnost vytvoření nového světelného okruhu a stávající světelné okruhy na hranici maximálního ...
  • ... experimenty s cílem najít bezpečný způsob usmrcení zvířat elektrickým proudem, což vedlo k sérii pokusů na různých zvířatech ve své laboratoři. Po několika neúspěšných pokusech s různými napětími a sestavami elektrod nakonec Edison našel funkční ...

SYSTEMOTRONIC: Programovatelné bezpečnostní automaty


Document Actions
SYSTEMOTRONIC: Programovatelné bezpečnostní automaty
Potřebujete vyřešit ve stroji, zařízení, nebo snad v celé výrobní lince otázku bezpečnosti? Potom produkty PILZ, na našem trhu zastoupené firmou SYSTEMOTRONIC, jsou pro vás přímo stvořené.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.08.2007
reklama

Při nedávné exkurzi ve výrobě automobilů ve ŠKODA auto jsem si pokládal otázku, jakým způsobem je vyřešeno řízení takové spousty technologický procesů na automatizovaných linkách, ať už ve svařovně karoserií, nebo při konečné montáži automobilů. Pátral jsem a narazil jsem na produkty PILZ, které ve zmiňovaných výrobních linkách jsou použity. Pojďte se se mnou podívat, co v sobě takové výrobní linky skrývají:

V katalogu produktů PILZ nalezneme přehledně uspořádanou nabídku produktů a komponent, které začínají monitorovacími zařízeními, poté tlačítky nouzového vypnutí, následují senzory a bezpečnostní spínače, pokračuje bezpečnostní technikou a končí ovládáním a monitorování, přesně tak jako je třeba při návrhu zařízení postupovat.


Klik pro větší náhled.

Hned na druhé stránce nás čeká přehledně uspořádané spektrum produktů a podpůrných služeb. V nabídce PILZ najdeme:

  • Řídící a monitorovací techniku
  • Signalizaci a nouzová tlačítka
  • Senzoriku – bezpečnostní snímače, světelné závory, záclony, mříže
  • Bezpečnostní řídící automaty
  • Ovládání a monitorování
  • Poradenství a školení

Dále se z katalogu dozvíme, že bezpečnostní automaty PILZ můžeme využít od jednotlivých výrobních strojů, jako je třeba soustruh, fréza, až po složité robotizované automatické výrobní linky.

Produkty jsou vhodné pro široké spektrum využití od automobilního průmyslu, kde v lisovnách, svařovnách, lakovacích linkách, ale i při konečné montáži, jsou velké nároky na zajištění bezpečnosti osob i výroby. Dále nalezneme produkty PILZ v řadě lanových drah, kde je možné sledovat trasu lanové dráhy na velké vzdálenosti, i dohlížet nad bezpečným nástupem a výstupem pasažérů, nebo řídit správné napínání lana, případně vyhodnotit vyvléknutí lana z hnacího stroje i z kladek na dráze. Dále nalezneme produkty firmy PILZ v dopravní technice, letištní automatizaci, obalovém průmyslu, ve zpracování oceli a hliníku, v lisech a nespočtu dalších aplikací.

Systémy PILZ nalezneme v řadě výrobních linek firem jako jsou ŠKODA AUTO a.s., DEL Žďár nad Sázavou, Barum Continental, Matador a u mnoha dalších významných firem.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Univerzálnost a efektivnost, spolu s velmi kompaktním provedením jsou hlavními přednostmi nového programovatelného mikro-PLC Simatic S7-1200 od společnosti Siemens, který lze využít pro široké spektrum aplikací. Čím se odlišuje od předchozích modelů a co nového dokáže nabídnout?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933