Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SYSTEMOTRONIC: Programovatelné bezpečnostní automaty (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.08.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SYSTEMOTRONIC: Programovatelné bezpečnostní automaty


SYSTEMOTRONIC: Programovatelné bezpečnostní automaty
Potřebujete vyřešit ve stroji, zařízení, nebo snad v celé výrobní lince otázku bezpečnosti? Potom produkty PILZ, na našem trhu zastoupené firmou SYSTEMOTRONIC, jsou pro vás přímo stvořené.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.08.2007

Při nedávné exkurzi ve výrobě automobilů ve ŠKODA auto jsem si pokládal otázku, jakým způsobem je vyřešeno řízení takové spousty technologický procesů na automatizovaných linkách, ať už ve svařovně karoserií, nebo při konečné montáži automobilů. Pátral jsem a narazil jsem na produkty PILZ, které ve zmiňovaných výrobních linkách jsou použity. Pojďte se se mnou podívat, co v sobě takové výrobní linky skrývají:

V katalogu produktů PILZ nalezneme přehledně uspořádanou nabídku produktů a komponent, které začínají monitorovacími zařízeními, poté tlačítky nouzového vypnutí, následují senzory a bezpečnostní spínače, pokračuje bezpečnostní technikou a končí ovládáním a monitorování, přesně tak jako je třeba při návrhu zařízení postupovat.


Klik pro větší náhled.

Hned na druhé stránce nás čeká přehledně uspořádané spektrum produktů a podpůrných služeb. V nabídce PILZ najdeme:

Dále se z katalogu dozvíme, že bezpečnostní automaty PILZ můžeme využít od jednotlivých výrobních strojů, jako je třeba soustruh, fréza, až po složité robotizované automatické výrobní linky.

Produkty jsou vhodné pro široké spektrum využití od automobilního průmyslu, kde v lisovnách, svařovnách, lakovacích linkách, ale i při konečné montáži, jsou velké nároky na zajištění bezpečnosti osob i výroby. Dále nalezneme produkty PILZ v řadě lanových drah, kde je možné sledovat trasu lanové dráhy na velké vzdálenosti, i dohlížet nad bezpečným nástupem a výstupem pasažérů, nebo řídit správné napínání lana, případně vyhodnotit vyvléknutí lana z hnacího stroje i z kladek na dráze. Dále nalezneme produkty firmy PILZ v dopravní technice, letištní automatizaci, obalovém průmyslu, ve zpracování oceli a hliníku, v lisech a nespočtu dalších aplikací.

Systémy PILZ nalezneme v řadě výrobních linek firem jako jsou ŠKODA AUTO a.s., DEL Žďár nad Sázavou, Barum Continental, Matador a u mnoha dalších významných firem.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.