Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

SCHNEIDER ELECTRIC: Záchranný kruh dětem


Document Actions
SCHNEIDER ELECTRIC: Záchranný kruh dětem
Sbírkový projekt Pomozte dětem již devátým rokem podporuje děti s výchovnými a vývojovými problémy – děti žijící mimo rodinu, týrané děti, děti s tělesným, duševním nebo smyslovým postižením, děti ohrožené drogovou závislostí nebo děti žijící v nepříznivých životních podmínkách.
Komerční sdělení, ze dne: 1.05.2007
reklama

Společnost Schneider Electric hází záchranný kruh dětem

Sbírkový projekt Pomozte dětem a společnost Schneider Electric nyní uzavřely dvouleté partnerství.

Na velvyslanectví Velké Británie v Praze bylo 26. září 2006 oznámeno uzavření generálního partnerství mezi společností Schneider Electric a sbírkovým projektem Pomozte dětem. Nadace rozvoje občanské společnosti, jež zodpovídá za realizaci projektu, tak získává spolehlivého partnera, který bude nejen jedním z největších dárců sbírky, ale bude se také zásadně podílet na úhradě finančních nákladů spojených s provozem projektu. Sbírkový projekt Pomozte dětem již devátým rokem podporuje děti s výchovnými a vývojovými problémy – děti žijící mimo rodinu, týrané děti, děti s tělesným, duševním nebo smyslovým postižením, děti ohrožené drogovou závislostí nebo děti žijící v nepříznivých životních podmínkách.

Dlouhodobá spolupráce
Společnost Schneider Electric spolupracuje na projektu Pomozte dětem od roku 2000. Patří každoročně k největším přispěvatelům a celkem věnovala na konto sbírky přes 1,3 milionu korun. Na tomto příspěvku se podílí jak samotná společnost, tak i zaměstnanci. K podpisu partnerské smlouvy mj. uvedl ředitel pro marketing a strategický rozvoj Schneider Electric CZ Ing. Petr Hermann: „Partnerství je vyústěním naší strategie společensky zodpovědné firmy. V mezinárodním měřítku Schneider Electric přispívá po celém světě na mnoho projektů pomáhajících ohroženým či znevýhodněným mladým lidem. V České republice podporujeme řadu menších občanských sdružení pracujících s dětmi či zdravotně postiženými občany, podporujeme studentské projekty a zapojení mladé generace do společnosti.„

Podle Hany Šilhánové, ředitelky Nadace rozvoje občanské společnosti, je projekt Pomozte dětem v současnosti nejznámější veřejnou sbírkou v České republice a dokázal přinést potřebnou a účinnou pomoc již téměř devadesáti tisícům dětí.

Záchranný kruh
Společnost Schneider Electric se zároveň stala hlavním zakládajícím členem klubu Záchranný kruh. Posláním tohoto klubu je sdružovat dárce a přátele projektu Pomozte dětem s cílem zvýšit veřejný zájem o tento projekt a vytvořit stabilní zázemí.

Hlavními cíli projektu jsou:

  • zvýšení kvality života dětí,
  • vytváření rovných příležitostí pro všechny děti a různé skupiny populace,
  • podpora práv dětí na život v rodině nebo v náhradním rodinném prostředí.

Podle reprezentativního výzkumu agentury STEM z června 2006 je Pomozte dětem nejznámější sbírkou v ČR – zná ji 85% občanů.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933