Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Materiály nn, Komentáře

PHOENIX CONTACT: Trabtech do každé provozovny

  • 8.09.2005
PHOENIX CONTACT: Trabtech do každé provozovny
PHOENIX CONTACT uvedl na trh universální sadu pro ochranu sítě nn, telefonních a anténních přívodů. O tomto zařízení jsem krátce pohovořil s Edmundem Pantůčkem ...

Bticino představilo v Miláně Axolute!

  • 1.06.2005
Bticino představilo v Miláně Axolute!
První pohled na Axolute. Přední italský výrobce elektroinstalačních materiálů, ale také domovních vypínačů a zásuvek, se v Miláně prezentoval celým pavilonem.

Microset: Ovládání osvětlení Nissot

  • 26.05.2005
Microset: Ovládání osvětlení Nissot
Brněnský veletrh ELEKTRO 2005 představil elegantní patent. Pokud vás zajímá co představuje usměvavá slečna společnosti Microset, pak se to dozvíte v tomto článku.

SCHRACK: První pohled na Carmen

  • 11.05.2005
SCHRACK: První pohled na Carmen
Schrack koketuje s Carmen. Česko zažívá další útok levného typu domovních vypínačů! Levných, nikoliv však nekvalitních! Podívejme se na zoubek řadě Carmen barvě bílé...

ABB EPJ z AMPERu: Swing první pohled.

  • 11.04.2005
ABB EPJ z AMPERu: Swing první pohled.
Český výrobce domovních vypínačů a zásuvek představil na AMPERu 2005 novou designovou řadu SWING. Podívejme se na vypínač řazení č.1 s možností připojení doutnavky spolu s jeho šéfkonstruktérem!

Zásuvka obojživelník je tu!

  • 21.10.2004
Zásuvka obojživelník je tu!
Obojživelná zásuvka s ochranným systémem "kolík i Schuko" je na světě! Kdo z dodavatelů zásuvek na český trh bude první dodavatel? Nač se nyní budou obchodníci z BAU vymlouvat nyní?

ABB EPJ: Schuko systém v České republice?

  • 3.09.2004
ABB EPJ: Schuko systém v České republice?
Ještě k používání domovních zásuvek s postranními ochrannými kontakty v České republice. Mnozí lidé se domnívají, že domovní vidlice a zásuvky jsou označovány grafickou značkou shody s evropskými normami a nařízeními CE, ale to je právě hrubý omyl.....

Odhalené Vysto

  • 14.01.2004
Odhalené Vysto
Na mnoha regionálních výstavách ElektroFest jsme se mohli setkávat s přátelskou a usměvavou tváří Karla Müllera. V loňském roce jeho stánek zmizel. Co se stalo s tímto významným výrobcem stožárů?

Materiál, který se již nevyrábí.....

  • 29.12.2003
Materiál, který se již nevyrábí.....
Vaše pojistka při potížích! Nejen údržby podniků, ale i obyčejný člověk potřebuje čas od času náhradní díl starší elektroinstalace. Kam se obrátit, pokud potřebujete v rozvaděči vyměnit například starý stykač VM16?

Staveništní mobilní rozvaděč

  • 8.04.2003
Staveništní mobilní rozvaděč
Na Amperu 2003 představen otřesuodolný stavební "antoníček" holandského výrobce HELAF. Pokud bude vystavovatel do prezentovaného produktu mlátit kladivem, také si jej všimnete!

ABB EPJ: Historie chráněných domovních zásuvek (2.)

  • 7.01.2003
ABB EPJ: Historie chráněných domovních zásuvek (2.)
Od kdy byly u nás chráněné zásuvky? Kdy bylo bylo doporučováno přizemnění středního vodiče na vstupu do objektu? Proč je ochrana nulováním v kombinaci s hliníkovými vodiči nebezpečná? Odkud se vlastně vzala myšlenka nulování?

ABB EPJ: Historie chráněných domovních zásuvek (1.)

  • 8.11.2002
ABB EPJ: Historie chráněných domovních zásuvek (1.)
Proč vlastně není v Česku také Schuko jako třeba v Německu? Co byla příčina volby kolíku? Jaký byl Edisonův nechráněný systém domovních zásuvek?

Chce Vergokan sám na český trh?

  • 23.07.2002
Chce Vergokan sám na český trh?
Opravdu chce vstoupit na český trh další producent kabelových lávek? Nebo se jedná pouze o průzkum trhu konkurencí?

Opět nášlapná lišta

  • 30.10.2000
Opět nášlapná lišta
Nezbytný doplněk k parapetním rozvodům se objevil i u firmy Polyprofil.
FIREMNÍ TIPY
S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a nainstalovat vše potřebné v jakémkoliv vozidle. Přečtěte si nebo sledujte v instruktážním videu, jak může tato novinka může zjednodušit práci na střechách ...
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933