Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

Bticino představilo v Miláně Axolute!


Document Actions
Bticino představilo v Miláně Axolute!
První pohled na Axolute. Přední italský výrobce elektroinstalačních materiálů, ale také domovních vypínačů a zásuvek, se v Miláně prezentoval celým pavilonem.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 1.06.2005
reklama

Přední italský výrobce elektroinstalačních materiálů, ale také domovních vypínačů a zásuvek, se v Miláně prezentoval celým pavilonem. V různých zákoutích návštěvník našel možná i to, co by vůbec nečekal. My jsme šli ovšem najisto ....

... za jediným cílem. Tím byla nová řada Axolute. Shlédli jsme prezentační sestřih důležitých detailů a u východu obdrželi úhlednou krabičku se vzorkem Axolute.

Je vidět, že Italové nespí a nenechávají francouzské výrobce spát! Axolute není pouze jedna designová řada spínačů a zásuvek, jedná se o kompletní systém, který jak je u Bticina zvykem pamatuje i na vícenásobné ovládání různých podsystémů jako ventilace, klimatizace... .... také se počítá s domovní komunikací, kterou je samozřejmě možné napojit i na státní linku.

Provedení v mnoha barevných variantách prozrazuje mnohé nejen o návrhářích, ale také o možnostech výrobce.
O tom, že to výrobce myslí s designem opravdu vážně svědčí také provedení katalogu. Byl sice vytvořen na velice kvalitním papíře, ale samotné obrázky přístrojů byly navíc vtištěny, to snad proto aby se precizní design nevytratil z tiskového rastru!

Pokud vás zajímají detaily přístroje, máte možnost kliknutím na tento odkaz si prohlédnout fotogalerii poskytnutého vzorku. Ten byl pouze demonstrační, opatřen šroubovými spoji, ale nyní již víme, že je samozřejmě i varianta bezšroubová.

Provedení zásuvek je provedení italsko-německém. Tedy do zásuvky zapojíte úzkorozchodnou vidlici pro spotřebiče jištěné 10A. Širokorozchodnou jištěnou 16A, nebo provedení Schuko. O francouzský kolík se v Itálii nikdo příliš nezajímal.

Kdy bude český katalog, to se prozatím neví. Také bychom pochybovali, že pro český trh bude provedení katalogu v takové kvalitě.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

CTE Group, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933