Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Microset: Ovládání osvětlení Nissot


Document Actions
Microset: Ovládání osvětlení Nissot
Brněnský veletrh ELEKTRO 2005 představil elegantní patent. Pokud vás zajímá co představuje usměvavá slečna společnosti Microset, pak se to dozvíte v tomto článku.
Margita Boháčová, ze dne: 26.05.2005
reklama

Na veletrhu ELEKTRO se vedle našeho stánku prezentovala společnost Microset se svým patentovaným produktem Nissot. Nissot je systém určený pro ovládání osvětlovacích těles.

Při aplikaci tohoto systému rozsvítíte místnost pomocí nenápadného spínače umístěného přímo v dveřním kování. Po vašem povelu se informace z kování přenáší radiofrekvenčně do přijímače, který spíná příslušný obvod.

Pokud přemýšlíte nad výhodami, pak skutečnost, že nehledáte umístění vypínače, ale současně při stisku kliky ovládáte i světlo, je opravdu přesvědčující. Připočítejme možnost funkce schodišťového vypínače, stmívače nebo například časovače a už nás většinou zajímají další podrobnosti.

Bystrému čtenáři dochází, že tento systém bude vhodný všude tam, kde nechcete nebo nemůžete použít vodiče. Také vhodné pro všechny spotřebitele, kteří využijí bezdrátové varianty ovládání. A co tento systém dokáže ovládat? Samozřejmě žárovky, zářivky, nízkonapěťové zdroje a stmívače dodávané touto společností.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933