Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Olomoucká Elektra na jaře 2002


Document Actions
Článek
Pohled redaktorů na olomouckou Elektru, která proběhla v únoru 2002.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 22.02.2002
reklama

Letošní olomoucké Elektře dominovaly tři expozice. SME, Elektrocentrum a Elpremo. Na obřím stánku Severomoravské energetiky si návštěvníci zcela určitě povšimli prezentované novinky "VITAR1", o které jsme psali zde. Elektrocentrum opět "pojalo pod svá křídla" několik svých významných dodavatelů, mezitím, co Elpremo se svou třetí největší expozicí své dodavatele uvedlo formou panelové informace. Byla to první Elektra na které se prezentovalo i naše zpravodajství a samozřejmě on-line na Internetu. 

I tuto Elektru nás návštěvníci přesvědčili o skutečnosti, že "osvěta" musí přijít za nimi. Tedy podtrženo sečteno, regionální výstava má a bude mít v budoucnosti stále své opodstatnění. Z pohledu vystavovatelů se každý rok mění generace zákazníků a naopak z pohledu návštěvníků firma, která nemá každý rok něco nového je podezřelá a snadno upadne v zapomnění.

TIP na další Elektru:
V tomto duchu se připravuje OMNIS na květnovou Elektru v Brně, která se bude konat ve sportovní hale na Vodově ulici, Králově Poli 21.-23.května 2002.

Náš dotaz:
V Olomouci jsme se ptali návštěvníků, zda jsou organizováni v nějakém místním odborném společenstvu. Z řádově sto dotázaných, nám bohužel většina odpověděla že nikoliv. Tato skupina nám součastně sdělila, že má problém se získáváním informací a odbornými konzultacemi. Je jasné, že fungující elektrotechnický cech nenahradíme žádným papírovým nebo internetovým časopisem. A o skutečnosti, že u nás znatelně chybí systém celoživotního vzdělávání, nás přesvědčuje rozhovor s každým třetím elektrotechnikem. Je otázkou, zda se nemůžou spojit všechny vystavovatelské aktivity s dalšími, aby se připravila dobrá cesta pro zvýšení odborné kvalifikace.

Náš objektiv přináší pohled na stánky firem:
Kopos Kolín, Saltek, Elektrocentrum Olomouc, Hager, Jork, Kroy, Elpremo, Elmik a Elroz, Kvapil Elektro, Smachtl. Ne všechny fotografie jsou hotové, zbylé přibudou během několika hodin. Prozatím se můžete podívat vlevo níže na "Další souvislosti".

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Omnis Olomouc, a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Elektroinstalační krabice do zateplení a montážní deska do zateplení vyráběné v Koposu Kolín přinášejí konkrétní řešení elektroinstalace při dodatečném zateplování fasád, které na trhu chybělo. Více informací o těchto produktech naleznete zde ...
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933