Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Olomoucká Elektra na jaře 2002 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 22.02.2002
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Olomoucká Elektra na jaře 2002


Pohled redaktorů na olomouckou Elektru, která proběhla v únoru 2002.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 22.02.2002

Letošní olomoucké Elektře dominovaly tři expozice. SME, Elektrocentrum a Elpremo. Na obřím stánku Severomoravské energetiky si návštěvníci zcela určitě povšimli prezentované novinky "VITAR1", o které jsme psali zde. Elektrocentrum opět "pojalo pod svá křídla" několik svých významných dodavatelů, mezitím, co Elpremo se svou třetí největší expozicí své dodavatele uvedlo formou panelové informace. Byla to první Elektra na které se prezentovalo i naše zpravodajství a samozřejmě on-line na Internetu. 

I tuto Elektru nás návštěvníci přesvědčili o skutečnosti, že "osvěta" musí přijít za nimi. Tedy podtrženo sečteno, regionální výstava má a bude mít v budoucnosti stále své opodstatnění. Z pohledu vystavovatelů se každý rok mění generace zákazníků a naopak z pohledu návštěvníků firma, která nemá každý rok něco nového je podezřelá a snadno upadne v zapomnění.

TIP na další Elektru:
V tomto duchu se připravuje OMNIS na květnovou Elektru v Brně, která se bude konat ve sportovní hale na Vodově ulici, Králově Poli 21.-23.května 2002.

Náš dotaz:
V Olomouci jsme se ptali návštěvníků, zda jsou organizováni v nějakém místním odborném společenstvu. Z řádově sto dotázaných, nám bohužel většina odpověděla že nikoliv. Tato skupina nám součastně sdělila, že má problém se získáváním informací a odbornými konzultacemi. Je jasné, že fungující elektrotechnický cech nenahradíme žádným papírovým nebo internetovým časopisem. A o skutečnosti, že u nás znatelně chybí systém celoživotního vzdělávání, nás přesvědčuje rozhovor s každým třetím elektrotechnikem. Je otázkou, zda se nemůžou spojit všechny vystavovatelské aktivity s dalšími, aby se připravila dobrá cesta pro zvýšení odborné kvalifikace.

Náš objektiv přináší pohled na stánky firem:
Kopos Kolín, Saltek, Elektrocentrum Olomouc, Hager, Jork, Kroy, Elpremo, Elmik a Elroz, Kvapil Elektro, Smachtl. Ne všechny fotografie jsou hotové, zbylé přibudou během několika hodin. Prozatím se můžete podívat vlevo níže na "Další souvislosti".

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Omnis Olomouc, a.s. - Horní Lán 10a, Olomouc - 588 881 444 - nasadil@omnis.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.