Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Katalog je určen pro elektromontéry, techniky či údržbáře vedení nízkého a vysokého napětí, projektanty elektrických sítí, techniky servisu, specialisty na veřejné osvětlení a domovní přípojky, bezpečnostní techniky. Krátce nahlížím do posledního ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Akce

BVV: MSV 2015 ukázal budoucnost průmyslu

  • 26.10.2015
BVV: MSV 2015 ukázal budoucnost průmyslu
57. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu proběhl ve znamení konjunktury. Českému průmyslu se daří, firmy investují a o prezentaci na veletrhu i prohlídku jeho expozic byl velký zájem. Zároveň byl letošní ročník oknem do budoucnosti: hlavním tématem se stal Průmysl 4.0 a nástup inteligentních výrobních procesů.

BVV: V čem tkví kouzlo výstav a veletrhů

  • 22.10.2015
BVV: V čem tkví kouzlo výstav a veletrhů
Historie brněnského výstavnictví je velice stará, ta novodobá se počítá od roku 1928, kdy se tu konala Výstava soudobé kultury v Československu. Z té doby pochází nejkrásnější pavilony brněnského výstaviště. V roce 1959 se v Brně konal 1. mezinárodní strojírenský veletrh, kterého se zúčastnilo 2,5 milionu návštěvníků. Dnes je taková návštěvnost nepředstavitelná, přesto má pořádání veletrhů i v této době stále svůj význam. Více nám výhody výstavnictví přiblížil Jiří Erlebach ze společnosti Veletrhy Brno.

TERINVEST: AMPER 2016 otevře nové obzory na poli elektrotechniky

  • 5.10.2015
TERINVEST: AMPER 2016 otevře nové obzory na poli elektrotechniky
Desítky technologických oborů a přednášek, stovky vystavovatelů a expozic, tisíce obchodních setkání, desítky tisíc návštěvníků a exponátů. I takto lze stručně shrnout základní atributy, které každým rokem opakovaně potvrzuje největší událost na poli elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení ve středoevropském regionu – veletrh AMPER. Chystaný 24. ročník tohoto svátku všech odborníků, obchodníků a profesionálů v oboru, se bude konat od 15. do 18. března 2016 v moderních halách P, F a V brněnského výstaviště.

ELKO EP: Energetab 2015 již tradičně s ELKO EP

  • 25.09.2015
ELKO EP: Energetab 2015 již tradičně s ELKO EP
Mezinárodní veletrh Energetab 2015, konaný ve dnech 15. až 17. září 2015, hostil 17 zemí z Evropy a Asie. Vystavovatelé představili své nejnovější produkty a řešení pro polský energetický sektor. Mezi vystavovateli nechyběla ani společnost ELKO EP, která představila kompletní systém iNELS BUS, iNELS RF Control, A/V Multimédia, ale i novinky z oblasti relé.

Elektrika.tv bude opět po roce vysílat z MSV

  • 9.09.2015
Elektrika.tv bude opět po roce vysílat z MSV
Od 14. do 18. září 2015 najdete televizní studio Elektrika.tv v pavilonu Z na brněnském výstavišti. Odtud budeme vysílat o novinkách a zajímavostech nejen z oblasti elektrotechniky. Přípravy na veletrh jsou u nás v plném proudu. Jak bude vypadat naše studio a kde ho v pavilonu Z najdete? Rozhovory můžete při vysílání sledovat i vy!

SCHRACK: Jak to vypadalo na Informačních dnech 2015

  • 25.08.2015
SCHRACK: Jak to vypadalo na Informačních dnech 2015
Během dubna 2015 pořádal Schrack Technik tradiční Informační dny. Přednášky s doprovodným programem se konaly v devíti městech napříč celou Českou republikou. Na přednáškách zazněly informace z oblasti rozvaděčů podle aktuálních norem, prezentace nových funkcí online obchodu a novinek v sortimentu. Program doplnila také tombola, raut, ochutnávky koktejlů, hudba či taneční vystoupení.

ELKO EP: Tým iNELS Smart home solutions zve na konferenci SMART HOME

  • 13.08.2015
ELKO EP: Tým iNELS Smart home solutions zve na konferenci  SMART HOME
Tým iNELS Smart home solutions zve na konferenci Smart home jako standard moderního bydlení, která se uskuteční 16. září 2015 v Grandior Hotel Prague. Dozvíte se tu o nových možnostech Smart home v architektuře a designu, jak navrhnout Smart home – rady, tipy, klíčové body, technologie, i jaký je zájem potenciálních zákazníků o chytré bydlení. Získáte inspiraci z realizací architektů a projektantů v oblasti smart home, dozvíte se o nových vývojových trendech tohoto odvětví. A zúčastníte se virtuální prohlídky reálným chytrým domem.

LAPP KABEL: Široká nabídka e-nástrojů a služeb v netradičním pojetí

  • 3.08.2015
LAPP KABEL: Široká nabídka e-nástrojů a služeb v netradičním pojetí
Společnost LAPP KABEL ukázala letos na 23. ročníku elektrotechnického veletrhu AMPER, že není jen dodavatelem kabelů a kabelového příslušenství či systémových řešení a konfekcionovaných energetických řetězů vyrobených na míru podle požadavků zákazníků. Disponuje totiž také velkou nabídkou služeb. Jedná se jak o zákaznický servis, tak o široké spektrum e-služeb a e-nástrojů.

Dnů Teplárenství a energetiky se účastnilo přes 1.000 návštěvníků. Jak je hodnotili?

  • 17.07.2015
Dnů Teplárenství a energetiky se účastnilo přes 1.000 návštěvníků. Jak je hodnotili?
Dobře zvládnutá organizace, nabitý a zajímavý program, velký zájem posluchačů, příjemná atmosféra a široké možnosti k navázání obchodních vztahů. Tak hodnotí účastníci 21. ročník konference Dny teplárenství a energetiky, který se uskutečnil ve dnech 21. až 23. dubna 2015 v Hradci Králové. V letošním roce konference navíc zaznamenala rekordní účast, která poprvé překročila hranici jednoho tisíce návštěvníků.

Jak to vypadalo na Elektrické spojce 2015

  • 14.07.2015
Jak to vypadalo na Elektrické spojce 2015
Od 23. do 24. května se v Horní Lhotě u Jindřichova Hradce uskutečnila Elektrická spojka 2015. Oficiální program odstartoval v sobotu ve 14 hodin. Společnost DEHN zorganizovala soutěže ve skládání čtverců, zemních svorek nebo přípojnic. Soutěžilo se i v hodu valivou koulí nebo v poznávání 11 předmětů. Ve 20 hodin pak proběhlo oficiální vyhlášení vítězů a předání cen. Jak to na letošní Elektrické spojce vypadalo, se dozvíte v této krátké videoreportáži.

WAGO: Pivo chutná nejlíp k Wago svorkám

  • 11.07.2015
WAGO: Pivo chutná nejlíp k Wago svorkám
Zažeňte v létě žízeň s Wagem. Ke každým 100 kusům libovolných krabicových svorek Wago nyní obdržíte plechovku piva Pilsner Urquell zdarma. Plzeň dostanete například ke svorkám řad 222, 221 či 2273. Speciální letní prázdninová akce trvá celý červenec a srpen. Zastavte se tedy včas ve svém oblíbeném velkoobchodě, ať letní akci Waga nepropásnete.

ELKO EP: Den otevřených dveří nabídne prohlídku budovy od výroby až po kanceláře

  • 15.06.2015
ELKO EP: Den otevřených dveří nabídne prohlídku budovy od výroby až po kanceláře
V zahradách holešovského zámku se dne 19. června 2015 rozezní akordy rodinného hudebního festivalu Holešovská regata. Tomáš Klus, Mig 21, Chinaski, David Koller s kapelou, Ivan Mládek a Banjo Band, Mňága a Žďorp, Gipsy.cz nebo ELKO Band jsou hlavní hudební lákadla pátého ročníku. Společnost ELKO EP je již tradičně hlavním partnerem a v rámci tohoto festivalu, u příležitosti setkání partnerů společnosti, se uskuteční v areálu firmy, v Holešově-Všetulích, v sobotu 20. června 2015 od 9 do 11 hodin pořádaný Den otevřených dveří společnosti ELKO EP.

BVV zve na seminář "Jak se připravit na veletrh"

  • 12.06.2015
BVV zve na seminář "Jak se připravit na veletrh"
Je pro vás zajištění účasti vaší firmy na veletrhu neznámou premiérou? Potřebujete si po roce osvěžit základní principy pro přípravu zajímavé a poutavé výstavní expozice? Chcete mít jistotu, že jste na nic při přípravě účasti na veletrhu nezapomněli? Úsek realizace expozic a servisu Veletrhy Brno pro vás připravil seminář, který vás provede procesem přípravy účasti na veletrhu. Uskuteční se již 22. června v prostorách pavilonu A3 na Výstavišti v Brně.

Jak to vypadalo na 20. ročníku výstavy ElfetexFest Plzeň

  • 16.04.2015
Jak to vypadalo na 20. ročníku výstavy ElfetexFest Plzeň
V úterý a ve středu 14. a 15. října 2014 se v Parkhotelu v Plzni konal jubilejní 20. ročník veletrhu elektrotechniky, elektroniky a energetiky ElfetexFest. Odborníci i široká veřejnost se zde seznámili se zajímavými novinkami v oboru. Firma KOPOS Kolín zde například představila instalační lišty opatřené fólií proti zašpinění. Schneider Electric na veletrh přijel s frekvenčními měniči pro motory a produktovou řadou ACTI 9. A firma FRÄNKISCHE předvedla používání ploché multimediální trubky. Co ještě bylo k vidění?

SCHRACK: Informační dny 2015 začnou prvního dubna

  • 23.03.2015
SCHRACK: Informační dny 2015 začnou prvního dubna
Společnost Schrack Technik zve na Informační dny 2015. Turné po devíti městech České republiky odstartuje 1. dubna v Praze, následovat budou Ústí nad Labem, Liberec a další krajská města. Hlavním tématem letošních Infodnů budou rozvaděče podle aktuálních technických norem. Na účastníky ale čekají i novinky softwarové podpory projektantů, řešení z oblasti světelné techniky BLUE LINE a v každém městě speciální doprovodný program.
FIREMNÍ TIPY
Co to znamená mít "úplnou profesní kvalifikaci" a jak to souvisí s různými pracemi v elektrotechnice? Jak najít a pochopit informace o úplných profesních kvalifikacích v elektrotechnice? Co potřebuji k získání ÚPK, například jako "Elektrikář – silnoproud"? Jaké pracovní kvalifikace získat a jaké zkoušky složit, pro ÚPK? Co to znamená v praxi, když mám úplnou profesní kvalifikaci? Jaké práce mohu dělat a jaké ne?
Přehled obsahu a souvisejících okolností jarních konferencí ve Šternberku a Ostravě. Účastníci se dozví přehled aktuálních technických norem s komentářem, o možnostech použití umělé inteligence v praktické elektrotechnice, o pracovně právních vztazích při zaměstnávání svých odborných kolegů, jak se dá legálně pracovat za hranicemi a třeba také o podrobnostech řádu prohlídek a ...
Miroslav Záloha připomíná definici pracovního úrazu. Zapomíná se, že zaměstnavatel má povinnost objasnit příčinu a okolnosti pracovního úrazu a vést dokumentaci o všech pracovních úrazech. Dozvídáme se, ve kterých odvětvích vznikají pracovní úrazy nejčastěji. A zajímavý pohled je na dlouhodobé statistiky, které ukazují, kdy k nim dochází a kdo je tou nejohroženější skupinou. S podrobnostmi se seznamte zde!
Mnoho z nás zajímá, jak budou v budoucnu vypadat noví "kvalifikovaní". Jaké úrovně dovedností jsou potřebné pro různé druhy prací v elektrotechnice a kolik typů kvalifikací v elektrotechnice existuje? Kde hledat informace o konkrétní práci v elektrotechnice? Co umět a jaké dovednosti znát, k získání kvalifikaci "Elektromechanik pro elektroenergetická rozvodná zařízení"? Hlavně, že se v tom vyznáme! Sledujte zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933