Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Vylovte si materiál!


Document Actions
Článek
Na výstavách, můžete často vidět utopený materiál v akváriích. Navíc ještě vodou probublává kyslík aby uspíšil korozi....
Tým portálu Elektrika, ze dne: 12.08.2002
reklama

Výrobci elektromateriálů, které mají vysoké krytí IP už přišli na to, že pouhým ukazováním certifikátů různých renomovaných zkušeben, zákazníka na svou stranu nedostanou. Opravdu není nad praktickou ukázku toho, jak je materiál odolný různým vlivům.

Nejedná se o akvarijní příslušenství. Ani třífázová zásuvka, či maják by se ke "skalárám" moc nehodil.

Uvedené záběry jsou z mnichovského Eltecu, kde jsme se těchto vystavovatelů zeptali, zda je možné tyto produkty skutečně aplikovat. Byli jsme ubezpečeni, že materiály prošly náročnými testy a jejich deklarované vlastnosti jsou stoprocentní.
Protože jsme chtěli vědět jak dalece mluví pravdu, kolega jednoho vystavovatele vyfotil, vzal si jeho iniciály a pak jsme mu oznámili, že na základě jeho výkladu zkusíme takovou vidlici se zásuvkou vhodit na koupališti do bazénu. Představte si, že najednou zrudl a začal vyprávět něco o tom, že je pouhý zaměstnanec.... Uklidnil se až po té, co jsme jej ubezpečili, že jde pouze o vtip, fotky a záznam před ním smazali.

Co z to vyplývá?
Ne každá propagace produktů musí být vždy správně pochopena. Jak jsme zde již psali, kdyby se měl člověk řídit pouze reklamami kolem sebe, tak by mu mohly ke šťastnému životu stačit pouze žvýkačky, prací prášky a pro svou bezpečnost si nakoupit hromadu vložek.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Hledáte odolná svítidla pro žárovky nebo úsporné zdroje? Používáte na stavbách často pohyblivé prodlužovací přívody? Pak by vás mohla zajímat PUR, prakticky nezničitelná trojzásuvka!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933