Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

OBO: Vkládací pancéřové trubky QUICK PIPE z PVC


Document Actions
OBO: Vkládací pancéřové trubky QUICK PIPE z PVC
Vkládací lišty jsou samozřejmostí. V případě instalačních pancéřových trubek se častěji používá sloveso protáhnout než vložit. Kdy tedy lze do trubky vedení vložit? Kdy takovou možnost využijeme? Opravdu jde o jednoduchý princip mechanismu? Musí to být cenově dostupné, snadné, rychlé, bez nutnosti použití nestandardních nástrojů. Pro použití v praxi je důležité také snadné pořízení u velkoobchodních distributorů. Který takové zboží nabízí?
Filip Horáček, Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.10.2020


Možná trubky neoslovují toho, kdo provádí především domovní elektroinstalace v omítce nebo dutých stěnách. Budiž. Ovšem v dnešní době neuniverzálních pracovníků ubývá. Jinými slovy, v tomto ohledu se úzká specializace vytrácí.


Pro větší náhled kliknout!


Pokud naopak někdo pracuje převážně v průmyslu a třeba těžkém průmyslu, říká si pancéřová trubka v plastovém provedení? Pche ... jedině ocelová ... ohybačka ... mufny ... přivařit ke konstrukci. Samozřejmě pokud jde o válcovny plechu, hutě, doly, strojírny ... je ocelová konstrukce neoddiskutovatelná. Ovšem stále existují výrobní prostory, kde je plastové provedení naprosto dostatečné. Ale nyní ke vkládání ... podívejte se na následující videoklip!



Plánování a samotná instalace kabelových tras jsou dvě rozdílné činnosti. Pokud jsou obě činnosti z jakéhokoliv důvodu nesynchronní, pak může docházet k různým komplikacím. A tak výměna nebo například dodatečné doplňování vedení může být při využití konvenční konstrukce trubek, pouze krásným přáním. 



Pokud nemáte představu o nějakém fatálním případu, kdy trubkou vedení jednoduše neprotáhnete, pak si představte například vedení osazené na obou koncích konektory. Popisovat kolik času byste potřebovali pro rozpojení a znovu připojení jednoho z konců necháváme na představě čtenáře.



Je zámek dostatečný a pevný? Jak se s takovou konstrukcí pracuje? Nebude to montéra spíše zdržovat? Podobné dotazy nejsou vůbec překvapením. Proto vznikl následující ilustrační klip!



Samozřejmě žádná reklama či video nenahradí osobní zkušenost. Proto si musí svůj názor prožít každý na vlastní oči. Technické detaily vkládacích trubek lze sledovat zde v katalogu OBO VBS. A perlička nakonec, existuje i dělitelná vývodka. Tu sledujte zde!

A kde nakoupit?
Například: K&V elektro, ELKOV, Elfetext, Kamat, Sonepar ...





PRACUJETE- LI V OBORU
požádejte si o bezplatné zasání katalogu
instalačních trubek od OBO BETTERMANN

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Navrhujete a přemýšlíte: Jak nainstalovat elektrické a datové porty pod kancelářskými stoly? Jak zapojit datové a multimediální porty do konferenčních stolů? Kde umístit výklopné zásuvky v hotelových pokojích? Jak přidat zásuvky a datové porty do poslucháren a knihoven? Kde je nejlepší místo pro zásuvky a datové porty v pacientských pokojích a operačních sálech? Jak instalovat informační kiosky s elektrikou a datovými porty? Jak připojit stroje a monitorovací systémy na výrobních linkách? Sledujte tuto malou recenzi k inspirativnímu katalogu ...
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933