Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: OBO: Vkládací pancéřové trubky QUICK PIPE z PVC (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.10.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

OBO: Vkládací pancéřové trubky QUICK PIPE z PVC


OBO: Vkládací pancéřové trubky QUICK PIPE z PVC
Vkládací lišty jsou samozřejmostí. V případě instalačních pancéřových trubek se častěji používá sloveso protáhnout než vložit. Kdy tedy lze do trubky vedení vložit? Kdy takovou možnost využijeme? Opravdu jde o jednoduchý princip mechanismu? Musí to být cenově dostupné, snadné, rychlé, bez nutnosti použití nestandardních nástrojů. Pro použití v praxi je důležité také snadné pořízení u velkoobchodních distributorů. Který takové zboží nabízí?
Filip Horáček, Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.10.2020



Možná trubky neoslovují toho, kdo provádí především domovní elektroinstalace v omítce nebo dutých stěnách. Budiž. Ovšem v dnešní době neuniverzálních pracovníků ubývá. Jinými slovy, v tomto ohledu se úzká specializace vytrácí.


Pro větší náhled kliknout!


Pokud naopak někdo pracuje převážně v průmyslu a třeba těžkém průmyslu, říká si pancéřová trubka v plastovém provedení? Pche ... jedině ocelová ... ohybačka ... mufny ... přivařit ke konstrukci. Samozřejmě pokud jde o válcovny plechu, hutě, doly, strojírny ... je ocelová konstrukce neoddiskutovatelná. Ovšem stále existují výrobní prostory, kde je plastové provedení naprosto dostatečné. Ale nyní ke vkládání ... podívejte se na následující videoklip!



Plánování a samotná instalace kabelových tras jsou dvě rozdílné činnosti. Pokud jsou obě činnosti z jakéhokoliv důvodu nesynchronní, pak může docházet k různým komplikacím. A tak výměna nebo například dodatečné doplňování vedení může být při využití konvenční konstrukce trubek, pouze krásným přáním. 


Pro větší náhled kliknout!


Pokud nemáte představu o nějakém fatálním případu, kdy trubkou vedení jednoduše neprotáhnete, pak si představte například vedení osazené na obou koncích konektory. Popisovat kolik času byste potřebovali pro rozpojení a znovu připojení jednoho z konců necháváme na představě čtenáře.


Pro větší náhled kliknout!


Je zámek dostatečný a pevný? Jak se s takovou konstrukcí pracuje? Nebude to montéra spíše zdržovat? Podobné dotazy nejsou vůbec překvapením. Proto vznikl následující ilustrační klip!



Samozřejmě žádná reklama či video nenahradí osobní zkušenost. Proto si musí svůj názor prožít každý na vlastní oči. Technické detaily vkládacích trubek lze sledovat zde v katalogu OBO VBS. A perlička nakonec, existuje i dělitelná vývodka. Tu sledujte zde!

A kde nakoupit?
Například: K&V elektro, ELKOV, Elfetext, Kamat, Sonepar ...





PRACUJETE- LI V OBORU
požádejte si o bezplatné zasání katalogu
instalačních trubek od OBO BETTERMANN

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o. - Modletice P.O.Box 96, Říčany u Prahy - 323 610 111 - info@obo.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.