Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Pracovník, Podnikající, Pomůcky

Vychytávka Obsidian je placená, ale i zdarma!

  • 25.12.2023
Vychytávka Obsidian je placená, ale i zdarma!
Tuto aplikaci jsem objevil během Covid-19. V první verzi byla zajímavá, leč ne tak použitelná jako nyní. Předesílám, že je to pomůcka pro ty, kteří pracují s nějakým množstvím informací a chtějí si zjednodušit orientaci. Z toho plyne, že určitě není pro každého. Jde o zdarma nebo placenou verzi. Stále používám bezplatnou, ale v oblasti, v které aplikaci používám přibývá uživatelů rychle a zvažuji i některé placené služby. Proč ne? Oč jde? Napsal jsem něco málo, co jsem stihl, myslím, že pro pochopení a motivaci těchto pár řádků bude stačit. Kdyby chtěl někdo z kolegů tuto appku rozvinout, mohla by to být zajímavá alternativa ...

LIVE RITTAL: Monitorování nejen IT systémů - systém CMC III

  • 24.02.2021
LIVE RITTAL: Monitorování nejen IT systémů - systém CMC III
Nárůst a stále větší využívání nových technologií přináší i nové potřeby pro kontrolu a řízení. Rychlý rozvoj technologií internetu věcí IOT, resp. IIOT, je automatizace nepostradatelnou součástí každého dnešního efektivního provozu. Monitorovacím systémem CMC III zajistíte nejen bezpečnost rozvaděčů, ale můžete sledovat okolní i vnitřní prostředí rozvaděčů a nastavit tak automatizované úlohy. Pro lepší představu toho, co se skrývá za funkce a služby zkratky CMC III, sledujte připravený webcast ...

KATALOG: Ochranné a pracovní pomůcky pro energetiku

  • 22.08.2018
KATALOG: Ochranné a pracovní pomůcky pro energetiku
Pracovní a bezpečnostní pomůcky pro práci na zařízení s vysokým či velmi vysokým napětím jen tak v krámě na regálu nepotkáme. Pro někoho statický, nezajímavý sortiment se ovšem stále vyrábí a má své opakované odběratele. Co všechno tento výrobce z perníkového města ve svém portfóliu představuje? Koho to osloví? Budou to montéři domovních instalací nebo ti, co lezou po stožárech vn? Nebo že by nikoho z obou skupin?

WENDZEL: Měřidla, počítadla, měřící stoly

  • 23.04.2012
WENDZEL: Měřidla, počítadla, měřící stoly
Měření je součástí snad každého oboru. V elektrotechnice měříme nejen elektrické veličiny, ale také vzdálenosti nebo také metráž kabelů. Pokud pracujete v praxi, pak vám neunikne potřeba přesnějšího měření, než je pouhé krokování nebo vzorec průměr krát pí ...

Plastové měrky vodičů (průměr/průřez)

  • 6.10.2005
Plastové měrky vodičů (průměr/průřez)
Hledáte drobnou plastovou pomůcku k identifikaci průměru vodiče? Po řadě dotazů jsem si všimla, že se tyto měrky nabízí v olomouckém Solid Teamu.

Kabelová technika 3M

  • 6.09.2004
Kabelová technika 3M
Podívejme se na značkový elektrotechnický spotřební materiál pro každou montážní brašnu. Katalog materiálu ve vizitkáři, respektive za vizitkou technika. Praktické, skladné....., kdepak asi jsou katalogy na standardních CD?

AED! Zařiďte si novou kancelář

  • 18.11.2003
AED! Zařiďte si novou kancelář
Elektronická kancelář..... velké okno, mnoho světla, luxusní nábytek, velmi drahý pracovní stůl s perfektním počítačem, za ním já a archiv elektronických dokumentů AED.

Kam s ním? Nářadí montéra (2.)

  • 29.10.2002
Kam s ním? Nářadí montéra (2.)
Podívejme se na elektromontáže trochu z jiného úhlu. A to z úhlu vybavenosti nářadím a následně ochrany před "nenechavci". Teoretik elektrotechnik má často představu pouze o tom, co musí elektromontér v praxi zvládnout. Málo kdo přemýšlí, co vše vlastně potřebuje a také kam to vše vlastně na stavbě bezpečně uloží. Praxe na velkých stavbách je často ...

K čemu je dobrý PDA?

  • 23.05.2002
K čemu je dobrý PDA?
Co to je PDA? Jakou to má souvislost s elektrotechnikou? Není to pouze pro manažery firem? Bude taková elektronická hračka užitečná třeba reviznímu technikovi?
FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933