Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

KATALOG: Ochranné a pracovní pomůcky pro energetiku


Document Actions
KATALOG: Ochranné a pracovní pomůcky pro energetiku
Pracovní a bezpečnostní pomůcky pro práci na zařízení s vysokým či velmi vysokým napětím jen tak v krámě na regálu nepotkáme. Pro někoho statický, nezajímavý sortiment se ovšem stále vyrábí a má své opakované odběratele. Co všechno tento výrobce z perníkového města ve svém portfóliu představuje? Koho to osloví? Budou to montéři domovních instalací nebo ti, co lezou po stožárech vn? Nebo že by nikoho z obou skupin?
Vilém Gracias, ze dne: 22.08.2018
reklama


"Ochranné pomůcky, to je zbytečný opruz!", je jedním z častých výroků. Člověk, který neprošel pořádným peklem průmyslových montáží na stavbě, kde kolem něj létají různé "neidentifikovatelné předměty", nemá často představu k čemu se někdo specializuje na takový sortiment. Samozřejmě, že na stavbě vydrží i staré rifle a bunda po tátovi. Jen se již píše jiné století a situace se změnila.



Stručně řečeno "do módy vstoupila móda" více než kdy předtím. I když jsem u pardubického dodavatele nenašel pracovní oblečení, týká se to i pomůcek k činnosti. Pokud si někdo najme elektromontážní firmu, jsou její zaměstnanci na stavbě často pod různými "drobnohledy". Někoho zajímá vzhled, někoho projev, pracovní výkon, doklady, jiné třeba bezpečnost práce. Samozřejmě pro zaměstnavatele jsou montéři "chodící vizitky". Už jen těchto málo bodů stačí, aby se zajímal o správnou výbavu těch, za které zodpovídá.


Pro větší náhled kliknout!

Mám před sebou otevřený datasheet s vyráběným sortimentem. Na zhruba 60 stranách je popsáno vše, co montér potřebuje při práci na vysokém napětí. Áááá pardón, nenapsal jsem, že jde o pomůcky pouze vn, nn sortiment nevyrábí! To je to zřejmé až z obsahu. Ona energetika automaticky nevypovídá o užitých napětích.

Co v katalogu objevíme?
Zkoušečky vn doutnavkové, zkoušečky vn, vvn s kombinovanou signalizací, zkoušečky vn, vvn s kombinovanou signalizací - venkovní typ (do deště),  jednopólové fázovací soupravy vn, zkratovací soupravy nn, vn, vvn, zkratové body, drážní zkratovací soupravy typ TH; UTTV; BS, vybíjecí zařízení, vypínací tyče vn, manipulační tyče vn, pojistkové kleště vn, záchranné háky vn, přehled vodičových svorek, zemnících svorek, zemnících a zkratovacích lan, přehled izolačních tyčí pro zkratovací soupravy ...

Pro větší náhled kliknout!

Koho to tedy osloví?
Nechci v žádném případě věštit, ale odhaduji to na ty, kteří mají starost o bezpečnost. Přičemž ze samotné praxe vím, že montér nebývá ten první, kdo by se dral jako první. Ve velkých podnicích jsou zpracované předpisy, které se opakovaně následují. Tyto pomůcky prozatím nepodléhají vlivu digitalizace, není potřeba vymýšlet od koho pořídit letos další zkratovací soupravu.

Zde lze katalog Ochranných a pracovních pomůcek prohlížet, prohledávat a stahovat.






 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 5)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ELEKTROPOMŮCKY Pardubice s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933