Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Co je to WLW hezky česky?


Document Actions
Článek
Wer liefert was? Kdo co nabízí? Univerzální seznam všech dodavatelů. Tedy skoro všech....
Miroslav Minařík, ze dne: 30.09.2002
reklama

Německý projekt Wer Liefert Was má u sousedů tradici od roku 1932, kdy vyšla publikace pojednávající o nabízených produktech a službách. Servis pojednávající o firemních informacích jako např. Evropská databanka, Edit katalog, Zlaté stránky, Infofirma a podobně. Tato služba je samozřejmě dostupná na Internetu na adrese www.wlw.cz.
Pokud byste čekali nějaký český přítulnější název než Wer Liefert Was, budete se muset zkamarádit se zkratkou WLW. I dceřinná společnost se jmenuje Wer liefert was? spol. s r.o. a jejím stoprocentním vlastníkem je společnost Wer liefert was? GmbH z Hamburgu.

Samozřejmě u této společnosti si můžete zaregistrovat i svou firmu (za určity poplatek). Takový zápis bude přeložen do mnoha jazyků. WLW na svých stránkách uvádi:

Tato služba je pro Vás zdarma a nabízí zajímavé výhody při využívání WLW.
Šetří čas...

... vytisknutím adres firem pro přípravu vlastní firemní databáze
... uchováním firemních údajů pokud se vaše firma již zaregistrovala. Tato data jsou automaticky převedena do objednávkového formuláře (WLW-Market a WLW-Mail) v případě, že chcete odeslat poptávku
... uložením firemních adres pro příští použití při rozesílání hromadné korespondence
... umožněním jednoduchého přístupu k informacím o vybraných firmách prostřednictvím WLW-Bookmarks.
Obsáhlý natolik, že poskytuje...
... přehled odeslaných poptávek v jakoukoli dobu
... individuální ohodnocení odpovědí každé zapsané firmy
... celosvětové vyhledávání produktů nebo firem mimo státy, ve kterých působí WLW
... celosvětový přístup k vašim osobním oblíbeným, které byly Vámi v myWLW nastaveny
... přístup k myWLW Newsletteru, který Vás seznamuje s novinkami a rozšířeními.

Tak jsme se podívali na demonstrační CD, které se rozdávalo zdarma (zdarma pouze demo) na MSV 2002 v pavilonu "Z". Abyste mohli něco prohlížet, bohužel musíte svůj systém podrobit instalaci. Tedy zápisu do registru Windows. Po instalaci musíte systém restartovat! Dokonce i v případě Windows 2000! Tedy tato skutečnost již odradí nejednoho uživatele. Po restartování se po kliknutí na spouštěcí ikonu objeví dialogové okno s mnohými možnostmi. Samozřejmě, že nás zajímaly pouze odborné informace, kterých tam bylo opravdu velmi málo. Po zadání slova "jistič" se nám objevila tabulka, z které jsme udělali malý výřez.

Při používání tohoto software se ještě přiučíme novému názvosloví, jističe přepěťové opravdu ještě neznám. Tedy pokračovali jsme dál.

A tak jsme dále zjistili, že přepěťové jističe nějak souvisí s firmou Elkom,... ELLO v brněnských Modřicích. Jenže zrovna ELLO známe osobně (Dr.Průcha, Ing.Procházka) a firma se zabývá výrobou rozvaděčů. Tedy zařazení firem je prapodivné a překlad samotný je taky podivný. Pokud se tímto způsobem údaje o firmách překládají pro tyto státy: Německo, Rakousko, Švýcarsko, Nizozemí, Belgii, Lucembursko, Velké Británii, Itálii, Francii, Slovinsko, Chorvatsko, Slovensko, Švédsko a ve Finsko, tak by si mohla firma alespoň zajistit odborný překlad.

Bezesporu zde naleznete spoustu informací. V elektrotechnickém oboru ovšem spíše velké firmy, které vynakládají poměrně velké částky na svou propagaci. Malí a střední podnikatelé zde evidentně absentují. Pokud pohlédnu v naší redakci výše, vidím na policích různé tučné seznamy firem oborů od A do Z, kterých jsem se snad ještě nedotkl. Musím podotknout, že všechny tyto "papírové seznamy" a CD jsme obdrželi zdarma, ať již na výstavách nebo poštou. Proto nespatřuji žádnou láci v koupení informačního CD WLW, které je navíc podmíněno "agresivní" instalací na PC.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933