Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Jednání ES HK ČR ze dne 5.6.2007


Document Actions
Jednání ES HK ČR ze dne 5.6.2007
Připomínky ESČ k návrhu zákona (květen 2007), kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony.
Komerční sdělení, ze dne: 17.07.2007
reklama

Dne 5.6.2007 se konalo jednání Elektrotechnické sekce Hospodářské komory České republiky.
Uvádíme část ze zápisu jednání ...

Připomínky ESČ k návrhu zákona  (květen 2007), kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony.

Připomínky ESČ jsou zpracovány na základě projednání předložených materiálů v rámci zasedání presidiální rady ESČ dne 22.5.2007 a vyhodnocení názorů a připomínek členů a spolupracovníků ESČ.

Pokud jde o principy navrhované právní úpravy, lze konstatovat, že obsahuje celou řadu pozitivních opatření pokud jde o vstup do podnikání a omezení množství povinností podnikatelů vůči živnostenským úřadům v průběhu podnikání.
Na druhé straně nelze souhlasit s některými návrhy v oblasti změn týkajících se nových názvů a zařazení živností. Vzhledem k odbornému zaměření Elektrotechnického svazu českého se zaměříme pouze na živnosti související s podnikáním v oblasti elektrických zařízení.

Návrh zákona, pokud se jedná o elektrotechnické živnosti, v řadě případů nerespektuje platnou ani připravovanou legislativu týkající se bezpečnosti práce a bezpečnosti technických zařízení (viz např. zákon č. 174/1968 Sb., v platném znění, zákon č. 309/2006 Sb., zákon č. 251/2005 Sb., Věcný záměr zákona o bezpečnosti provozu vyhrazených technických zařízení ze dne 16. května 2007).

Účastníci se dohodli na užší spolupráci v oboru elektro. 
ES HK ČR podporuje připomínky ESČ k návrhu zákona, kterým se mění zákon č.455/1991Sb., o živnostenském podnikání (květen 2007) a doporučuje připomínky k zapracování připomínek HK ČR. 

Kompletní zápis z jednání naleznete zde.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Vnější atmosférické vlivy působí na ocel a vytvářejí různě velké riziko koroze. Vhodně zvolená povrchová úprava kabelového systému je účinnou ochranou proti korozní agresivitě. Podle průměrného korozního úbytku tloušťky zinku v daném korozním prostředí je možné vybrat vhodnou povrchovou úpravu. Kopos Kolín nabízí ...
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933