Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Informační dny SCHRACK 2024 pro studenty


Document Actions
Informační dny SCHRACK 2024 pro studenty
FYI všem příznivcům elektrotechnického oboru. V dubnu startuje největší event pro středoškolské studenty elektrotechnických oborů v Česku! Studentské informační dny Schrack budou ve čtyřech městech po celé ČR. Na studenty čekají tři odborné přednášky, tři praktické úkoly a jeden bonusový úkol, kde si mohou ověřit své znalosti a zručnost. Pro ty nejlepší čekají ceny. Nejde jen o soutěžení, ale o poznávání nových směrů v elektrotechnice a setkání se staršími odborníky.
Miroslav Minařík, ze dne: 15.03.2024
reklama


S digitalizací přichází umělá inteligence a opadá zájem nové generace o technické obory. "S čím zacházíme, tím také scházíme" ... výrobní haly plné robotů a přebujelá administrativa plná digitálních specialistů. A ejhle, nemáme elektrikáře! Není vůbec žádným tajemstvím, že tyto elektrotechnické profese chybí. Stačí letmý pohled na stavby nebo na přednáškové sály. Ale my nemáme ani projektanty! 

Co s tím?
SCHRACK, obchodník elektroinstalačním materiálem na tom pracuje již několik let. Nejde o nějaká obvyklá prázdná marketingová gesta jak jsme na trhu zvyklí. Přináší hodnotu, kterou druzí oceňují. V dubnu se v Česku opět koná událost pro středoškoláky elektrotechnických oborů, nazvaná

Studentské informační dny Schrack 

Jde o kombinaci odborných přednášek a praktických úkolů v čtyřech městech. V programu nalezneme témata jako elektromobilitu, internetové technologie, nebo praktický software. Nechybí teamová práce na praktických projektech. V plánu je ocenit ty nejlepší účastníky. Ti soutěží získají nejen ceny, ale i hlubší technické porozumění. Organizátoři iniciativou poukazují na svůj dlouhodobý závazek k podpoře studentů a vzdělávacích institucí v elektrotechnice. Svůj první krok udělal SCHRACK kdysi v Rožnově pod Radhoštěm!



A jaké byli poslední (loňské) ohlasy?

Není až tak důležité, jak sám sebe pochválí pořadatel. Důležité jsou ohlasy samotných studentů. Ti měli dobrou šanci se od Schracku něco skutečně dozvědět a navíc si to užít. Potkat profíky z oboru, dozvědět se novinky a ještě si odnést parádní ceny. Všichni byli nadšení a těšíli se na příště. Prý to "byla super zkušenost ...".



A letos?
Praha, Hradec Králové, Brno, Ostrava, 630 studentů, 47 škol, tři odborné přednášky, tři praktické úkoly, bonusový úkol a dobrovolný úkol.

Jaký je časový plán události?

  • Schrack Design – SW podpora projektantů
  • Elektromobilita
  • Jak funguje internet
  • Přestávka, bonusový úkol
  • Praktická část
  • Ocenění vítězů



Závěr
Ač je digitalizace v úžasném rozkvětu, všechny prognózy o vymazání rozdílů mezi B2B a B2C se ukazují liché! Staré vazby, osobní vztahy mizí. Staří odborníci odchází, umírají ... A kde jsou ti noví? Musí se znovu objevit. 

Třeba bude nová "digitální parta", taková jako bývala kdysi tato analogová! Kdo investuje dnes do mladých odborníků? My víme o SCHRACKu.

 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Společnost Schrack je známá nejenom svým sortimentem, ale také jako pořadatel nejrůznějších promo akcí pro své zákazníky. Záběr je opravdu široký, a tak zatímco klidnější povahy s dětmi se mohou zúčastnit dětských dnů, ti adrenalinově závislí mají na výběr od jízdy na raftu, přes horská kola, lanové centrum, fotbalové turnaje až třeba po vodní lyžování. A na podzim je čas na Schrackiádu …
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933