Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Pracovník, Zprávy

SOLIDTEAM: Pracovní úrazy v ČR 2023

  • 26.03.2024
SOLIDTEAM: Pracovní úrazy v ČR 2023
Miroslav Záloha připomíná definici pracovního úrazu. Zapomíná se, že zaměstnavatel má povinnost objasnit příčinu a okolnosti pracovního úrazu a vést dokumentaci o všech pracovních úrazech. Dozvídáme se, ve kterých odvětvích vznikají pracovní úrazy nejčastěji. A zajímavý pohled je na dlouhodobé statistiky, které ukazují, kdy k nim dochází a kdo je tou nejohroženější skupinou. S podrobnostmi se seznamte zde!

Nasazení dronu v elektrotechnické praxi

  • 9.05.2023
Nasazení dronu v elektrotechnické praxi
Dron je praktická, ale i nenáviděná věc, bzučící nad hlavami a konající práci většinou pro někoho neznámého. Dron jsou především oči. S těmi "zlatými českými ručičkami" si u těchto zařízení asi ještě počkáme. Ale třeba dron s termokamerou, odhalující tepelné úrovně z různých zařízení jsou na denním pořádku. Což takhle hromosvodáři? A revizní technici, co hromosvodné soustavy revidují? Jak dalece může těmto často zdatným "horolezcům" pomoci takový elektrický pták?

Odborné semináře OEZ 2023

  • 5.04.2023
Odborné semináře OEZ 2023
Společnost OEZ zve na sérii školení po celé republice. Je připraven program plný užitečných informací ... které chrániče se nesmějí používat v ČR a proč? ... kam instalovat/neinstalovat obloukové ochrany AFDD a jak se testují? ... Jak pracovat s novou dokumentací kompaktních jističů? ... Jak správně nastavovat nadproudové spouště jističů a jejich odlišnosti? ... Které chrániče se nesmějí používat v ČR a proč? ... Vše objasní produktoví specialisté a proradí praktické informace pro projektování, montáž i obsluhu přístrojů. Termíny a přihlášku naleznete zde!

Jaké známe druhy revizí?

  • 17.05.2021
Jaké známe druhy revizí?
Pokud člověk není zrovna sám revizním technikem, může si pod pojmem revize představit různé procesy. Rozeznáváme tři druhy revizí. Které to jsou? První druh se provádí již během výstavby nebo po dokončení stavby. Druhý typ revize se provádí během provozu, kdy její četnost určuje místní předpis nebo technické doporučení ČSN. A nakonec třetí varianta revize je prová­děná na základě mimořádného požadavku např. právního předpisu, technické normy, orgá­nu státní správy nebo majitele zařízení. Pokud požadujete služby revizního technika nebo pokud s ním pouze spolupracujete, budou následující základní informace určitě užitečné ...

LIVE RITTAL: Monitorování nejen IT systémů - systém CMC III

  • 24.02.2021
LIVE RITTAL: Monitorování nejen IT systémů - systém CMC III
Nárůst a stále větší využívání nových technologií přináší i nové potřeby pro kontrolu a řízení. Rychlý rozvoj technologií internetu věcí IOT, resp. IIOT, je automatizace nepostradatelnou součástí každého dnešního efektivního provozu. Monitorovacím systémem CMC III zajistíte nejen bezpečnost rozvaděčů, ale můžete sledovat okolní i vnitřní prostředí rozvaděčů a nastavit tak automatizované úlohy. Pro lepší představu toho, co se skrývá za funkce a služby zkratky CMC III, sledujte připravený webcast ...

HAGER: QuickConnect, okamžik kdy odpadá utahování momentovým klíčem

  • 31.07.2019
HAGER: QuickConnect, okamžik kdy odpadá utahování momentovým klíčem
Všichni jsme zasypáni novinkami ze všech možných zdrojů. Ale pouze některých si všimneme podrobněji. Víte které? Ty, které nám projdou rukama. Ty, které si sami vyzkoušíme. A tak nakonec z toho obrovského množství nových vychytávek se k samotným praktikům dostává pouze několik z mnoha. Letos jsme na Elektrické spojce zkoušeli několik avízovaných vylepšení naživo. Formou hry, soutěže. Oč šlo a jaký byl závěr? Soutěžilo se o rychlejší zapojení vodičů do přístrojů se správným utažením spoje. Závěr si udělal ze svého výkonu každý účastník sám ...

ABB: Jak se vyvíjí servis nové digitální doby

  • 23.06.2017
ABB: Jak se vyvíjí servis nové digitální doby
V reálném pracovním životě přibývá výpočetní techniky, automatizace a třeba vzdáleného ovládání. A jak je na tom v souvislosti s těmito trendy servis a údržba? Zůstává i nadále v mnoha případech opomíjenou a „trpěnou“ popelkou nebo se stává velmi efektivním způsobem, jak udržet vysokou provozní spolehlivost, snižovat provozní náklady a prodlužovat provozuschopnost výrobních zařízení?

FRAENKISCHE: Co se vyrábí v Okříškách u Třebíče?

  • 29.09.2014
FRAENKISCHE: Co se vyrábí v Okříškách u Třebíče?
Co vyrábí firma FRAENKISCHE v Okříškách? Pobočku jsme navštívili s kamerou a vyzpovídali jejího vedoucího Jiřího Novotného. Prozradil nám, kde všude po světě má tato firma své pobočky nebo čím se liší pobočka v Okříškách od těch ostatních. Zároveň jsme se dozvěděli, že pobočka v současnosti nabírá nové zaměstnance. Na jaké pozice se lidé mohou přihlásit a jaké požadavky musí uchazeči splnit? A jaký přístup má firma ke svým zaměstnancům? Sledujte článek s videem.

PADESÁTNÍK: doktor Dudáš

  • 23.02.2006
PADESÁTNÍK: doktor Dudáš
Autor mnoha článků a přednášek zaměřených na oblast ochrany proti přepětí oslavil padesátileté jubileum.

Jak se vlastně prezentovat? (2.)

  • 22.06.2004
Jak se vlastně prezentovat? (2.)
Stát ve svém oboru na vrcholu slávy? Být úspěšný v dnešní době, kde je všude plno konkurence, není jistě lehké.Víme, že tato problematika je nadmíru složitá. V tomto článku se nabízí zajímavý seminář, který pořádá společnost BVV a.s.

Opravdu není elektrikář jako elektrikář?

  • 21.07.2003
Opravdu není elektrikář jako elektrikář?
Lidé jsou různí, odborníci jsou také různí. Nikdo nemůže vědět úplně vše. Jak obyčejný spotřebitel pozná, že jej navštívil právě odborník, a ne "nedopečenec"? Má někdo nějaký námět, jak toto zjistit?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933