Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Přes čtvrt století se účastníme nejen AMPERu ale i dalších veletrhů. Jak hodnotit každý ročník když je každý úplně jiný?Rychlé, obecné hodnocení je příliš subjektivní a vypovídá pouze o jednom z mnoha další pohledů. Neustálé hodnocení veletrhů, často ...
  • Katalog slouží jako zdroj informací pro elektrotechniky, kteří provádějí aktualizace a náhrady starších jističů pro své klienty. Poskytuje vysvětlení, jaké jsou dostupné náhrady a jaké specifické kroky a montážní sady jsou potřebné pro správnou ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Zprávy

Stavíte? Stavte se!

  • 10.03.2004
Stavíte? Stavte se!
Ve dnech 20. - 24. dubna 2004 se v Brně uskuteční tentokrát celkem šest veletrhů, které spojuje téma stavebnictví. Jádro výstavního celku tvoří již 9. mezinárodní stavební veletrh IBF, 5. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO a fórum investičních příležitostí a technologií a zařízení pro města a obce URBIS.

EIB a Luxmate v Brně

  • 4.03.2004
EIB a Luxmate v Brně
V brněnské Voroněži se konal seminář na téma. Systémy řízení budov pomocí EIB a Luxmate. Tyto technologie představily dvě brněnské společnosti EBM a Luxplan. Stručně o těchto firmách a tomto úvodním semináři čtěte zde....

Elmer - software pro elektro

  • 3.03.2004
Elmer - software pro elektro
Jiří Meisner prezentoval na 4. celostátním setkání na BVV stěžejní produkt firmy Elmer software "Schémata CAD". Určitě se jedná o komoditu zajímavou pro konstruktéry, projektanty, i pro revizní techniky.

Tugendhat v pavilonu G

  • 2.03.2004
Tugendhat v pavilonu G
Vila Tugendhat, kterou v roce 1929 navrhl architekt Ludwig Mies van der Rohe, dnes patří k chloubám české moderní architektury. V roce 2002 byla zapsána do seznamu světových kulturních památek UNESCO. Znáte ji také?

Zázračná rozbočka Hypernovy (2.)

  • 2.03.2004
Zázračná rozbočka Hypernovy (2.)
Nákup zázračné zásuvky v Hypernově. Setkání se zájemcem o rozbočku. Ochota personálu. Příslušné doklady k výrobku. Zjištění nemožnosti rozbočku otevřít.

Zázračná rozbočka Hypernovy (4.)

  • 2.03.2004
Zázračná rozbočka Hypernovy (4.)
Zázračná rozbočka uvnitř. Podívejte se jak jsme se dostali dovnitř a co jsme objevili. Skutečnost, že je vlastně rozbočka vzhůru nohama není v rozporu s našimi předpisy!

Zázračná rozbočka Hypernovy (3.)

  • 2.03.2004
Zázračná rozbočka Hypernovy (3.)
Pohled do Obchodního zákoníku. Nekalá soutěž, klamavá reklama, klamavé označení zboží a služeb. Jak to tedy je s tou klamavou reklamou? Lhát nesmíme, ale někteří patrně ano.

Připravuje se 46. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu

  • 25.02.2004
Připravuje se 46. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu
Loňský Mezinárodní strojírenský veletrh je již minulostí a nás čeká ročník s pořadovým číslem 46. A přesto půjde o jednu velkou premiéru. První ročník MSV a IMT pořádaný již v členské zemi EU se uskuteční v termínu od 20. do 24. září 2004.

Zázračná rozbočka Hypernovy (1.)

  • 24.02.2004
Zázračná rozbočka Hypernovy (1.)
Nakupujte hypervýhodně.... takový slogan určitě mnozí známe. Autor zapomíná ovšem dodat, že nakupovat hypervýhodně hyperpřístroje!

Kopos Kolín poprvé utržil půl miliardy

  • 24.02.2004
Kopos Kolín poprvé utržil půl miliardy
Jeden z největších tuzemských výrobců elektroinstalačního materiálu, kolínská akciová společnost Kopos Kolín, poprvé od svého založení v roce 1996 utržila přes půl miliardy korun.

ECDV pořádá již 4. cechovní den

  • 19.02.2004
ECDV pořádá již 4. cechovní den
Rada elektrotechnického cechu Drahanská vrchovina oznamuje konání již v pořadí čtvrtého cechovního dne. Tentokrát ovšem se změnou místa konání.....

Tabulky Beta.S Olomouc

  • 17.02.2004
Tabulky Beta.S Olomouc
Po špatných zkušenostech s některými předchozími výrobci tabulek jsme nyní objevili dalšího dodavatele, který má také bohatý sortiment různých návěstí, varování, příkazových tabulek. A navíc má k dispozici svůj e-shop!

Projekční nástroje SPAC

  • 17.02.2004
Projekční nástroje SPAC
Firma TECHNODAT,CAE-elektro, s.r.o. rozšiřuje své portfolio o projekční nástroje řady SPAC, které jsou určeny především ke zpracování elektroinstalačních projektů a jednoduchých projektů z oblasti silnoproudu.

Nový veletrh Elektro v otázkách a odpovědích

  • 11.02.2004
Nový veletrh Elektro v otázkách a odpovědích
Nový brněnský veletrh se blíží. Spolu s ním vyvstalo několik otázek..... Hodí se elektrotechnický obor na stavební veletrh? Budou i v budoucnu stavební veletrhy vyhledávanou událostí? Co BVV nabízí vystavovatelům nadstandardního?

Střípky z prvního zasedání Sejm 2004

  • 6.02.2004
Střípky z prvního zasedání Sejm 2004
První schůzka SejM trvala více než dvě hodiny.  Tradičně v prostorách brněnské OHK se sešli členové užší pracovní skupiny.....Oč šlo?
FIREMNÍ TIPY
Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se, jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v průmyslové automatizaci! Učte se programovací jazyky, efektivně navrhujte s easySoft 7, zvládněte konfiguraci hardwaru, řešte ...
Podíl výroby energie z obnovitelných zdrojů neustále roste a stále významněji ovlivňuje oblast dodávek energie. Klíčovým úkolem je vyrovnat proměnlivou výrobu obnovitelné energie s konstantní poptávkou spotřebitelů energie. Přednáška by tak mohla nabídnout komplexní pohled na současný stav a budoucí perspektivy energetiky s ohledem na udržitelný rozvoj a změnu klimatu ...
Dozvíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozvaděče zapojené do fotovoltaických systémů. Projdou se hlavní změny a požadavky, které je potřeba splnit. Např. bezpečnost a spolehlivost, prevence proti elektrickému oblouku, stejnosměrné sítě, propojení s ČSN 33 2000, trvanlivost izolačních materiálů, ověření oteplení ...
Jste-li výrobcem strojů či řídicích rozvaděčů a toužíte být v obraze o nejnovějších trendech a produktech ve vašem oboru, pak si nenechte ujít toto živé vysílání! V prezentaci společnost Eaton představí svůj aktuální sortiment a poslední inovace v konstrukci strojů a rozvaděčů. Odhalí, jak moderní technologie a řešení mohou transformovat podnikání a posunout vaše produkty na čelo průmyslového vývoje. Připojte se a objevte, co vše Eaton přináší do světa strojírenství a elektrotechniky!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933