Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Nový veletrh Elektro v otázkách a odpovědích


Document Actions
stvael_6.jpg
Nový brněnský veletrh se blíží. Spolu s ním vyvstalo několik otázek..... Hodí se elektrotechnický obor na stavební veletrh? Budou i v budoucnu stavební veletrhy vyhledávanou událostí? Co BVV nabízí vystavovatelům nadstandardního?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 11.02.2004

Letošní ročník Stavebních veletrhů Brno přinese v dubnu 2004 novinku v podobě 1. mezinárodního veletrhu elektroinstalací a osvětlovací techniky ELEKTRO. Nový veletrh se uskuteční na brněnském výstavišti za podpory Českomoravské elektrotechnické asociace (EIA) ve shodném termínu jako Stavební veletrhy Brno, tj. ve dnech

20.–24. dubna 2004.

Jaké jsme obdrželi dotazy?

Nejsou obavy z Elektra jako novinky  stavebního veletrhu?
Veletrh ELEKTRO je součástí Stavebních veletrhů Brno - tradičního výstavního celku, který každý rok navštíví tisíce odborníků a cílových zákazníků. V roce 2003 se veletrhů zúčastnilo 1 419 vystavovatelů z 21 zemí, obsazená čistá výstavní plocha dosáhla 69 444 m2. Rekordní byla i návštěva 96 001 návštěvníků z 37 států.

Hodí se elektrotechnický obor na stavební veletrh?
Bezkonkurenční výhodou je propojení veletrhu ELEKTRO s dalšími oborovými veletrhy IBF, SHK BRNO, URBIS a ENVIBRNO, které
přivádějí potenciální odběratele a dodavatele. Všechny veletrhy se konají na jednom místě ve stejném termínu.

Získají návštěvníci v záplavě novinek také informace, které budou potřebovat po vstupu ČR do EU?
Letošní vstup České republiky do Evropské unie znamená výrazné rozšíření příležitostí k podnikání, ale i nová pravidla pro existenci na evropském trhu. Veletrh ELEKTRO nabízí možnost získat relevantní informace a kontakty. V pavilonu V (stánek SPS) bude zřízeno poradenské centrum pro otázky související se změnami, které přinese vstup do EU stavebnímu průmyslu a souvisejícím oborům.

Brněnský veletrh je proslulý velmi kvalitním zázemím, bude tomu i nadále? Nebo BVV plánuje i nižší standard?
Areál BVV je výstavištěm světového formátu. Do provozu byl v posledních letech uveden nový pavilon V a loni pavilon F, ve kterém bude nový veletrh ELEKTRO situován. Oba pavilony mohou směle konkurovat nejmodernějším zahraničním výstavním halám. Pro zájemce z řad vystavovatelů zpracuje společnost Veletrhy Brno zdarma výstavní projekt včetně kalkulace na výstavbu expozice.

Co BVV nabízí vystavovatelům nadstandardního?
Zázemí společnosti Veletrhy Brno poskytuje řadu služeb: od pronájmu konferenčních prostor, ubytování, služby Business centra a Press centra, pronájmu prezentační techniky až po speciální balíčky služeb s vysokou přidanou hodnotou pro VIP klientelu.

Stojí v pozadí této události odborníci?
Stavební veletrhy mají každoročně podporu odborných sdružení. Spolupořadatelem a garantem veletrhu ELEKTRO se stala Českomoravská elektrotechnická asociace (ElA). Ve spolupráci s odborníky je pořádán i vzdělávací doprovodný program.

Budou i v budoucnu stavební veletrhy vyhledávanou událostí?
Analýzy vývoje stavebního průmyslu dokazují, že tento obor bezesporu prožívá dynamický rozvoj. Zahájená bytová výstavba v České republice za 1. – 3. čtvrtletí roku 2003 zaznamenala téměř 10 % nárůst oproti stejnému období v loňském roce. A je zřejmé, že stoupající tendence bude pokračovat i nadále. Předpokládaný nárůst stavební produkce pro rok 2004 je 7 – 8 %, což znamená velkou perspektivu rozvoje i pro související obory, elektro nevyjímaje.

Mají o informace z veletrhů zájem i média?
Veletrhy jsou důležitým zdrojem informací pro média a odborný tisk. V roce 2003 se akreditovalo na Stavebních veletrzích téměř 600 novinářů, z toho 50 ze zahraničí. Také jejich prostřednictvím mají vystavovatelé možnost oslovit své zákazníky a partnery, předvést svou produkci a podpořit image firmy. Veletrh ELEKTRO nabídne koncentrované a aktuální informace podstatné pro podnikání v oboru.

Bude i na tomto veletrhu prestižní soutěž?
Nové přihlášené výrobky a služby se každoročně účastní soutěže Zlatá medaile, která má již svoji tradici a je příležitostí pro zvýšení prestiže firmy.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933