Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Domovní dorozumívací a přístupové systémy TESLA Stropkov 2023


Document Actions
Domovní dorozumívací a přístupové systémy TESLA Stropkov 2023
TESLA Stropkov v roce 2023 nabízí širokou škálu produktů, včetně domovních dorozumívacích systémů, telefonních přístrojů, houkaček, zvonků, elektroinstalačního materiálu, zámků, registračních pokladen a komponentů pro automobilový průmysl. Zajímavým produktem je 6BUS vstupní domovní dorozumívací audio-video systém. Ten umožňuje propojení dveřní/vchodové jednotky s vnitřními jednotkami resp. videotelefony. Řešením je zapojení pomocí videorozbočovačů ve hvězdicové topologii, což zvyšuje nezávislost a spolehlivost systému. TESLA Stropkov uvádí odolnost proti vodě a mechanickým poškozením a nabízí různé možnosti montáže a volby účastníka. Celkově jde o dobře vybavený systém, který vylepšuje tradiční značku TESLA. Katalog s jejich nabídkou je zde dostupný pro prohlížení online v redakční knihovně.
Igor Nováček, ze dne: 31.07.2023
reklama


Rád hovořím o tom, co není moc vidět a naopak nechci komentovat to, co visí na každém rohu. TESLA Stropkov je často označovaná "pohrobkem socialismu", což postupem času ztratí na významu, pokud značka stále existuje. Protože pokud je produkt stále na trhu, má své odběratele, tak je tržně vše v pořádku. A jako každá jiná značka, i tato má své skalní příznivce a odpůrce. Já sám nejsem nijak ovlivněn distribucí této části elektroinstalačního spektra a dovolím si krátký komentář.


Pro větší náhled kliknout!


Co v sortimentu TESLA Stropkov 2023 očekávat
  • domovní dorozumívací a přístupové systémy
  • telefonní přístroje vč. speciálních do průmyslového a důlního prostředí
  • houkačky a zvonky vč. speciálních do průmyslového a důlního prostředí
  • elektroinstalační materiál (vypínače zásuvky aj.)
  • piezokeramické měniče, vyzváněče, disky pro senzory
  • stavební zámky a kování
  • registrační pokladny
  • kovové a plastové komponenty pro automobilový průmysl



Sběrnicový systém domovní komunikace je standardem, z kterého se vychází pro další možné produktové alternativy. 

Tesla Stropkov uvádí: 6BUS vstupní domovní dorozumívací audio-video systém TESLA STROPKOV
Domovní dorozumívací audio-video systém TESLA STROPKOV je původní dvojvodičový 2BUS audiosystém rozšířený o napájecí pár/sběrnici a pár s videosignálem vedeným z dveřní/vchodové jednotky resp. zvonkového tabla k vnitřním jednotkám/domácím telefonům resp. videotelefonům. V základním provedení je videosignál veden postupně sériově od poslední vedlejší vchodové jednotky/videovrátníka do hlavního videovrátníka a z něho opět postupně od 1. videotelefonu k poslednímu. Nevýhodou sériového zapojení videosignálu je závislost na zapojení předchozích, tudíž při odpojení některého videotelefonu nebudou videotelefony připojené za ním poskytovat obraz. Řešením je úplné či částečné hvězdicové zapojení pomocí videorozbočovačů s tím, že s rostoucím počtem videorozbočovačů, tedy větví, se zvyšuje nezávislost.



Přednosti tabla komunikátoru se uvádí odolnost proti vodě a mechanickému poškození. To je vzkaz pro pamětníky rezavých částí, že vývoj se posunul. Snadná výměna jmenovek bez nutnosti odemykání zní dobře, pokud je ovšem taková snadnost dobře zabezpečena před nenechavci. Vertikální a horizotální alternativy montáže jsou určitě vítané. Jaký si zvolíme způsob volby účastníka je praktickou funkcí, pokud se nám všichni účastníci neveldou na přímá tlačítka nebo je z nějakých důvodů nechceme primárně promovat každému příchozímu.


Závěr
Máme před sebou dobře vybavený systém pod tradiční značkou. Mezitím, co obvykle tradiční značka promuje novinku, tady mi to připadá, že novinka naopad vylepšuje značku. Skutečné, praktické vlastnosti s touto značkou se patrně dozvíme od těch, kteří své poznatky chtějí sdílet v níže uvedeném diskusním vlákně.
Katalog TESLA Stropkov 2023 lze prohledávat zde, v redakční knihovně!



 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 7)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933