Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Tiskové zprávy

WAGO: Páčkové instalační svorky řady 221 jsou konečně na českém trhu

  • 25.05.2015
WAGO: Páčkové instalační svorky řady 221 jsou konečně na českém trhu
Nové páčkové instalační svorky řady 221 jsou konečně k dostání také na českém trhu. Při příležitosti uvedení na trh Wago přichází se speciální akcí pro nadcházející grilovací sezónu: při nákupu 1.000 kusů nových svorek získáte jako bonus stolní gril na dřevěné uhlí ve stylovém zeleném provedení. Akce platí pouze do vyprodání zásob stolních grilů, tak si pospěšte, ať bonus k nákupu této slavné svorky nezmeškáte.

MOREK CZ: Společnost představí své značky na veletrhu AMPER 2015

  • 20.03.2015
MOREK CZ: Společnost představí své značky na veletrhu AMPER 2015
Společnost MOREK CZ představí při své premiéře na veletrhu AMPER 2015 v Brně svou kompletní produktovou nabídku. Ta se skládá převážně z produktových skupin CABUR, OUNEVA, TRELLEBORG a CIRPROTEC CPT. Kromě těchto hlavních značek společnost MOREK nabízí další zajímavý elektrotechnický materiál s využitím napříč průmyslovým spektrem. Pro veletrh AMPER MOREK připravil nové katalogy včetně všech aktuálních novinek. Stánek společnosti najdete v hale P.

RITTAL: Již více jak deset milionů vyrobených kusů TS 8

  • 23.02.2015
RITTAL: Již více jak deset milionů vyrobených kusů TS 8
V roce 1999, s mottem „nekonečné možnosti“, uvedl Rittal na trh systém rozvaděčových skříní TS 8. Ukázalo se, že jde o začátek úspěchu. V současné době se řadově spojitelné skříně TS 8, součást konceptu „Rittal – The System.“, staly zavedeným standardem pro řadu průmyslových odvětví po celém světě. S více než deseti miliony doposud vyrobenými kusy je systém TS 8 považován za nejúspěšnější na světě.

ABB: Solar Impulse a ABB spolupracují na letounu poháněném pouze sluneční energií

  • 17.02.2015
ABB: Solar Impulse a ABB spolupracují na letounu poháněném pouze sluneční energií
Společnost ABB a Solar Impulse vytvořily technologickou alianci a spolupracují na realizaci historicky prvního obletu zeměkoule v letounu poháněném pouze sluneční energií. Cílem tohoto projektu je poukázat na roli inovací a technologického pokroku při optimalizaci využívání přírodních zdrojů. Oblet bude odstartován koncem února nebo začátkem března letošního roku v Abu Dhabi.

SCHRACK: Rozvaděčová technika

  • 16.02.2015
SCHRACK: Rozvaděčová technika
Rozvaděčová technika patří ke klíčovým komponentům v sortimentu společnosti Schrack Technik. Ať už se jedná o skříně, skříně pro rozvaděče, datové racky nebo nejrůznější typy boxů zpravidla postavených na zákaznických provedeních, různé materiálové a konstrukční provedení výrobků umožňuje nasazení rozvaděčové techniky do všech odvětví průmyslu i domovních instalací. Jaké má rozvaděčová technika od této společnosti parametry?

RITTAL: Vracíme se zpět na veletrh CeBIT v Hannoveru

  • 10.02.2015
RITTAL: Vracíme se zpět na veletrh CeBIT v Hannoveru
Společnost Rittal se letos vrací na veletrh CeBIT v Hannoveru. V termínu od 16. do 20. března 2015 se bude prezentovat v hale 12. Součástí expozice na tomto světově významném IT veletrhu budou inovativní řešení pro modulární, energeticky úsporná a bezpečná datová centra. Zejména flexibilní IT infrastruktura je nezbytná pro návrh plně automatizovaného výrobního procesu v prostředí „Industry 4.0“.

ABB: Průmyslové vidlice a zásuvky

  • 3.02.2015
ABB: Průmyslové vidlice a zásuvky
Od roku 2015 firma ABB, Elektro-Praga nově zajistí kompletní výrobu průmyslových vidlic a zásuvek, obsahující tisíce typů přístrojů. Zrychlí se tím dodání a zároveň výrazně sníží cena těchto produktů na českém i zahraničním trhu. Firma tak pomyslně navazuje na tradici přerušenou v 60. letech minulého století, kdy byla tehdejší část výroby tohoto sortimentu převedena z Jablonce nad Nisou do Slovenských elektrotechnických závodů.

LAPP KABEL: Představení nového e-shopu

  • 20.01.2015
LAPP KABEL: Představení nového e-shopu
Společnost Lapp Kabel představuje nový e-shop, který zákazníkům zjednoduší nákup a přinese řadu dalších výhod. Mezi nimi je například online kontrola dostupnosti materiálů, možnost uložení šablony opakujících se objednávek nebo možnost tisku návrhu objednávky s cenami. Noví zákazníci v něm navíc získají slevu 15 procent z katalogových cen na první objednávku. Spuštění e-shopu je doprovázeno také soutěží o ceny.

Společnost Radeton zve na Roadshow 2015

  • 14.01.2015
Společnost Radeton zve na Roadshow 2015
Radeton zve své zákazníky na Roadshow po městech celé České republiky. Během druhé poloviny ledna navštíví firma deset měst. Akce pak vyvrcholí na konci dubna v sídle společnosti v Brně, kde vylosují výherce loňské celoroční soutěže o automobil Škoda Octavia II. První zastávkou budou Borovany u Českých Budějovic, kam se tým vydá už 19. ledna. Stávající i potencionální zákazníci se tu seznámí s novinkami, osahají si nové přístroje a zjistí, jak fungují. Zároveň si mohou nechat zkontrolovat své vlastní přístroje.

SCHNEIDER ELECTRIC: Nová externí baterie APC Mobile Power Pack

  • 6.01.2015
SCHNEIDER ELECTRIC: Nová externí baterie APC Mobile Power Pack
Společnost Schneider Electric představuje novou řadu APC Mobile Power Pack, přenosných záložních zdrojů s vysokou kapacitou i účinností. Externí baterie je určena pro mobilní nabíjení všech smartphonů, tabletů a jiných zařízení, které se nabíjí přes USB kabel. Zařízení je vhodné pro uživatele, kteří potřebují používat nejrůznější aplikace po delší dobu a mimo dostupné napájení. Mimo jiné i ty, které rychle vybíjejí baterii, například služby pro zjišťování polohy a GPS.

MOREK: Představení vlajkové značky CABUR

  • 12.12.2014
MOREK: Představení vlajkové značky CABUR
Obchodní společnost MOREK CZ představuje svou vlajkovou loď - italskou značku CABUR. Firmy spolu v létě letošního roku uzavřely smlouvu o obchodní spolupráci. MOREK CZ se tak stal exkluzivním distributorem značky CABUR na trzích nejenom České a Slovenské republiky, ale také v Estonsku, Litvě a Lotyšsku. Předmětem zastoupení v ČR a SR je kompletní portfolio elektrotechniky, elektroniky, instalačních produktů a výrobků pro fotovoltaiku. Podrobnosti o portfoliu značky CABUR se dozvíte v tomto článku.

GHV: Klešťové měřiče uzemnění a analyzátory kvality elektrické energie

  • 4.12.2014
GHV: Klešťové měřiče uzemnění a analyzátory kvality elektrické energie
Společnost GHV Trading představuje třetí generaci klešťových měřičů uzemnění C.A 6416 a C.A 6417 a analyzátory kvality elektrické energie C.A 8336 se sadou 4 kusů pružných převodníků MA193. Přístroje jsou z dílny francouzské firmy Chauvin Arnoux. Inovací klešťových měřičů uzemnění je přehledný multiparametrický OLED displej dobře čitelný ve všech světelných podmínkách a ze všech stran. Podrobnosti o nových přístrojích se dozvíte v tomto článku.

CONTEG: Vstup na trh s průmyslovými rozvaděči

  • 27.11.2014
CONTEG: Vstup na trh s průmyslovými rozvaděči
Společnost Conteg je stále spojována zejména s IT a telekomunikačními rozvaděči a řešeními pro datová centra. To však již několik let není pravda a významnou část portfolia produktů Conteg tvoří venkovní a průmyslové rozvaděče. Conteg využil svých dlouholetých zkušeností z IT oblasti a rozšířil své podnikání i do průmyslu a elektrotechniky, pod značkou outTEG pro venkovní rozvaděče a inTEG pro kompaktní a samostatně stojící rozvaděče. Více o rozvaděčích firmy Conteg se dozvíte v tomto článku.

ABB: Řada produktů Home

  • 14.11.2014
ABB: Řada produktů Home
Řada Home miniaturních jističů (MGB) a proudových chráničů (RGGB) společnosti ABB je vhodná pro veškeré instalační požadavky v rezidenčních i komerčních objektech. Výrobky této řady nabízejí dva základní typy ochrany pro aplikace v budovách: jistič SH200 zajišťuje nadproudovou ochranu a ochranu proti zkratům a proudový chránič FH200 chrání proti úniku proudu. Podrobnosti o řadě Home se dozvíte v tomto článku.

ABB: Radiofrekvenční ovládání RF 868MHz

  • 6.11.2014
ABB: Radiofrekvenční ovládání RF 868MHz
Systém radiofrekvenčního ovládání RF 868MHz společnosti ABB se nejlépe uplatní při řízení provozu různých typů žaluzií nebo rolet a v instalacích, kde je využito bezdrátového ovládání osvětlení. Ocení jej především investoři, kteří požadují za rozumnou cenu větší komfort obsluhy a instalaci bez stavebních úprav. Jak tento systém radiofrekvenčního ovládání funguje a o jaké novinky byl v letošním roce rozšířen, se dozvíte v tomto článku.
FIREMNÍ TIPY
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933