Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • WAGO na jaře na veletrhu představila krabicové svorky Green Line. Jsou vyrobeny z recyklovaného materiálu a využívají technologii depolymerizace pro dosažení plnohodnotného nového plastu. I přes mírně vyšší cenu a křehkost jsou pro technika zajímavé ...

DEHN: Ochrana před bleskem a přepětím pohledem odborníků


Document Actions
DEHN: Ochrana před bleskem a přepětím pohledem odborníků
Zajímá vás, jaké byly počátky problematiky ochrany před bleskem a přepětím? Co řekli o nové československé knize o ochraně před bleskem a přepětím její autoři? Nebo jak byla přijata norma EN 62 305 na Slovensku? Odpovědi jsme pro vás zaznamenali na kameru ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.09.2010


Dne 26.5.2010 se v Praze uskutečnila slavnostní akce společnosti Dehn + Söhne, kdy se připomnělo a oslavilo stoleté výročí od založení této firmy. Na akci byli pozváni spolupracující partneři, mezi nimiž se vyskytovali také například autoři odborných knih či norem a další lidé, kteří bleskům zasvětili svůj život. Některým z nich jsme položili pár otázek.

Pokud vás zajímá, jaká situace panuje na Slovensku kolem normy EN 62 305, sledujte rozhovor Jiřího Kohutky s autorem slovenské verze této normy Jiřím Kroupou.

V dnešní době je problematika ochrany před bleskem a přepětím hojně diskutovaná a rozšířená. Jsou dostupné informace, materiály, přístroje. Jaká ale byla doba, kdy tato problematika vznikala? Vzpomíná legendární František Popolanský.

Při příležitosti výročí firmy Dehn byla také pokřtěna nová kniha o ochraně před bleskem a přepětím. Její rezenci můžete nalézt zde. Autory tohoto díla jsou Jiří Kutáč z firmy Dehn a slovenský autor elektrotechnických publikací Ján Meravý. Co řekli o knize?

 

Společnost Dehn se aktivně podílí na vzdělávacích akcích spjatých s ochranou před bleskem a přepětím. Jak se toto téma projevuje ve studijních plánech elektrotechnické fakulty brněnského VUT, vysvětluje Pavel Fiala.

Celé rozhovory včetně jedinečného rozhovoru s inženýrem Františkem Popolanským (českou legendou) naleznete v tomto videospotu ...

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a nainstalovat vše potřebné v jakémkoliv vozidle. Přečtěte si nebo sledujte v instruktážním videu, jak může tato novinka může zjednodušit práci na střechách ...
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933