Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DEHN: Ochrana před bleskem a přepětím pohledem odborníků (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.09.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DEHN: Ochrana před bleskem a přepětím pohledem odborníků


DEHN: Ochrana před bleskem a přepětím pohledem odborníků
Zajímá vás, jaké byly počátky problematiky ochrany před bleskem a přepětím? Co řekli o nové československé knize o ochraně před bleskem a přepětím její autoři? Nebo jak byla přijata norma EN 62 305 na Slovensku? Odpovědi jsme pro vás zaznamenali na kameru ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.09.2010


Dne 26.5.2010 se v Praze uskutečnila slavnostní akce společnosti Dehn + Söhne, kdy se připomnělo a oslavilo stoleté výročí od založení této firmy. Na akci byli pozváni spolupracující partneři, mezi nimiž se vyskytovali také například autoři odborných knih či norem a další lidé, kteří bleskům zasvětili svůj život. Některým z nich jsme položili pár otázek.

Pokud vás zajímá, jaká situace panuje na Slovensku kolem normy EN 62 305, sledujte rozhovor Jiřího Kohutky s autorem slovenské verze této normy Jiřím Kroupou.

V dnešní době je problematika ochrany před bleskem a přepětím hojně diskutovaná a rozšířená. Jsou dostupné informace, materiály, přístroje. Jaká ale byla doba, kdy tato problematika vznikala? Vzpomíná legendární František Popolanský.

Při příležitosti výročí firmy Dehn byla také pokřtěna nová kniha o ochraně před bleskem a přepětím. Její rezenci můžete nalézt zde. Autory tohoto díla jsou Jiří Kutáč z firmy Dehn a slovenský autor elektrotechnických publikací Ján Meravý. Co řekli o knize?

 

Společnost Dehn se aktivně podílí na vzdělávacích akcích spjatých s ochranou před bleskem a přepětím. Jak se toto téma projevuje ve studijních plánech elektrotechnické fakulty brněnského VUT, vysvětluje Pavel Fiala.

Celé rozhovory včetně jedinečného rozhovoru s inženýrem Františkem Popolanským (českou legendou) naleznete v tomto videospotu ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o. - Pod Višňovkou 1661/33, Praha 4 - 222 998 880 - info@dehn.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.