Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

DEHN: Křížové svorky s vratovým šroubem


Document Actions
DEHN: Křížové svorky s vratovým šroubem
Snadnější montáž křížové svorky? Firma DEHN + SÖHNE přichází s křížovou svorkou s vratovým šroubem, při jejíž montáži už není třeba mít v ruce druhý klíč. Jak svorka vypadá a v jakých se vyrábí provedeních? Jaké má rozměry a jaké materiály se používají pro její výrobu? Jaké třídy je svorka a podle jakých norem byla testována? Odpovědi na otázky a další informace o nové křížové svorce s usnadněnou montáží se dozvíte v tomto článku.
Jan Hájek, ze dne: 22.09.2014


Křížové svorky pro montáž do země pro zemnič nebo na nadzemní část jímací soustavy zná již každý. Kdokoliv s nimi pracoval, ví, že ty čtyřšroubové mají obtížnější montáž než ty dvoušroubové. Nepříjemnou nezbytností pro dobré utažení svorky bylo dříve i to, že poté co se povedlo najít ve štěrku výkopu upadlé matky, bylo potřeba mít v obou rukách klíče.
 
Montáž klasické křížové svorky

  
Pro větší náhled kliknout!

Nyní firma DEHN + SÖHNE přichází se svorkou, která montáž usnadní a druhý klíč v ruce už nebude potřeba.

Rozměry křížové svorky


Nové křížové svorky s vratovými šrouby jsou univerzální a mohou spojovat jak dva dráty s vnějším průměrem 8 – 10mm, dva pásky šířky 30mm, ale i jejich kombinace.  Svorka se vyrábí buď s mezidestičkou nebo bez ní. Každá varianta je pak k dispozici v pozinkovaném nebo nerezovém provedení. Nerezová ocel je v kvalitě V4A, a tak odpadá starost s kontrolou a je jedno, jestli je použita nad zemí nebo v zemi.
 
Svrorka bez mezidestičky               Svorka s mezidestičkou

  
Pro větší náhled kliknout!

Odolnost na bleskový proud H!
Všechna provedení svorek byla otestována dle ČSN EN 50 164-1 (ČSN EN 62 561-1 Součásti systému ochrany před bleskem (LPSC) - Část 1: Požadavky na spojovací součásti) a jejich spoje jsou schopné vést bleskový proud 100kA, tedy jsou třídy H.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si o aktuální papírový katalog
produktů DEHN+SÖHNE zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a nainstalovat vše potřebné v jakémkoliv vozidle. Přečtěte si nebo sledujte v instruktážním videu, jak může tato novinka může zjednodušit práci na střechách ...
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933