Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Izolovaná ochrana před blesky pro střešní nástavby


Document Actions
Izolovaná ochrana před blesky pro střešní nástavby
Znáte modulární systém jímacích stožárů, který nabízí rychlé a libovolně osaditelné řešení pro izolovaně instalované systémy jímacích stožárů? Projektanta osloví skutečnost, že zajišťuje maximální možný ochranný úhel. Izolovaně instalované jímací stožáry chrání elektrické a kovové střešní nástavby s přihlédnutím k vypočtené oddělovací vzdálenosti. Dostatečnou vzdálenost od všech střešních nástaveb zajišťuje izolovaný úsek z plastu zesíleného skelnými vlákny ...
Igor Nováček, ze dne: 26.09.2018



Izolovaná ochrana před blesky je řešením pro mnoho druhů staveb, kde není možné použít běžné, konvenční svody. Zpravidla tam, kde potřebujete z jakéhokoliv důvodu oddálit svod případného blesku. Důvodů je celá řada. Od skladů výbušných materiálů, přes datacentra, třeba až po budovy s hořlavým pláštěm.


Katalog OBO Izolovaná ochrana před blesky pro střešní nástavby
Pro větší náhled kliknout!


OBO v tomto technickém sešitě nabízí předem nainstalované:sady pro systémy izolovaných jímacích zařízení, což pomůže především instalační firmě s řemeslným umem při instalaci dosáhnout rychlejšího času montáže. Všemu ovšem musí předcházet seriózní projekční návrh.

Izolovaný svod isCon® Systém pro komplexní střešní nástavby OBO BETTERMANN
Pro větší náhled kliknout!


V tomto informačním materiálu naleznete příklady použití izolovaných svodů. 

  • Ochrana střešních nástaveb
    Prostřednictvím izolovaných jímacích stožárů a celé řady příchytek lze na malém prostoru ochránit budovy nebo střešní nástavby s různou strukturou.
  • Ochrana fotovoltaických zařízení
    Zastínění fotovoltaických zařízení je obecně nutné předejít. Ideální ochranu nabízejí izolované jímací stožáry o výšce až pěti metrů, umisťované přímo za moduly. Nabízejí tak maximální možný rozsah ochrany.
  • Ochrana antén
    Rádiová a satelitní zařízení, speciálně u výpočetních středisek vyžadují mimořádnou ochranu. V této souvislosti je nutné dávat pozor na to, aby nedošlo k ovlivnění a rušení vysílání a příjmu.

Ochrana antén OBO BETTERMANN Rádiová a satelitní zařízení, speciálně u výpočetních středisek, vyžadují mimořádnou ochranu.
Pro větší náhled kliknout!


  • Snadné dovybavení a kombinování se stávajícími zařízeními ochrany před bleskem
    Dodatečně instalované střešní nástavby a antény je nutné integrovat do stávajícího zařízení ochrany před bleskem. Oddělovací vzdálenosti, které nelze dodržet, se přitom rychle stávají problémem. Vedení OBO nahrazuje tuto vzdálenost až do hodnoty 0,75 metru.


Autoři technického sešitu zde uvedli také stručné příklady použití. Metoda ochranného úhlu pro střešní nástavby. Zajištění střešních nástaveb jednou jímací tyčí. Zajištění střešních nástaveb několika jímacími tyčemi. Praktická tabulka "Hloubka průniku podle třídy ochrany před bleskem dle VDE 0185-305 (IEC 62305), popis jednotlivých částí soustav s parametry a objednacími čísly".
Prohledávat nebo pouze listovat tímto katalogem můžete zde!






POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový sešit Izolované ochrany před blesky OBO
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933