Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

ELEKTRO Bečov získalo ČESKOU KVALITU


Document Actions
ceskq_2.jpg
Tuzemský výrobce řadových svorek............ Pro podporu prodeje kvalitních výrobků a poskytování kvalitních služeb přijala vláda České republiky v červnu 2002 program "ČESKÁ KVALITA". Právě tímto oceněním se může disponovat český výrobce řadových svorek.....
Miroslav Minařík, ze dne: 23.01.2004
reklama

Eva Kodýtková:
Výrobní družstvo ELEKTRO Bečov získalo oprávnění používat prestižní značku ČESKÁ KVALITA.

Ing. Eva Kodýtková, inženýr oddělení řízení jakosti.

Pro podporu prodeje kvalitních výrobků a poskytování kvalitních služeb přijala vláda České republiky v červnu 2002 program "ČESKÁ KVALITA". Produkt označený touto značkou musí splňovat všechna zákonná ustanovení a předpisy. Spotřebitelům tak poskytuje návod, jak nakupovat s minimálním rizikem kvalitní výrobky, dává jim jasné vodítko, navíc garantované vládou ČR.

Zkouška elektrické pevnosti. Detail zkoušky elektrické pevnosti.

Elektrotechnický zkušební ústav (EZÚ) Praha obdržel osvědčení o přijetí značky ESČ do programu "ČESKÁ KVALITA". Na základě tohoto osvědčení mohou výrobky, které získaly oprávnění používat označení ESČ rovněž uvádět značku "ČESKÁ KVALITA" na svých výrobcích. Protože EZÚ Praha elektrotechnický materiál vyrobený ve výrobním družstvu ELEKTRO Bečov n.Teplou již dlouhodobě ověřuje a družstvo má svolení (licenci) označovat tyto výrobky označením ESČ, má v. d. ELEKTRO možnost využívat na výrobcích nebo obalech označení ESČ ve spojení se značkou "ČESKÁ KVALITA". Již od října 2003 jsou expedovány výrobky, kde v průvodní dokumentaci (návody, kontrolní lístky) je označení "ČESKÁ KVALITA + ESČ".

EZÚ Praha jako správce značky má povinnost prověřovat schopnost výrobce dlouhodobě dodržovat kvalitu produkce u zákazníků a je plně v jeho kompetenci rozhodnout o vhodnosti dalšího používání této značky.
Používání značky "ČESKÁ KVALITA" automaticky zavazuje družstvo k naplňování trvalé spokojenosti uživatelů s našimi výrobky a dodržování jejich standardně vysoké kvality.

Program Česká kvalita je program garantovaný vládou na podporu prodeje kvalitních výrobků a poskytování kvalitních služeb.

Eva Kodýtková a Vojtěch Dušek testují ve zkušebně.

Cíle programu:

  • - Zlepšit informovanost spotřebitelů o značkách kvality na českém trhu: Poskytnout spotřebitelům návod, jak nakupovat s minimálním rizikem kvalitní výrobky a služby. Dát spotřebitelům jasné vodítko k výběru, navíc garantované vládou ČR.
  • - Podpořit domácí firmy, které dávají přednost kvalitní produkci: Umožnit i menším a středním firmám s kvalitní produkcí proniknout na trh. Umožnit těmto firmám využití značky Česká kvalita jako náhrady za nákladné a časově náročné zavedení vlastní obchodní značky.
  • - Zavést jednotný systém důvěryhodných značek: Odlišit značky podložené nezávislým ověřováním a pravidelnými kontrolami od "falešných" značek, které nic nevyjadřují a pouze matou spotřebitele. Přísné zásady programu toto odlišení zaručují.
  • - Zlepšit šance českých firem v zahraničí: Značky kvality mají v zahraničí mnohem větší prestiž než u nás. Získání značky kvality s vládní garancí je dobrým doporučením pro úspěch na zahraničním trhu.

Zkouška na mechanickou pevnost.

Podmínky programu Česká kvalita:
Všechny značky, přijaté do programu nadále zůstávají samostatnými značkami se svým vlastním systémem podmínek a hodnocení. Musejí však beze zbytku splňovat podmínky programu Česká kvalita:

  • - Ověřování kvality třetí nezávislou osobou: Nestačí tedy pouze ověřování kvality organizací, která značku uděluje (správcem značky). Kvalitu musí ověřovat třetí nezávislá osoba - akreditovaná zkušebna.
  • - Dlouhodobá kontrola: Správce značky musí ověřit způsobilost výrobce či poskytovatele služby k dlouhodobému udržování kvality a stability procesů. Dodržování stanovených parametrů musí opakovaně kontrolovat.
  • - Ověřování spokojenosti zákazníků: Správce značky je povinen ověřovat spokojenost zákazníků firem, kterým značku udělil. V případě negativního hodnocení může značku odejmout.
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud vaše pracovní náplň spadá do oblasti energetiky, nebo se jen zajímáte o přístroje či služby pro vn/vvn, mohl by vás zaujmout sortiment české společnosti IVEP, obzvláště pak nové kompaktní odpojovače určené právě pro vysoké a velmi vysoké napětí ...
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Je ve všeobecné známosti, že objekty by měly být chráněny hromosvody. Jak ale určit kvalitu systému ochrany před bleskem? Detailnější informace poskytuje ČSN EN 62305-2. Pomůckou pak je free software Milana Kauckého ...
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933