Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ELEKTRO Bečov získalo ČESKOU KVALITU (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 23.01.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ELEKTRO Bečov získalo ČESKOU KVALITU


ceskq_2.jpg
Tuzemský výrobce řadových svorek............ Pro podporu prodeje kvalitních výrobků a poskytování kvalitních služeb přijala vláda České republiky v červnu 2002 program "ČESKÁ KVALITA". Právě tímto oceněním se může disponovat český výrobce řadových svorek.....
Miroslav Minařík, ze dne: 23.01.2004

Eva Kodýtková:
Výrobní družstvo ELEKTRO Bečov získalo oprávnění používat prestižní značku ČESKÁ KVALITA.

Ing. Eva Kodýtková, inženýr oddělení řízení jakosti.

Pro podporu prodeje kvalitních výrobků a poskytování kvalitních služeb přijala vláda České republiky v červnu 2002 program "ČESKÁ KVALITA". Produkt označený touto značkou musí splňovat všechna zákonná ustanovení a předpisy. Spotřebitelům tak poskytuje návod, jak nakupovat s minimálním rizikem kvalitní výrobky, dává jim jasné vodítko, navíc garantované vládou ČR.

Zkouška elektrické pevnosti. Detail zkoušky elektrické pevnosti.

Elektrotechnický zkušební ústav (EZÚ) Praha obdržel osvědčení o přijetí značky ESČ do programu "ČESKÁ KVALITA". Na základě tohoto osvědčení mohou výrobky, které získaly oprávnění používat označení ESČ rovněž uvádět značku "ČESKÁ KVALITA" na svých výrobcích. Protože EZÚ Praha elektrotechnický materiál vyrobený ve výrobním družstvu ELEKTRO Bečov n.Teplou již dlouhodobě ověřuje a družstvo má svolení (licenci) označovat tyto výrobky označením ESČ, má v. d. ELEKTRO možnost využívat na výrobcích nebo obalech označení ESČ ve spojení se značkou "ČESKÁ KVALITA". Již od října 2003 jsou expedovány výrobky, kde v průvodní dokumentaci (návody, kontrolní lístky) je označení "ČESKÁ KVALITA + ESČ".

EZÚ Praha jako správce značky má povinnost prověřovat schopnost výrobce dlouhodobě dodržovat kvalitu produkce u zákazníků a je plně v jeho kompetenci rozhodnout o vhodnosti dalšího používání této značky.
Používání značky "ČESKÁ KVALITA" automaticky zavazuje družstvo k naplňování trvalé spokojenosti uživatelů s našimi výrobky a dodržování jejich standardně vysoké kvality.

Program Česká kvalita je program garantovaný vládou na podporu prodeje kvalitních výrobků a poskytování kvalitních služeb.

Eva Kodýtková a Vojtěch Dušek testují ve zkušebně.

Cíle programu:

Zkouška na mechanickou pevnost.

Podmínky programu Česká kvalita:
Všechny značky, přijaté do programu nadále zůstávají samostatnými značkami se svým vlastním systémem podmínek a hodnocení. Musejí však beze zbytku splňovat podmínky programu Česká kvalita:

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.