Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

AMPER 2006: Naše tipy!


Document Actions
AMPER 2006: Naše tipy!
Pokud se chystáte na AMPER, opět jsme připravili krátkou cestovní mapku míst, které byste neměli vynechat! Podívejte se na rychlou navigaci! Jako tradičně je pro návštěvníky přichystáno mnoho zajímavostí, které nelze vstřebat ani během dvou dnů!
Alena Minaříková, ze dne: 31.03.2006
reklama

Amper opět za dveřmi, opět větší, opět se musí dobře vybírat kam ... Tedy se podívejte o čem víme již nyní ...

HALA1
_

Schrack Energietechnik 1A11
Kdo začne svou trasu prvním halou (č.1 levá), pak je na programu tato firma, která opět nenechala kreativitu spát!

  • Přijďte si pro nový bezpečnostní plakát! K dispozici bude i jeho zmenšená samolepka!

  • Technici představí nové typy proudových chráničů a chráničových relé, které mnozí určitě rádi uplatní v praxi! Nové vychytávky můžete očekávat i v oblasti IT a následně systému Schrack@home.

LAPP GROUP 1A9

  • letos Lapp přichystal neobvyklou expozici! Pokud ji navštívíte, projdete se modelovou stavbou průmyslového závodu. Budete mít možnost shlédnout produkty Lapp přímo nasazené v provozu! Prodiskutujte si osobně vaše řešení nad praktickou ukázkou!

DDA 1C11

Za perlu v Evropě můžete považovat tuto novinku! Výsuvné energetické sloupky Moser, z kterých lze odebírat energii při zavřeném stavu! Na této expozici se také lze seznámit s konstrukcí speciálních pancéřovaných kabelů s průchodkami do těžkých provozů.

EEIKA 1C22

  •  Pokud se zajímáte o trafostanice, pak vás tato expozice zcela určitě nezklame. Pokus rádi hrajete pexeso, zastavte se pro jedno odborné ...

FULGUR 1D2

  • specialista na svítidla a akumulátory má připravené nové typy hliníkových zářivkových svítidel, které je samozřejmě nutno osobně zhodnotit.

  • Také lze očekávat pravděpodobně nejširší nabídku nouzových svítidel na našem trhu.


HALA 2

ELEKTRO BEČOV 2A2

  • připravilo novou ekvipotencionální a praktickou odbočovací svorku.
  • Nové typy uzemňovacích pásků pro zemnící svorky.
  • Úplně nový katalog produktů obdrží právě návštěvníci tohoto veletrhu.
  • Přijďte se seznámit s novými zařízeními na popisování svorek a všeho dalšího, co se nachází v rozvaděči!

DEHN+SOEHNE 2A4

  • vás naučí jakým způsobem zjistíte, zda instalované přepěťové ochrany jsou funkční! Ty z vás, kteří pečují o zařízení bude určitě zajímat jak jednoduše prověřit, které přepěťové ochrany jsou v pořádku a které jsou poškozeny. Dost dobrý důvod pro krátkou zastávku!

PORTÁL ELEKTRIKA.CZ 2A5

  • Letos netradičně bude na našem stánku více lidí. Kromě kmenových pracovníků, se objeví řada autorů, odborníků a také kolegů z diskuzí. Můžeme prozradit, že elektrotechnici Hasala, Doležal, Horský, Karvánek ... si dávají dostaveníčko ve čtvrtek.
    U nás bude možnost získání ID, nový Elektrokaps a také odhalíme několik skrytých pohledů do zákulisí portálu redakce!

WAGO 2A8

  • praktická ukázka nové svorkovnice, která se bude hodit nejen těm, kteří řeší rekonstrukce instalací v bytech. Je vhodná i pro novostavby.

  • Pokud vás zajímá řešení schodišťového a lustrového ovládání v konektorovém systému WINSTA, máte jedinečnou příležitost spatřit zapojení v praxi! 

  • představuje pod označením WAGO-SPEEDWAY 767 zcela nový modulární I/O systém s krytím IP67.

ABB 2B5

  • Designová řada spínačů a zásuvek Solo® carat. Každý, kdo preferuje dokonalost a originalitu provedení, najde v designu solo® carat svou tvář. Skutečný bronz, ocel i sklo.

  • Nová generace profesionální linie snímačů pohybu Busch – Wächter®. Zdokonalený snímací prostor. Komfortní dálkové nastavování funkcí a ovládání prostřednictvím dálkového ovládání.

LOVATO 2C1

  • představí novou oranžovou řadu přístrojů Orange pro spínání a jištění elektromotorů.

OSKOM 2C2

  • Zajímavost pro projektanty a konstruktéry pracovních strojů! Seznamte se s novým komplexním bezpečnostním systémem ovládání. Pokud řešíte problematiku bezpečnosti obsluhy strojů, pak toto řešení nepřehlédněte!

  • Nejen pro údržbu je zajímavý nový systém dělených průchodek. Jednoduše přizpůsobitelné pracovníkem přímo v terénu a dle aktuálních požadavků počtu a rozměrů kabelů!


BEN 5A29, 1G29, 2D15
Zastavit se ve vydavatelství BEN je rozhodně také praktické, protože kromě nových knih vycházejících právě k příležitosti veletrhu, má i tuto nabídku:
A teď POZOR!
Kdo přijde a řekne si o slevu 15%, tak ji dostane! Podmínkou je nakoupit nad 500,-Kč a říct heslo "
Elektrika.cz".
Navíc kupón na 10% slevu, který můžete uplatnit na prodejnách BEN.


FCC public, časopisy ELEKTRO, SVĚTLO, AUTOMA 6A3
Navštivte stánek FCC Public! A nahlédněte do zcela nové, ještě vonící publikace Jiřího Buranta

OEZ 6B11

  • I přes to, že návštěvu OEZ plánuje mnohý nenechte si ujít představení řady kompaktních jističů Modeion, včetně nového typu BC160! Představí se v plné kráse oceloplastové skříně RZA z řady DISTRIton.
  • Nebyl by to veletrh bez výher! Soutěž "Užijte si s Modeionem!", speciálně na AMPERU, losování dvakrát denně vždy o tři
    hodnotné ceny
  • - Autogramiády a rozhovory se sportovci podporovanými OEZ - AC Sparta Praha fotbal, HC Sparta
    Praha

OBO BETTERMANN 6B8

  • Na OBO není třeba upozorňovat. Pro každého elektrotechnika se zastávka u OBO stala již standardním rituálem. Přijďte se podívat na instalační systémy, které učarovaly miliónům elektrotechniků na celém světě. K dispozici budou aktualizované katalogy!
  • OBO představí novou internetovou aplikaci pro své partnery a odběratele.

ELKO EP 6B9

  • Pro příznivce inteligentních instalací představuje tento výrobce nový systém INELS.

SALTEK 6B4

Zajímají vás časté chyby při montážích přepěťových ochran? Přijďte se seznámit se správnými postupy instalací. Představení doposud utajované druhé generace výkonných svodičů B+C! Jak budou na tyto pokročilé konstrukce vyvinuté firmou SALTEK reagovat ostatní světoví výrobci, nelze nyní ještě odhadnout.

PHOENIX CONTACT 6D12

  • vám představí svůj sortiment svorek, který je zajímavý jednou drobností. Pokud si přejete změnit celý váš rozsáhlý projekt ze šroubových na pružinové svorky nebo naopak, postačí změnit jediný kód! Tato možnost je dost lákavým důvodem k zastavení!

KOPOS KOLÍN 6C9

  • projektanty a elektrikáře v praxi určitě bude zajímat novinka dělené chráničky KOPOHALF
  • z dalších materiálů, které by neměly uniknout vaší pozornosti uvedeme parapetní kanál PK, lišty LHD s povrchem v imitaci dřeva, bezhalogenové lišty ze samozhášivého materiálu

FRÄNKISCHE ROHRWERKE 6D20

  • jak se dostat elektroinstalační trubkou co nejrychleji k cíli
  • které typy trubky vydrží expozici UV záření min. 10 let
  • jak nejlépe a bez rozpojování ochránit již stávající vedení

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Elektroinstalační krabice do zateplení a montážní deska do zateplení vyráběné v Koposu Kolín přinášejí konkrétní řešení elektroinstalace při dodatečném zateplování fasád, které na trhu chybělo. Více informací o těchto produktech naleznete zde ...
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933