Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Tiskové zprávy, Komentáře

Jaké jsou ohlasy vystavovatelů MSV 2021

  • 16.11.2021
Jaké jsou ohlasy vystavovatelů MSV 2021
Jak se dá v letošním roce cokoliv hodnotit? Na základě čeho? Toho co bylo nebo toho co by v budoucnu mohlo být? Jako po každém veletrhu přichází debata na téma, zda to stálo za to. Kdo vlastně může hodnotit, aby to nebylo pouze dílčí subjektivní hodnocení založené na irelevantních ukazatelích? Budou přesná čísla z turniketů, podobně jako lajky na sociálních sítích, hlavním měřítkem? Pokud se odvrátíme od strojírenství a průmyslové automatizace k nám do instalační elektrotechniky, jak budou úspěšné naše výstavy a veletrhy?

Konektory board-to-board s roztečí 1,27mm

  • 21.05.2019
Konektory board-to-board s roztečí 1,27mm
Kdo se zajímá o problematiku Internetu věcí ví, že se svět snaží zmenšovat i miniatury. Jinými slovy elektronika rozsetá po měřených či ovládaných "věcech" bude stále výkonější, přičemž se zvětšování jejich schránek neuvažuje. Právě naopak. S řadou board-to-board konektorů FINEPITCH nabízí společnost Phoenix Contact poprvé stíněná a nestíněná řešení přenosu signálů a dat. Lze volit individuální orientaci desky plošných spojů v různých provedeních, s různými výškami stohování a počtem pólů v rastru 0,8mm a 1,27mm ...

Prahu osvětluje technologie LED

  • 1.12.2009
Prahu osvětluje technologie LED
Málokdo z nás předvídal dobu, kdy budou svítivé diody osvětlovat ulice. Tento čas právě nastal a my u toho byli s kamerou. Odpočítávání předcházela tisková konference, kde byly vyřknuty cíle a technické podrobnosti. Při této události byla jedinečná příležitost vidět jednotlivé instalované typy svítidel a vyslechnout odborné komentáře. Podívejte se s námi na krátký videozáznam ...

WAGO: Sortiment instalačních svorek na ElektroFestu Brno 2009

  • 23.11.2009
WAGO: Sortiment instalačních svorek na ElektroFestu Brno 2009
Wagosvorky se staly legendou v bezšroubovém spojování vodičů. I když nyní vidíme bezšroubové klecové svorky různých výrobců, vývojáři Wago mají stále něco navíc. Na brněnském ElektroFestu, který se letos konal ve Vaněk Gallery, Vlastimil Blažek stručně popsal nové vychytávky na kameru ...

ČSN ONLINE: Jak se používají NORMY skoro zdarma

  • 3.04.2009
ČSN ONLINE: Jak se používají NORMY skoro zdarma
Kolik lidí využívá nové služby přístupu k normám? Nikdo nepochybuje o oblibě. Budou stávající omezení v budoucnu odstraněna? Řeší se problémy, dotazy a připomínky uživatelů? S Patrickem Vagelem, mluvčím ÚNMZ o revoluční službě ČSN online.

BVV: Jak dopadl 50. jubilejní MSV v Brně

  • 22.09.2008
BVV: Jak dopadl 50. jubilejní MSV v Brně
Brno praskalo ve švech. Kalamita v brněnských ulicích dala tušit, že se kromě nevhodně naplánovaných úprav komunikací, ve městě něco děje. Podívejme se na fotografie z pavilonu Z. K dispozici jsou předběžná data tiskového střediska.

MSV: Oceněna expozice LAPP GROUP

  • 27.09.2006
MSV: Oceněna expozice LAPP GROUP
Lapp Group vychází svým příznivcům vstříc nápaditostí a názorností. Myšlenka názorných ukázek produktů kabelářského světa přímo na veletrhu se setkala s úspěchem nejen u návštěvníků.

BVV: Cestovní mapa po Strojírenském veletrhu 2006

  • 17.09.2006
BVV: Cestovní mapa po Strojírenském veletrhu 2006
V pondělí se po 48. otevřou brány brněnského výstaviště, aby přivítaly Mezinárodní strojírenský veletrh. Pojďme si tedy nyní trochu přiblížit některé organizační detaily, které jistě budou návštěvníky MSV 2006 zajímat.

WAGO: Golf Tour 2006

  • 6.06.2006
WAGO: Golf Tour 2006
Wago opět nezklamalo a pořádalo golfový turnaj pro své přátele ... A tak jsme také přijeli kouknout na staré přátele. Nově jsme vzali sebou i Olgu, aby se dostala do reality našeho prostředí rychleji. A jak jsme předpokládali, nestačila se divit :-)

A-LIGHT: Má nákup osvětlovací techniky přes internet perspektivu?

  • 13.03.2006
A-LIGHT: Má nákup osvětlovací techniky přes internet perspektivu?
Osvětlení sice nepatří k nejzajímavějším oblastem elektronického obchodování ale jsme přesvědčeni, že existuje řada důvodů proč nakupovat prostřednictvím elektronického obchodu právě svítidla a světelné zdroje. Jedním z hlavních motivů může být velká úspora času ...

KOPOS: Otevřel novou výrobně administrativní budovu!

  • 29.11.2005
KOPOS: Otevřel novou výrobně administrativní budovu!
Podívejte se na podrobnosti otvírání nové výrobně administrativní investice KOPOS Kolín. V Kolíně 3. listopadu 2005 byla slavnostně otevřena nová výrobně technická hala. Ta vyrostla v poměrně krátké době. Stavba začala v loňském roce na podzim.

SCHRACK: Již nejsme pod křídly REXEL! ... říká Marek Zacios

  • 8.11.2005
SCHRACK:   Již nejsme pod křídly REXEL! ... říká Marek Zacios
Co možná nevíte o Schracku. Kdo Schrack dnes vlastní? V kolika zemích Schrack působí? Co nového Schrack představil? Jak dalece je nynější Schrack ještě výrobcem a jak moc je pouze obchodníkem? Co ještě Schrack skrývá za tajemství?

Šampióni OEZ se podepíší na AMPER 2005

  • 1.04.2005
Šampióni OEZ se podepíší na AMPER 2005
Nenechte si ujít na AMPERU 2005 autogramiádu českých úspěšných sportovců Kateřiny Neumannové a Romana Dostála! Více zde....

BVV: Letošní MSV 2005 netradičně na začátku října

  • 25.03.2005
BVV: Letošní MSV 2005 netradičně na začátku října
V letošním roce se 47. mezinárodní strojírenský veletrh a 3. mezinárodní veletrh Transport a Logistika uskuteční od 3. do 7. října 2005. Důvody termínového posunu v rozhovoru objasnil ředitel obchodní skupiny 1 a vedoucí manažer obou projektů Jiří Rousek.

OEZ: Biatlonista Dostál je mistrem světa!

  • 12.03.2005
OEZ: Biatlonista Dostál je mistrem světa!
Český biatlon dosáhl obrovského úspěchu. Ve vytrvalostním závodě na dvacet kilometrů na mistrovství světa v Hochfilzenu vyhrál Roman Dostál! Čtyřiatřicetiletý závodník zajel životní závod a nechal za sebou německé borce Michaela Greise a Ricco Grosse, kteří obsadili zbývající medailové příčky.

Vyhrocená situace sjednocování cechů ČR

  • 27.08.2002
Vyhrocená situace sjednocování cechů ČR
Situace ve sjednocování našich celků se po materiálech, které jste společně s pozvánkou na 21. 8. dostali značně vyhrotila. Jednání 21. 8. se bohužel, z důvodů povodní nekonalo.
FIREMNÍ TIPY
Malé zastavení nad krabicemi do omítky. V životě jsem nainstaloval více krabic na omítku, než pod omítku, ovšem na tom moc nezáleží. Občas se zamýšlím nad tím, kolik výrobců dodává na trh podobný produkt a jak se pro který my nakonec rozhodujeme. Nebo snad vidíme nějaké krabice, napočítáme potřebný počet kusů a pokračujeme? To asi ne.
Článek nabízí pohled za kulisy výroby plastových produktů KOPOS. Od vstřikování plastů až po extruzi, nahlédneme do tajů výroby. Automatizace hraje klíčovou roli při osazování instalačních krabic šroubky, kamery kontrolují, zda výrobek odpovídá kvalitativním vzorům ve tvaru a velikosti. Zajímavé je sledovat, jak stroje zvládají i složité úkoly, jako je krácení ohebných trubek. Výroba nezahrnuje pouze plastové díly, ale také pancéřové trubky, ocelové kabelové lávky a hliníkové instalační krabice. Každý detail má svůj význam. Více zde ...
Představte si, že míjíte firmu KOPOS každý den a jednoho dne se rozhodnete prozkoumat, co se skrývá za jejími červenými zdmi. Má krátká poznámka je jedné z předních českých výrobních společností elektroinstalačního materiálu. Prohlídku provozů nových technologií a automatizace jsem nemohl odmítnout. Chtěl jsem na vlastní oči vidět, jak oživují produkty známé nejen po celém Česku. Zjistil jsem například, jak malá změna v poměru přísad může radikálně změnit vlastnosti plastů a jak KOPOS využívá každý kousek odpadu k recyklaci.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933