Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

DEHNbloc Maxi ...


Document Actions
DEHNbloc Maxi ...
... svodič bleskových proudů s ochrannou úrovní pod 2,5 kV. Svodič bleskového proudu typ 1 (třídy požadavků B) je chápán jako další vývojový stupeň v ochraně před bleskem a přepětím (obr.1). Je určen nejen pro jednofázové sítě s provozním napětím 230 V / TN, TT, ale také pro....
Jiří Kutáč, ze dne: 7.04.2005

Svodič bleskového proudu typ 1 (třídy požadavků B) je chápán jako další vývojový stupeň v ochraně před bleskem a přepětím (obr.1). Je určen nejen pro jednofázové sítě s provozním napětím 230V / TN, TT, ale také pro trojfázové sítě s provozním napětím 230V/ 400V / TN, TT. Nejvyšší provozní napětí by nemělo překročit hodnotu 255 V.

DEHNbloc Maxi je zapouzdřené jiskřiště, které je schopno svádět v trojfázové síti TN, TT bleskové proudy o vrcholové hodnotě 100kA (vlna 10/350), a přitom ochranná úroveň garantovaná na výstupu tohoto svodiče nepřekročí hodnotu 2,5kV. Při svádění jmenovitých impulzních proudů isn=25kA leží ochranná úroveň DEHNblocu Maxi pod hodnotou 2,5kV.

Funkční princip tohoto svodiče bleskových proudů je založen na osvědčené a provozně spolehlivé technologii Radax-flow, vyznačující se vysokou schopností omezení následného proudu, která činí 25kA eff. DEHNbloc Maxi koordinuje s předřazenými pojistkami (tj. nepřerušuje je) už od hodnoty 35A gL/gG až do hodnoty následného proudu 50kA eff . Bude-li předřazené jištění do 315 A při zapojení do tvaru „T“, není zapotřebí instalovat pojistky před tento svodič. V opačném případě je nutná instalace předjištění 315A gL/gG. Výše uvedené parametry spolu s vysokým izolačním odporem předurčují instalovat DEHNbloc Maxi v silových obvodech v zapojení „ před elektroměrem“.

Další podstatnou předností DEHNblocu Maxi je schopnost přímo koordinovat se svodiči přepětí typ 2 (třídy požadavků C) bez nutnosti instalování tlumivek nebo dodržení určité vzdálenosti mezi svodiči typ 1 a 2 (např. 15m).

Prostorové nároky pro tento svodič v rozváděčích jsou minimální:
1- pólová verze - pro 1 – fázovou síť TNC (2 moduly);
2- pólová verze - pro 1 – fázovou síť TNS (4 moduly);
3- pólová verze - pro 3 – fázovou síť TNC (6 modulů);
4- pólová verze - pro 3 – fázovou síť TNS (8 modulů).

Dvojité svorky DEHNblocu Maxi při zapojení do tvaru „V“ představují úsporu místa a montážních nákladů. Pro toto zapojení je omezeno maximální předjištění na hodnotu 125A gL/gG. Multifunkční připojovací svorky umožňují montážním firmám rychlou montáž vodičů a hřebenových propojek k připojení dalších přístrojů na liště.

DEHNbloc Maxi může být dodán bez nebo s optickou signalizaci provozu. Pro dálkovou signalizaci stavu svodiče je určen DEHNsignal DV (pro sítě TNS, TT) nebo DEHNsignal DBM (pro sítě TNC).

Pokud pracujete v oboru, máte šanci si zažádat níže uvedeným formulářem o další informace.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a nainstalovat vše potřebné v jakémkoliv vozidle. Přečtěte si nebo sledujte v instruktážním videu, jak může tato novinka může zjednodušit práci na střechách ...
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933