Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DEHNbloc Maxi ... (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.04.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DEHNbloc Maxi ...


DEHNbloc Maxi ...
... svodič bleskových proudů s ochrannou úrovní pod 2,5 kV. Svodič bleskového proudu typ 1 (třídy požadavků B) je chápán jako další vývojový stupeň v ochraně před bleskem a přepětím (obr.1). Je určen nejen pro jednofázové sítě s provozním napětím 230 V / TN, TT, ale také pro....
Jiří Kutáč, ze dne: 7.04.2005

Svodič bleskového proudu typ 1 (třídy požadavků B) je chápán jako další vývojový stupeň v ochraně před bleskem a přepětím (obr.1). Je určen nejen pro jednofázové sítě s provozním napětím 230V / TN, TT, ale také pro trojfázové sítě s provozním napětím 230V/ 400V / TN, TT. Nejvyšší provozní napětí by nemělo překročit hodnotu 255 V.

DEHNbloc Maxi je zapouzdřené jiskřiště, které je schopno svádět v trojfázové síti TN, TT bleskové proudy o vrcholové hodnotě 100kA (vlna 10/350), a přitom ochranná úroveň garantovaná na výstupu tohoto svodiče nepřekročí hodnotu 2,5kV. Při svádění jmenovitých impulzních proudů isn=25kA leží ochranná úroveň DEHNblocu Maxi pod hodnotou 2,5kV.

Funkční princip tohoto svodiče bleskových proudů je založen na osvědčené a provozně spolehlivé technologii Radax-flow, vyznačující se vysokou schopností omezení následného proudu, která činí 25kA eff. DEHNbloc Maxi koordinuje s předřazenými pojistkami (tj. nepřerušuje je) už od hodnoty 35A gL/gG až do hodnoty následného proudu 50kA eff . Bude-li předřazené jištění do 315 A při zapojení do tvaru „T“, není zapotřebí instalovat pojistky před tento svodič. V opačném případě je nutná instalace předjištění 315A gL/gG. Výše uvedené parametry spolu s vysokým izolačním odporem předurčují instalovat DEHNbloc Maxi v silových obvodech v zapojení „ před elektroměrem“.

Další podstatnou předností DEHNblocu Maxi je schopnost přímo koordinovat se svodiči přepětí typ 2 (třídy požadavků C) bez nutnosti instalování tlumivek nebo dodržení určité vzdálenosti mezi svodiči typ 1 a 2 (např. 15m).

Prostorové nároky pro tento svodič v rozváděčích jsou minimální:
1- pólová verze - pro 1 – fázovou síť TNC (2 moduly);
2- pólová verze - pro 1 – fázovou síť TNS (4 moduly);
3- pólová verze - pro 3 – fázovou síť TNC (6 modulů);
4- pólová verze - pro 3 – fázovou síť TNS (8 modulů).

Dvojité svorky DEHNblocu Maxi při zapojení do tvaru „V“ představují úsporu místa a montážních nákladů. Pro toto zapojení je omezeno maximální předjištění na hodnotu 125A gL/gG. Multifunkční připojovací svorky umožňují montážním firmám rychlou montáž vodičů a hřebenových propojek k připojení dalších přístrojů na liště.

DEHNbloc Maxi může být dodán bez nebo s optickou signalizaci provozu. Pro dálkovou signalizaci stavu svodiče je určen DEHNsignal DV (pro sítě TNS, TT) nebo DEHNsignal DBM (pro sítě TNC).

Pokud pracujete v oboru, máte šanci si zažádat níže uvedeným formulářem o další informace.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o. - Pod Višňovkou 1661/33, Praha 4 - 222 998 880 - info@dehn.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.