Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Volá vaše auto?


Document Actions
Volá vaše auto?
.... vaše auto vám prostřednictvím této novinky oznámí okamžitě všechno, co se mu nebude líbit. Nezaparkoval jste zcela podle pravidel a už vám vaši limuzínu nakládají? Někdo se pokouší vzít si z vašeho vozu něco, co mu nepatří? Že by se nějaký chytrák snažil spojit ty správné dráty pod kapotou vašeho vozu? Ta vám bude hned žalovat...
Radim Novotný, ze dne: 1.02.2005
reklama

Když pan Ford roku 1893 postavil své "silniční vozidlo pohybující se převážně po veřejných cestách", zřejmě netušil, že stál u zrodu jednoho ze symbolů století. Automobil skutečně patří k našemu životu. Důvody pro jeho pořízení mohou být různé, ale pro většinu z nás je to však zcela prozaická nutnost. Přiznejme si, že ke svému autu získáme časem téměř něžný vztah.

Své auto hýčkáme, oprašujeme a kupujeme mu i nepotřebné dárečky, jen když to našemu miláčkovi lépe sluší. Každé jeho poškození bereme jako útok na svou osobu a pachateli hrozíme těmi nejhoršími věcmi, které nás napadnou. Každá porucha znamená změnu plánu našeho nabitého dne.

Nejhorší je ale zjištění, že naše auto na parkovišti už nestojí
a za jeho volantem brázdí silnice už někdo úplně jiný. Možná, že ani nezáleží na tom, jak velkým problémem pro náš rozpočet je nákup nového. To, které zmizelo, bylo prostě NAŠE. Na co jsme si zvykli tak, jako právě na pohodlí auta? Možná to bude mobilní telefon. A proč by právě číslo našeho vozu nemohlo být v seznamu našeho mobilního telefonu? Když by mohlo s námi auto komunikovat, přineslo by to nejednu výhodu.

Tím se dostáváme k obrysům nového typu zabezpečovacího zařízení. VAŠE auto vám prostřednictvím této novinky oznámí okamžitě všechno, co se mu nebude líbit. Nezaparkoval jste zcela podle pravidel a už vám vaši limuzínu nakládají? Ta vám bude hned žalovat. Někdo se pokouší vzít si z vašeho vozu něco, co mu nepatří? Dozvíte se to neprodleně. Že by se nějaký chytrák snažil spojit ty správné dráty pod kapotou vašeho vozu? A nebo si vás někdo vyčíhal v kavárně, odcizil vám klíčenku a auto odblokuje čistým způsobem? Pokud si přejete, i toto se dozvíte.

Shrnutí těchto možností se stalo základem pro vývoj nového zařízení pod názvem SeCaS GSM, sloužícího pro vysoce spolehlivou ochranu vašeho vozu. Základním principem tohoto zařízení je předat okamžitě majiteli vozu informaci o jeho "napadení". Zdá se vám to málo? Dobrá. Představte si situaci, že jste pár desítek metrů od zamčeného vozu, někdo vám vytrhne z ruky tašku a pak už nic nebrání řádnému otevření vaší vlastní klíčenkou. A nebo vás dokonce někdo brutálně vyhodí z auta a uhání pryč. Vy máte možnost mu na dálku, pomocí svého mobilního telefonu, cestu zpříjemnit koncertem poplachové sirény a navíc auto bliká jako vánoční stromeček. Jestliže zloděj jen na chvíli zastaví, má to marné. Po vypnutí zapalování se auto bez vašeho povelu už nehne.

Na závěr ještě specialita pro roztržité nebo zamilované. Zamknul jsem auto nebo ne? Pošlete do auta SMS zprávu, a pokud skutečně bylo otevřené, už není. Obdobné řešení se najde i pro případ, že klíčenku nedopatřením poškodíte. SMS zpráva vám poslouží jako heslo "Sezame otevři se".

To není zdaleka všechno. Ale necháme si něco i pro příště. A pokud jste netrpěliví, můžete pro další informace kontaktovat výhradního prodejního zástupce, firmu CONSTRUCT na zelené lince 0800-194100 nebo přímo společnost Beta Control jako výrobce.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Beta Control s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V dnešní době už není žádnou výjimkou, pokud ovládáte svá zařízení pomocí mobilního telefonu. Společnost ABB s.r.o. v loňském roce uvedla na trh řadu těchto přístrojů a v letošním roce došlo k jejímu rozšíření. Jaké zahrnuje novinky a aplikace, čtěte zde ...
Už nám zakázali telefonování v autě a teď se prý blíží zákaz i telefonování během bouřky! Jde o vtip nebo opravdu hrozí nějaké nebezpečí? Telefonování za bouřky a jeho nebezpečí bych přiřadil mezi tzv., Urban legend. Legenda o černém autě začínala také tmavým kočárem a tak tomu je i s použitím mobilu za bouřky. 
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933