Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

BVV: Blue Panther představil zkoušečku KEW 1700


Document Actions
BVV: Blue Panther představil zkoušečku KEW 1700
Krátce jsme se zastavili u stánku Blue Panther blíže prověřit jejich avízovanou novinku ... kontroluje pořadí fází v třífázové soustavě postupným připojováním druhého hrotu, a tu s rychlou odezvou a indikací polohy barevnou LED. Pro praktické používání a bezpečnost je však velmi důležitá bezpečnostní konstrukce zkoušečky.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 3.10.2006

Ti, co vyrostli na zkoušečkách SN1, SN2 ... za tři sta korun, patrně budou dnes zklamaní průměrnými cenami soudobých profesionálních měřicích zařízení tohoto typu. Ovšem nová kvalita a bezpečnost je zcela nesrovnatelná.

Při konání Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně jsme se krátce zastavili u stánku Blue Panther blíže prověřit jejich avízovanou novinku.

Před nás předstoupil Jan Franek, aby představil novou, vylepšenou vadasku v plné kráse ...

KEW 1700 a 1710

... přístroj kontroluje pořadí fází v třífázové soustavě postupným připojováním druhého hrotu, a tu s rychlou odezvou a indikací polohy barevnou LED. Pro praktické používání a bezpečnost je však velmi důležitá bezpečnostní konstrukce zkoušečky.

... zkoušečka má šroubovací hroty, jejichž konce lze přizpůsobit pro měření ve svorkovnicích (s nasazenou čepičkou je zkoušečka připravená měřit síťová napětí v zásuvkách bez nežádoucího opalování styčných ploch) ...

... indikuje pomocí barevných LED diod velikost měřeného napětí, jak střídavého tak stejnosměrného. Indikuje také polohu fázového vodiče, tedy přítomnost napětí, zapíná se automaticky spojením hrotů nebo přiložením napětí.

... hroty mají rozteč přesně stejný jako rozměr otvorů v zásuvce ...

... pohyblivý hrot zkoušečky je možno upevnit zasunutím do boku těla zkoušečky – do drážky. Je tak pevně fixován a při měření nevypadne a přitom jej lze snadno uvolnit.

... povrch zkoušečky je pogumován, zabraňuje tedy klouzání v dlani ...
.. je použitý kvalitní plast a jeho zpracování zajišťuje trvanlivost na rozdíl od některých zkoušeček na trhu, jejichž pouzdro samovolně praská již při skladování.

A závěrem cena zkoušeček
Model 1700 (cca1320,-) a model 1710 (cca 2200,-).

Každý uzná, že pokud jde stále nové o inovace, není to vůbec lehký úkol. Vždyť vše již bylo vymyšlené ... A tak mnozí ji již mají mezi svými nástroji ...

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Pro revizní techniky provádějící revize zemnění velkých zemních soustav hromosvodů, ale i pro ty, kteří potřebují zjistit kontinuitu kovového propojení bez nutnosti rozpojení soustavy společnost Blue Panther instruments přináší nový přístroj KEW 4200 z produkce japonského výrobce KYORITSU.
Společnost Blue Panther instruments, náš přední dodavatel měřicí techniky, uvádí na trh v této době tři nové měřicí přístroje. Jsou určeny pro revize elektrické instalace NN, ručního nářadí a údržbu elektro a pochází od firmy Kyoritsu, výrobce velmi populárního revizního přístroje KEW 6010A.
Foto z ostravské Elektrotechniky 2001
Zastoupení měřících přístrojů v ČR!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933