Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Komentáře

Detail obrázku zásuvky s kolíkem

  • 9.01.2002
Detail obrázku zásuvky s kolíkem
Fotodokumentace

Nezajištěný kabel proti vytržení.

  • 9.01.2002
Nezajištěný kabel proti vytržení.
Fotodokumentace

Personál v Makru

  • 9.01.2002
Personál v Makru
Fotodokumentace

Skandál! Platí ČSN opravdu pro všechny?

  • 2.01.2002
Skandál! Platí ČSN opravdu pro všechny?
Při zkouškách ve školách nebo inspektorátech se klade velký důraz na bezpečné provedení instalace tak, aby nikoho neohrožovala na zdraví nebo na životě. Ovšem obchodníci s materiálem a prodavači ke zkouškám nemusí a taky to podle toho vypadá.

Musí se stále psát příkaz "B"?

  • 4.09.2001
Musí se stále psát příkaz "B"?
... na prohlídku kabelových prostorů a kanálů, prováděnou vlastními pracovníky zhotovitele díla, kteří při ní vyměňují žárovky a vyčerpávají spodní vodu, na prohlídku prováděnou cizí firmou, na práce spojené s rekonstrukci osvětlení....

Rozvaděč kontra rozváděč II.

  • 5.07.2001
Rozvaděč kontra rozváděč II.
Proč se píše někdy rozvaděč s krátkým a někdy s dlouhým a? Co se z těchto variant považuje za chybu?

SCHRACK: První atomový turnaj 2001

  • 25.06.2001
SCHRACK: První atomový turnaj 2001
Jak se dokáží bavit elektrikáři pod tlakem atomového nebezpečí? V zády s atomovým generátorem se nerušeně se střílelo, jedlo a pilo.

je opravdu nutné výměnu žárovky povolat osobu znalou?

  • 18.06.2001
je opravdu nutné výměnu žárovky povolat osobu znalou?
Co vlastně víme o způsobu provádění údržby či výměny poškozených svítidel, vadných žárovek nebo objímek? V podstatě zde platí totéž, co o údržbě vypínačů, zásuvek. Žárovky pro jejich svítivost, bude zřejmě nejdůležitější udržovat stále čisté. Znečištěné žárovky mohou nejenže snížit požadovanou svítivost, ale i zhoršit izolační stav a v nejhorším případě způsobit i požár tím, že se žárovka více zahřívá.

Portál Elektrika.cz na Frekvenci 1!

  • 10.12.2000
Portál Elektrika.cz na Frekvenci 1!
Podivuhodná kombinace? Portál v rádiu? Ano, v pořadu Pavučina Lukáše Materny.

Opět nášlapná lišta

  • 30.10.2000
Opět nášlapná lišta
Nezbytný doplněk k parapetním rozvodům se objevil i u firmy Polyprofil.

Jak to dopadlo v Roštění

  • 7.07.2000
Jak to dopadlo v Roštění
Z Brna jsem přijel s Pavlem Mačenkou, jedním ze spolumajitelů Maplastu , což je tvůrce obalů na produkty Elko EP. Přijeli jsme později, takže jsme zacílili přímo na akci, která se konala stejně jako loni na koupališti v Roštění.

Bazény

  • 21.05.2000
Bazény
Z veřejné konference o Elektrotechnice
FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Vnější atmosférické vlivy působí na ocel a vytvářejí různě velké riziko koroze. Vhodně zvolená povrchová úprava kabelového systému je účinnou ochranou proti korozní agresivitě. Podle průměrného korozního úbytku tloušťky zinku v daném korozním prostředí je možné vybrat vhodnou povrchovou úpravu. Kopos Kolín nabízí ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933