Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

BF#1: Co vše změnila digitalizace Petru Bartošíkovi za poslední dobu (2023)


Document Actions
BF#1: Co vše změnila digitalizace Petru Bartošíkovi za poslední dobu (2023)
Digitalizace, trend, který začal ještě před Covid-19, byl tímto obdobím výrazně urychlen. Nástroje pro práci na dálku, jako Teamesy, Zoom či Skype, se staly nezbytností. Ačkoliv vzdálené vyučování ve školách není ideální, technologie nám nabízí nové možnosti. Otázkou však zůstává, jaké z těchto nástrojů a metod zůstanou s námi dlouhodobě. Ačkoliv digitální komunikace nabízí pohodlí, nic nenahradí skutečný lidský kontakt. V konečném důsledku je na nás, abychom našli rovnováhu mezi technologií a tradičním způsobem komunikace, říká v tomto záznamu Petr Bartošík ...
Miroslav Minařík, ze dne: 4.11.2023




Volný překlad mluveného slova ...

Petr Bartošík www.automa.cz
Ve světě, kde technologie a digitalizace přebírají kontrolu nad naším každodenním životem, je těžké najít rovnováhu mezi tím, co je skutečně potřebné a co je jenom produktem naší doby. Jak říkáš, digitalizace byla tu už předtím, než přišel Kovy. Ale Kovy, ať už to byla jakákoliv krize nebo událost, nám ukázal, jak moc jsme se spolehli na technologii a jak moc jsme se od ní stali závislí.

Je pravda, že nástroje jako Teamesy, Skype a další platformy nám umožnily pracovat na dálku a komunikovat s lidmi z celého světa. Ale jak říkáš, ne všechno, co je nové a moderní, je nutně dobré. Někdy je lepší vrátit se k tradičním metodám a najít rovnováhu mezi technologií a lidským kontaktem.

Vzdálené vyučování ve školách je skvělý příklad. Ano, je to pohodlné a efektivní, ale zároveň ztrácíme tu lidskou interakci, tu skutečnou podstatu vzdělávání. Je to jako když čteme knihu na tabletu místo toho, abychom měli skutečnou knihu v ruce. Něco nám chybí, něco nám uniká.

A co se týče týmových porad a práce v týmu, souhlasím s tebou. Ano, je skvělé, že můžeme komunikovat s kolegy z celého světa přes videohovory, ale nic nenahradí skutečné setkání tváří v tvář. Je to jako když si píšeme s přáteli přes sociální sítě místo toho, abychom s nimi šli na kávu. Něco nám chybí, něco nám uniká.

A konečně, co se týče nových vztahů a kontaktů, máš pravdu. Je mnohem snazší navázat vztah s někým, s kým jsme si vypili kávu, než s někým, koho známe jenom z obrazovky počítače. Ale možná je to jenom otázka času, než se naše společnost přizpůsobí novým způsobům komunikace a interakce.

Ve světě plném technologie a digitalizace je těžké najít rovnováhu. Ale možná je to jenom otázka času, než najdeme způsob, jak spojit to nejlepší z obou světů.
Všechny vydané díly Breaking fuse sledujte v textu zde a videu zde!
Pořad byl vytvořen v souvislosti s vysílání Digitální továrny #2.3 viz ...
 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 6)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933