Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

ABB investuje do společnosti Pratexo


Document Actions
ABB investuje do společnosti Pratexo
Pratexo, technologická společnost specializující se na edge-to-cloud platformy, nabízí výrazná vylepšení v oblasti řízení elektrických distribučních sítí. Jejich přizpůsobená decentralizovaná softwarová řešení jsou příkladem tohoto portfolia. Systémy umožňují provozovatelům distribučních sítí sledovat a spravovat elektrické systémy v reálném čase, přičemž identifikují potenciální problémy a dokážou provoz optimalizovat na místní úrovni. Co je ještě důležitější, tato řešení jsou schopna rychle reagovat na měnící se podmínky a zajistit, že energie je využívána efektivně a bezpečně. Tato inovativní technologie by mohla být velmi prospěšná pro provozovatele distribučních sítí a přispět k modernizaci energetického sektoru.
Slávek Patera, Komerční sdělení, ze dne: 15.09.2023
reklama


ABB investuje do strategického partnerství s firmou Pratexo, společností specializující se na platformy pro urychlení spojení mezi zařízeními a cloudem. Partnerství zahrnuje menšinovou investici do Pratexo prostřednictvím rizikového kapitálu ABB Technology Ventures (ATV). Technologická platforma Pratexo podporuje iniciativy v oblasti IoT a umělé inteligence. Technologie společnosti umožňuje rychlé vytvoření systémů, které mohou zpracovávat obrovské objemy dat generovaných senzory IoT a provádět pokročilou analýzu v reálném čase, blízko místa zařízení, nikoliv v cloudu.

ABB využije platformu Pratexo Studio bez nutnosti programování, aby urychlila návrh digitálních řešení spojení mezi zařízeními a cloudem pro zákazníky.

Spolupráce s Pratexo pomůže zákazníkům ABB implementovat sítě a architektury řešení, které poskytují informace v reálném čase a nabízejí výhody sníženého objemu dat přenášených do cloudu, zlepšené ochrany dat a zabezpečení a schopnost běhu i v době, kdy není připojen k internetu.


Jedním z příkladů jsou uzpůsobená decentralizovaná softwarová řešení, která umožňují provozovatelům distribučních sítí spravovat, monitorovat a hodnotit systémy v reálném čase, identifikovat potenciální závady na strojích a optimalizovat na nejnižší úrovni v reakci na rychle se měnící podmínky, jako je identifikace a reakce na změny dostupnosti a spotřeby energie.

Toto partnerství může přinést inovace a technologický pokrok v oblasti energetiky a IoT, což by mohlo zajímat v tomto oboru pracující české elektrotechniky, i když se partnerství primárně soustředí na globální trhy a není zprávou, která by se týkala čistě českého trhu.

 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ABB s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933