Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Zprávy

V Ostravě proběhl 3. ročník veletrhu ElfetexFest

  • 8.12.2014
V Ostravě proběhl 3. ročník veletrhu ElfetexFest
V multifunkční aule GONG se v termínu od 12. do 13. listopadu 2014 uskutečnil již třetí ročník veletrhu elektroniky, elektrotechniky a energetiky ELFETEXFEST Ostrava. Šedesát vystavovatelů zde prezentovalo svůj elektromateriál a součástky, pomůcky a nářadí pro elektrikáře a měřicí, zkušební i osvětlovací techniku. Návštěvníci si také mohli vychutnat prohlídku zajímavých industriálních prostor multifunkčního centra, které vzniklo v plynojemu postaveném Vítkovickými železárnami již v roce 1924. V doprovodném programu nechyběly ani odborné přednášky.

CONTEG: Jak vypadají výrobní prostory v Pelhřimově

  • 5.12.2014
CONTEG: Jak vypadají výrobní prostory v Pelhřimově
Jakým výrobním zázemím disponuje společnost Conteg? Vypravili jsme se s kamerou do Pelhřimova do 18 tisíc metrů čtverečních rozsáhlého výrobního areálu. Ve výrobním závodu zaujmou nové roboty s automatickým ohýbáním a nastřelováním, automatický nakládací systém i laserové svařování. Výrobní kapacity společnosti Conteg svou produkcí pokrývají Evropu, Střední východ a Afriku. Co stojí za úspěchem této firmy? To nám prozradil ředitel Vít Voláček.

V Olomouci proběhla již 49. konference elektrotechniků

  • 26.11.2014
V Olomouci proběhla již 49. konference elektrotechniků
Vyslechnout si to nejzajímavější, co se událo v elektrotechnice za poslední půlrok, si mohli účastníci 49. konference elektrotechniků v Olomouci. Konference se uskutečnila za hojné účasti 10. listopadu v NH Hotels Olomouc Congress. Své příspěvky na ní přednesli například předseda TNK22 Karel Dvořáček nebo Miroslav Záloha z SÚIP Opava. Všichni účastníci v závěru obdrželi sborník všech přednášek. V doprovodném programu nechyběla ani prezentace několika předních vystavovatelů z oboru elektrotechniky.

Co nás zaujalo na veletrhu Elosys 2014

  • 26.11.2014
Co nás zaujalo na veletrhu Elosys 2014
V pátek 17. října 2014 jsme se vypravili na 20. ročník největšího slovenského veletrhu v Trenčíně Elosys. Jubilejního ročníku veletrhu elektrotechniky, elektroniky, energetiky a telekomunikací se zúčastnilo 201 vystavovatelů ze Slovenska, České republiky, Rakouska, Maďarska, Polska i Chorvatska. Co všechno jsme na veletrhu viděli a co nás zaujalo? Bylo to například speciální svítidlo LED PCB nebo vynález Inteliglass. Více se dozvíte v této krátké reportáži.

O sushi a elektrikářích

  • 8.10.2014
O sushi a elektrikářích
O sushi a moderní gastronomii s námi na veletrhu AMPER 2014 hovořila Simona Elsnerová z rybí a sushi restaurace KOISHI. Proč tato brněnská restaurace vznikla a pro koho je určená? Co najdeme na jídelním lístku? Kdo tvoří mezinárodní tým restaurace? Jakých gastronomických akcí se restaurace KOISHI účastní? A kam směřuje česká gastronomie? Odpovědi na otázky a další informace o rybách, sushi a moderním stravování se dozvíte v článku s videem.

FRAENKISCHE: Co se vyrábí v Okříškách u Třebíče?

  • 29.09.2014
FRAENKISCHE: Co se vyrábí v Okříškách u Třebíče?
Co vyrábí firma FRAENKISCHE v Okříškách? Pobočku jsme navštívili s kamerou a vyzpovídali jejího vedoucího Jiřího Novotného. Prozradil nám, kde všude po světě má tato firma své pobočky nebo čím se liší pobočka v Okříškách od těch ostatních. Zároveň jsme se dozvěděli, že pobočka v současnosti nabírá nové zaměstnance. Na jaké pozice se lidé mohou přihlásit a jaké požadavky musí uchazeči splnit? A jaký přístup má firma ke svým zaměstnancům? Sledujte článek s videem.

DEHN: Křížové svorky s vratovým šroubem

  • 22.09.2014
DEHN: Křížové svorky s vratovým šroubem
Snadnější montáž křížové svorky? Firma DEHN + SÖHNE přichází s křížovou svorkou s vratovým šroubem, při jejíž montáži už není třeba mít v ruce druhý klíč. Jak svorka vypadá a v jakých se vyrábí provedeních? Jaké má rozměry a jaké materiály se používají pro její výrobu? Jaké třídy je svorka a podle jakých norem byla testována? Odpovědi na otázky a další informace o nové křížové svorce s usnadněnou montáží se dozvíte v tomto článku.

DISKUSNÍ SERIÁL: HWg PWR#

  • 10.09.2014
DISKUSNÍ SERIÁL: HWg PWR#
Tajemná šedá krabička HWG PWR je někomu známá a jiným vůbec ne. Rádi bychom HWG PWR nasadili na jednotlivé technologie v našem studiu, abychom měli přehled o jednotlivých odběrech. Toto zařízení umí sbírat a vyhodnocovat informace z různých měřičů a velice sympatickou formou je předává k dalšímu využití. Spojili jsme se s Janem Řehákem, aby nám vysvětlil některé nejasnosti. Podívejte se na náš krátký seriál, který jsme pro vás připravili ...

MOREK CZ posiluje postavení skandinávských značek na českém a slovenském trhu

  • 2.09.2014
MOREK CZ posiluje postavení skandinávských značek na českém a slovenském trhu
Na českém trhu se v létě objevila nová značka! Estonská společnost MOREK IT OU svojí tuzemskou akvizicí MOREK CZ posiluje postavení skandinávských značek OUNEVA a TRELLEBORG na českém a slovenském trhu. Co vše MOREK CZ nabízí za sortiment? Které finské producenty elektrotechnického materiálu zastupuje? V nabídce nalezneme například univerzální řadové svorky OTL či rozbočovací svorkovnice firmy OUNEVA nebo elastomerové průchodky a průchodové desky firmy TRELLEBORG. Více informací včetně odkazů na katalogy těchto značek naleznete v článku.

ASEP: Jaromír Marušinec a Jiří Vlk o elektromobilitě na AMPERu

  • 24.07.2014
ASEP: Jaromír Marušinec a Jiří Vlk o elektromobilitě na AMPERu
S Jaromírem Marušincem a Jiřím Vlkem z Asociace elektromobilového průmyslu jsme na AMPERu hovořili o elektromobilitě. Jaké elektromobily se na AMPERu objevily? Jak se rozvíjí nabíjecí infrastruktura pro elektromobily? A jaký je trend v oblasti elektrolodí?

Dalibor Tatýrek o EZÚ na AMPERu 2014

  • 8.07.2014
Dalibor Tatýrek o EZÚ na AMPERu 2014
Na AMPERu 2014 hovořil Josef Košťál, šéfredaktor časopisu Elektro s Daliborem Tatýrkem z Elektrotechnického zkušebního ústavu. O čem se bavili? Kořeny historie EZÚ. Prof. Vladimír List – výrazná osobnost v historii EZÚ. Naplňování předsevzetí nového ředitele EZÚ (2012) Tatýrka v průběhu dosavadních dvou let ve funkci. Kdo jsou zákazníci EZÚ a jaké EZÚ poskytuje služby. Důvody zavedení nového firemního loga EZÚ. Soudní spory okolo loga ESČ s některými (nejmenovanými) organizacemi. Produktová loga EZÚ – vysvětlení. Legislativně-právní postavení EZÚ v rámci Česka. Postavení EZÚ v mezinárodním kontextu. Informace pro zájemce o udělení certifikace EZÚ ...

BRNO - Plošné ozvučení budov i exteriérů s výrobky Dexon

  • 4.07.2014
BRNO - Plošné ozvučení budov i exteriérů s výrobky Dexon
Na okraji Brna se uskutečnilo školení společnosti Dexon na téma plošné ozvučení budov i exteriérů. Přednášel specialista v oboru ozvučovací techniky Kamil Toman. Jaký byl cíl školení, pro koho jsou školení tohoto typu určená, jaké novinky společnost DEXON představila nebo kdo a jak poradí při problému technického rázu? Na tyto a další odpovědi se podívejte na krátkou videoreportáž přímo z akce.

Úspěšný loňský ročník brněnského MSV

  • 1.07.2014
Úspěšný loňský ročník brněnského MSV
Mezinárodního strojírenského veletrhu 2013 se zúčastnilo 1482 vystavujících firem z 28 zemí, kdy podíl zahraničních účastníků dosáhl 45,6 %. Do Brna přijelo vystavovat 676 zahraničních firem a nejvyšší zastoupení měly Německo, Itálie, Slovensko, Rakousko, Švýcarsko a Rusko. Expozice si prohlédlo 71 447 návštěvníků z 55 zemí ...

Slunce, vítr, biomasa ...

  • 27.06.2014
Slunce, vítr, biomasa ...
Rizika pro výrobce elektřiny z obnovitelných zdrojů. Chceme-li mít jistotu spolehlivé dodávky elektřiny i do budoucna, je třeba počítat také s obnovitelnými zdroji energie. Ne vždy a ne všude jsou však rotory větrníků klátící se vysoko nad hlavami vítány. Ve vzrušených diskusích o tom, zda nějaký kus země má být využit pro instalaci větrné elektrárny nebo ne, jsou často opomíjeny otázky rizik ...

O portfóliu HAGER na AMPERu 2014

  • 17.06.2014
O portfóliu HAGER na AMPERu 2014
Na AMPERfóru 2014 hovořil Jan Franěk, externí spolupracovník redakce se Stanislavem Folbergrem o známém a neznámem portfóliu HAGER v České republice. Hovořili o papírových novinách Hager, byly vysvětleny a popsány jednotlivé skupiny výrobků, zmínka padla o novém webu a e-katalog, o skupině výrobků TEHALIT, co vše vyrábí BERKER, jaká je podpora jednotlivých oblastí výrobků ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933